• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: dokud ten byt v reálu neuvidíš, tak nic neplať.. to přeci nema logiku..
    mužu ti ještě doporučit, jestli znáš adresu a jméno majitele (třeba se na schůzce koukni na zvonek, nebo na schránku.. když tam majitel nebude..) a skus to projet zlatejma stránkama.. a pak majitekli zavolej, jestli skutečně byt prodává.. a po realitce chtěj dokumenty vlastníka k bytu..
    nebo zavolej do jedné z těch RK (nebo do všech.. jedna bude určitě seriozní) co maj byt v pronájmu a zeptej se jich jestli náhodou majitel neprodává..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Ta doba se dá vždycky vyjednat, takže trvej na co nejdelší. Případně ať je ve smlouvě specifikováno, za jakých okolností a podmínek se dá (automaticky) prodloužit.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANTALSTASEK: rozhodně Tě povzbuzuji v rozhodnutí složit zálohu k notáři s tém, že bude vyplacena spolu s kupní cenou až poté co dojde k zápisu tebe jako vlastníka bytu do katastru. Vzhledem k tomu totiž, že realitky nepodléhají dozoru stavovského orgánu (komory) a k zahájení realitní činnosti vpodststě stačí zaplatit tisícovku za ohlášení žinvnosti, je třeba vždycjky myslet na alternativu "jsou to totální podvodníci". I osobně mám s realitkama otřesné zkušenosti ...
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Žádnou zálohu jim nedávej, myslím že si sám dovedeš představit, jak jednoduše se dá udělat takovejhle podvod.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: S majitelem onoho bytu jsi mluvil? Jestli ne, tak bych rozhodně trval na schůzce s ním (v přítomnosti makléřů). Byt přece kupuješ od majitele, a ne od realitky. Bůhví jestli vůbec ví, že mu ten byt někdo prodává.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: nevěříš tomu jednomu makléři nebo celýmu týmu? pokud jen makléři, doporučuju vybrat si z jejich týmu zkušenějšího.. prostě to na férovku říct..hele já vám nevěřim.. líná huba, holí neštěstí.. a vyžádat si kontakt na jejich právníka.. pro referenci.. jestli vůbec nějakýho maji a nesmolej smlouvy na koleni..
    jinak rezervace se dává většinou realitce, ale když na ně zatlačíš, že to chceš dát k tomu notáři, nebo k bance, do který pak pošleš zbytek peněz.. tak by měli souhlasit..
    na provizi (=rezervace) maji stejně nárok až po uzavření případu.. tzn. až ve chvíly, kdy jsi zapsán (a) jako vlastník v KN.. do tý doby nemaj právo s penězi disponovat.. tudíš jim to může celkem jedno kde budou ležet..
    každopádně až budeš skládat zálohu a podepisouvat smlouvu (o smlouvě) tak hlavně ať je tam napsaná konečná cena.. a taky by tam měla být formule, že na byt se nevstahuje žádný věcný břemeno a byt je bez dluhů.. že za to ručí bývalý majitel..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Jak se jmenuje? Radši jméno neskrývej, můžeš se dostat do velkých problémů. Jsou realitky typu Prolux, které mají vždycky supervýhodné slevy, ale ve skutečnosti jim jde jenom o podvody.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: I to se dá domluvit. Akorát počítej s tím, že poplatek za notáře zaplatíš ty.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    nekdo nejake reference na realitku KOVA?
    WEN
    WEN --- ---
    ANNIE: fer to rozhodně neni.. v tomhle případě je špína spíš na makléři.. využil toho, že se kupující nezeptal na provizi dřív.. pak jen zneužil situaci.. vidina peněz..
    SAIL_OR: nestíhám zírat jaký různý jména RK se nám na trhu pohybujou.. (navíc v roce 94 jich tu bylo tak 10..to že si pak makléři z těchto začínajících realitek otevřeli svou, jim léta nepřidá.. )
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WEN: Nema s tim majitel problem ten, ze to dal nenabizel a tim padem mu utekl treba dalsi potencialni zajemce? Samozrejme, ze v realitce je s tim vic prace, ale vuci majiteli mi to taky nepripada moc fer...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    podávám negativní reference na Kontakt Real. neumí sepsat smouvu, je v ní milion gramatických chyb, věty nedávají smysl, nedělají si hlavu s délkou samohlásek, řádnými termíny, smlouvu sepisovala eva hájková. její podřízená, agetntka ingrid mansour lhala o internetu, neohlídala řádný podpis smlouvy. vzhledem k tomu, že firma prý existuje od r. 1994, je očividně nermírně neprofesinální a sviňácká. vyhněte se jí velkým obloukem
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VITEKK: Je to spíš na spodní hranici. Počítej, že standard jsou 3% z prodejní ceny.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    je provize 55k realitce za byt hodne, malo, nebo akorat?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: Je to všechno o domluvě. Ale těch případů je minimum.
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: no.. tim spíš.. (ale poškozenej by se cítit mohl)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: V některých případech ani na tu prohlídku nechodí.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: záleží v jaký fázi kupující odstoupil.. prodávající se může bránit, že mu mezi tim utek jinej kšeft a mohl by chtít poměrnou část z rezervace.
    jinak si keše nechá realitka.. navíc majitel (prodávající) s tim defakto žádný náklad nemá.. tedy kromě času, který strávil na prohlídce..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Čím si nejsi jistý?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Ale náklady má spíš ta realitka než majitel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam