• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte někdo, co je zač kancelář Prolux? Není na ně žádný kontakt kromě jednoho telefonu, na který se nelze dovolat. Působí to na mě značně podivným dojmem.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ARTIE: Ano, máme, co potřebuješ vědět?
    ARTIE
    ARTIE --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s realitkou "Happy House Rentals"?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ULI: nevim, jestli je takovyhle jednání normální, ale je to typický... zkuste kontaktovat přímo majitele...
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: upřímně, když visí někde v realitce inzerát přes rok, pochybuju, že realitka každý týden kontroluje aktuálnost nabídky.. :( prostě se s tim nezabejvaji.. nicméně k prodeji pole by realitka měla mít souhlas k prodeji od všech vlastníků a to písemný!!
    A když na katastru zjistíte vlastníka, neni nic jednodužšího než zkusit jeho jméno a adresu zadat do zlatých stránek.. a osobně ho kontaktovat..
    ULI
    ULI --- ---
    GREVE: na to jsme mysleli, jen nas napadlo, ze co kdyz prave ten makler zaovolal tomu majiteli a rekl neco jako:je tu o to zajem, pokusime se smlouvat....
    nevim ale, jestli tohle musi realitak konzultovat s majitelem...asi by mel ne?
    GREVE
    GREVE --- ---
    ULI: Aha, tak to je špatný, jakmile makléř neumí česky, tak nemá smysl s ním diskutovat. Ale můžeš se pokusit nějak kontaktovat ty majitele (stačí jednoho z nich) a dohodnout se přímo s nima.
    ULI
    ULI --- ---
    jedna se o realitni kancelar GESTORIA z Kutne Hory.
    Ted nam jeste ta slecna napsala, ze jsme ji nerekli, jak rychle to chceme koupit a tak nepovazovala za nutne nas o nicem informovat. Mimochodem do toho kratickyho mailu napsala asi 5 hrubek.
    ULI
    ULI --- ---
    GREVE: no v te realitce nam dali vypis z karastru.....jsou tam 4 majitele z Prahy...Jak by to mohlo pomoct?
    GREVE
    GREVE --- ---
    ULI: A zjišťovalas, komu to pole patří?
    ULI
    ULI --- ---
    Ahoj, potrebovala bych poradit, co delame spatne. Za pozemkem s "nasi" stodolou je pole. Pole take prodavaji. Pritel byl v te realitce a rekl, ze bysme meli zajem o ten pozemek se stodolou + to pole za ti (pozemek konci stodolou, takz eje to nutny koupit oboji). Oni mu rekli, ze pole stoji 14Kc za metr a dali mu plany. To bylo v utery odpoledne. Chci jeste zduraznit, ze oba inzeraty na te realitce visi pres rok a nikdo to nekoupil. Tak jsme se zaradovali, sehnali statika na stodolu a nahle, vcera vecer (o den pozdeji) prisel mail z te realitky, ze to pole uz neni na prodej, ze to jini zajemci rezervovali. Dost nesmysl, kdyz den predtim to nikdo nechtel. Kdyz byl pritel v te realitce ( den predem), tak mu taky rekli, ze se treba vyhledove bude dat stavet i na tom poli....takze je nam jasny, odkud vitr vane a co se po nas chce, ale nechceme na to pristoupit. Cili mame smulu. CHjo ;(
    Akorat teda bysme neradi dopadli podobne priste, az zas neco najdem. Mate s tim nekdo, prosim, zkusenost. Je takovyhle jednani u realitek normalni? Dik, Uli
    WEN
    WEN --- ---
    CIA: to je fakt.. :(
    naši teď nedávno prodávali byt, kupovali dům a makléř (nepracuje pro žádnou RK ale sám na sebe) byl porfektní, ochotnej, nabytej informacema, spolupracoval s poradenskou spol. ohledně hypošky, ale nakonec napsal do smlouvy uplně jiný pozemky.. takže to si asi nevybereš:(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    GREVE: při prohlídce ovšem ještě peníze nejsou ve hře, zájemce si to může rozmyslet. A peníze se beztak většinou dávají do notářské nebo advokátní úschovy, což slibuje větší míru bezpečí....
    Jde spíš o to, aby makléř napřed neříkal "mám pro vás zájemce, chce ten barák koupit" a následně aby z toho nevylezlo..."ale on by potřeboval, abyste něco slevili, zato ale zaplatí hotově"...a následně..."vlastně by to v hotovosti být nemohlo, on ty peníze nemá, nedali byste mu to na splátky?"...atd., atd. To je pak pro nás docela ztráta času.

    A dnes jsme zažili zajímavé jednání makléře: ozval se minulý týden - viděl inzerát, naše nemovitost se mu líbí, měl by nejspíš zájemce; asi třikrát nám telefonoval a předběžně jsme si ujasňovali podmínky, poslal nám dva maily - takže jsme se dohodli na osobním jednání, dnes jsme si chtěli upřesnit termín. Takže jsme mu zatelefonovali (poprvé za celou dobu) a k našemu překvapení prohlásil, že s námi zcela určitě nejednal; a že navíc nemá zájem nějaké domy kupovat, že je jen prodává...:-))
    GREVE
    GREVE --- ---
    A udělejte už někdo tabulku referencí, ať to tady má nějaký výsledek.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Dnešní negativní reference na RK:

    AAA byty - makléřka mi volá o den později, než který jsem si určil jako jediný možný den na prohlídky, a ještě se drze ptá, kdy mám volno. A nejvíc mě rozčílilo, když se mě poukoušela přesvědčit, že do cihlového domu patří plastová okna (prý "dneska už se dají do celého bytu pořídit okna za 20 tisíc")!!! To jsem se jí už opravdu musel vysmát.

    Českomoravská realitní - makléřka mi volá a lže, že mají jakéhosi superbohatého klienta, který by měl zájem o můj byt, ale že prý se tam musí nejdřív podívat sama a nafotit si to, aby nebyl zklamán. To je neuvěřitelné.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    GREVE: ale makléř se o to určitě pokusí formou nějakýho poplatku :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    BLUDICKA: Při prohlídce ti peníze těžko ukradne.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    GREVE: jenže na rozdíl od milence se s ní jedná o moje peníze, takže určitá míra důvěry by tu existovat měla:-))
    GREVE
    GREVE --- ---
    BLUDICKA: Realitka není milenec, nemusíš jí důvěřovat.
    CIA
    CIA --- ---
    WEN: Nemyslím, že žádná z těch 6 RK by nebyla dostatečně velká - chtěl jsem tím jen říct, že pokud se o nemovitost zajímáš, tak makléři automaticky předpokládají, že na ni máš a nepátrají po tom, odkud (hotovost, hypo, spotřebák apod.). Asi přidješ s tím, že to teda nebyli profíci, ale upřímně - kupuju už třetí nemovitost a za celou tu dobu jsem nepotkal jediného profíka makléře.
    Spíš je zajímá, jak tě donutit podepsat rezervační smlouvu, ale to už je jiná věc ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam