• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUADDIBD-FENS the FanClub
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    já chci fotku toho dfense :-) .. nemáte jí někdo?
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    MUADDIB: Debil ne, ale pokud by opravdu chtěl být prezidentem, tak měl začít tak před rokem, či ještě dříve a rozhodně ne jako kandidát Sociálních demokratů (dost mu chybí právě ta politická zkušenost a znalost politické scény - podle mě veliká výhoda oproti Klausovi - byl by opravdu apolitický - pro něj smůla), to jeho občanství a takové nepodstatné věci, v tomhle prostředí ale důležité - tím myslím tu chytrost. Jinak mi příjdou dost podobní, kdyby Klaus měl odvahu emigrovat, pravděpodobně by měl podobný osud jako Švejnar. Cizí mi je akorát pojem národ právě pro to, že mi není cizí pojem pravda.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: Národnost nedeterminuje jen místo narození... ale především sebeidentifikace dle lokálního vzoru...

Já se prostě jako čech, jehož předci mají jistou pohnutou historii, cítím a je mi ctí sloužit jeho skutečným národním ideálům...

Nicméně chápu, že pro mnohé jsou pojmy jako je hrdost, národ, čest a pravda cizí...

tak švejnar nebude nějakej debil... mě mrzí ovšem hlavně jeho ohebnost (což mě na něm vadí jako na člověku) a také to, že reprezentuje názorovou skupinu (i když tvrdí, že je apolit.) která tu zůstala z dob normalizace (což mě na něm vadí jako na politickém reprezentantovi).

Klaus sice není nic nebetyčného... ale líbí se mi jednak jeho názorový proud a hlavně to, že je to jeden z mála politiků, kteří v současnosti neobchoduje se svými přesvědčeními...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    NAVARA: Jo jo, vidim to podobně, je to tak nějak jedno, jestli jsem čech či něco jinýho. Jen jsem se narodili o pár kilometrů jinde.......
    MUADDIB: To ani nejde, TGM byl chytrej a moudrej, což se mi Švejnar nezdá. Integrální součást nadstátu už dávno jsme. Bohužel nejsme bohatí jako Švýcaři nebo Norové (ale i ti se pomalu součástí stávají ).
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN:
    není...
    vzal, ale když mohl, tak tu žil a cítil se být čechem, a zasloužil se o tvorbu vlastního státu. A američany spolupracoval, aby se mohl osamostatnit... švejnar chce naopak z našeho státu udělat nějakou integrální součást euro-amerického nadstátu... (tedy parafrázi na R-U)

Člověk stárne tím, že ztrácí ideály... proto byl T. G. Masaryk stále mlád...

prosím, nesrovnávej takové hovno, jako je švejnar s někým, jako je TGM...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BLAAZEN: vyhrat valku nemci, tak sprechtime deutsch a jsme hrdi na Risi :)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Ale byl. Vždyť i ústava ČR je napsána podle US ústavy, vzal si američanku a prezident Wilson byl jeho největší podpora pro vznik ČSR ! No já bych za prezidenta chtěl úplně někoho jiného, jenže ten by neprošel vůbec. Právě věkem jsem zjistil, že věřit bajkám a být hrdej na nějakej kus látky a špatnou písničku s divnym texrtem je nějak ujetý, proto mám takovej jinej pohled na tohle no.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: tak to těžko (nebyl amerikofil) :)

No a nic, pokud ti nevadí sockomunistický kašpárek, ochotný odkývat každou kravinu, kterou ČSSD s komárama po dalších volbách navrhne, tak mě teda jo......

těším se až (jestli) bude přímá volba...

Lidem, co ve Tvém věku neví, co to je láska k vlasti, to nemá ceny vysvětlovat... nic ve zlém... ale bylo by to házení perel...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    MUADDIB: Masaryk byl ještě větší amerikofil a reprezentoval nás celkem dobře. Má rodinu a práci jinde, no a co ? Co je to prosím tě láska k vlasti :-) ?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    BLAAZEN:

Stačí se podívat kam židovské zájmy dotáhli USA. Ale to je pohádka z uplně jiného kindervajíčka .)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: mě příjde důležité, aby mě nereprezentoval nějakej amerikofil... což dokazuje svojí "láskou" občanstvím a "láskou" k vlasti, ve které nežije... :/
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Jakoby nebylo jedno co má napsaný v občance nebo jaký má pas - proč je to důležitý ?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Lánský měl jeden čas švédský. Někdo snad německý z ministrů. Džamila je kapitola sama pro sebe, kosmopolitní feudál to samý - tady je možný všechno :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KENJIRO: zatimco presidentem usa muze byt pouze nativec :)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    BIO23: Přesně takovýhle formality jsou opravdu důležitý :-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BIO23: Podmínkou je, že musí mít české občanství, ne že nesmí mít cizí.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    nemá náhodou švejnar US občanství?může být cizinec prezidentem čr?
    musím říct,že pro mě je nepřijatelné,aby prezidentem čr člověk,který v čr desítky let nežije, není občanem čr a korunu tomu dává to,že je občanem USA...to si nedovolili ani komáři,udělat prezidentem ruského bolševika....
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    FORTRESS: Tak ta masáž je pochopitelná - Švejnara nikdo nezná, zato Klause zná každý. Jenže stejně prezidenta volí parlament, takže je celkem jedno, zda je dotyčný v novinách nebo není. A že pozlobil - takové typické pro Klause že je proti a že má opačný názor, řekl bych že se dá odhadnout kdy se šprajcne - vždycky :-)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    BLAAZEN: Tak DFENS celkem správně odhalil tu pravdolásko-kliku a mediální masáž. Mě ty lidovky a MF nasírá už celkem taky kvalitně poslední roky. Máš pravdu s tim, že to neni tak silná pozice jako třeba v USA, ale Klaus taky dokázal že umí pozlobit (a to se ani nemusel pohybovat na hranici Ústavy). Ani se nedivim že se proti němu eurohurvínci a enviromentalisti spřáhli se soc-dem ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    BLAAZEN: No vzbuzuje emoce hlavne u politiku, pro ne je to asi dulezite mit tam "sveho" proto nechteji aby ho volili lidi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam