• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: Nesmíš na ně pospíchat a vysvětlit jim to. Když jim to nevysvětlíš máš smůlu. Lidi jsou vystrašení, no a co. Tak je musíš uklidnit.
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: ze svých kdysy zkušeností lidi nechtěli podepsat ani tohle..
    mám totiž pocit, že neuměj číst.. možná to přečtou, ale obsah pak nějak postrádaj..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    WEN: no když realitka tupě trvá na exkluzivitě :)))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: To je pravda, ale pokud prodávajícímu oznámím, že mám kupce a ten chce vidět, že jsem oprávněný ten byt nabízet, tak není problém podepsat zprostředkovatelku.
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: pokud nějakou maji žejo.. lidi nechtěj podepsat vůbec nic..ani oprávnění ke zprostředkování
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Termín platby je závislý na požadavku prodávajícího. Nech si ukázat zprostředkovatelskou smlouvu, kterou mají s prodávajícím uzavřenou.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: necméně na schůzku bych určitě šla.. pak budeš moudřejší
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: tak to akorát rozšířily činnost.. ale pokud je to odnož orco group.. tak pozor.. nechci ho nějako pomlouvat.. ale jistý zdroje tvrdí, že orco tenhle českej trh akorát vytuneluje a pujde tunelovat jinam..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Chápu, že takovéhle nabídce se těžko odolává. Za trochu rizika to stojí :-)
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: jak se jmenuje ta realitka? maj web?
    WEN
    WEN --- ---
    my ted taky kupujem nemovitost a děkuju okolnostem, že to neni přes realitku..
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: dokud ten byt v reálu neuvidíš, tak nic neplať.. to přeci nema logiku..
    mužu ti ještě doporučit, jestli znáš adresu a jméno majitele (třeba se na schůzce koukni na zvonek, nebo na schránku.. když tam majitel nebude..) a skus to projet zlatejma stránkama.. a pak majitekli zavolej, jestli skutečně byt prodává.. a po realitce chtěj dokumenty vlastníka k bytu..
    nebo zavolej do jedné z těch RK (nebo do všech.. jedna bude určitě seriozní) co maj byt v pronájmu a zeptej se jich jestli náhodou majitel neprodává..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Ta doba se dá vždycky vyjednat, takže trvej na co nejdelší. Případně ať je ve smlouvě specifikováno, za jakých okolností a podmínek se dá (automaticky) prodloužit.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANTALSTASEK: rozhodně Tě povzbuzuji v rozhodnutí složit zálohu k notáři s tém, že bude vyplacena spolu s kupní cenou až poté co dojde k zápisu tebe jako vlastníka bytu do katastru. Vzhledem k tomu totiž, že realitky nepodléhají dozoru stavovského orgánu (komory) a k zahájení realitní činnosti vpodststě stačí zaplatit tisícovku za ohlášení žinvnosti, je třeba vždycjky myslet na alternativu "jsou to totální podvodníci". I osobně mám s realitkama otřesné zkušenosti ...
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Žádnou zálohu jim nedávej, myslím že si sám dovedeš představit, jak jednoduše se dá udělat takovejhle podvod.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: S majitelem onoho bytu jsi mluvil? Jestli ne, tak bych rozhodně trval na schůzce s ním (v přítomnosti makléřů). Byt přece kupuješ od majitele, a ne od realitky. Bůhví jestli vůbec ví, že mu ten byt někdo prodává.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: nevěříš tomu jednomu makléři nebo celýmu týmu? pokud jen makléři, doporučuju vybrat si z jejich týmu zkušenějšího.. prostě to na férovku říct..hele já vám nevěřim.. líná huba, holí neštěstí.. a vyžádat si kontakt na jejich právníka.. pro referenci.. jestli vůbec nějakýho maji a nesmolej smlouvy na koleni..
    jinak rezervace se dává většinou realitce, ale když na ně zatlačíš, že to chceš dát k tomu notáři, nebo k bance, do který pak pošleš zbytek peněz.. tak by měli souhlasit..
    na provizi (=rezervace) maji stejně nárok až po uzavření případu.. tzn. až ve chvíly, kdy jsi zapsán (a) jako vlastník v KN.. do tý doby nemaj právo s penězi disponovat.. tudíš jim to může celkem jedno kde budou ležet..
    každopádně až budeš skládat zálohu a podepisouvat smlouvu (o smlouvě) tak hlavně ať je tam napsaná konečná cena.. a taky by tam měla být formule, že na byt se nevstahuje žádný věcný břemeno a byt je bez dluhů.. že za to ručí bývalý majitel..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Jak se jmenuje? Radši jméno neskrývej, můžeš se dostat do velkých problémů. Jsou realitky typu Prolux, které mají vždycky supervýhodné slevy, ale ve skutečnosti jim jde jenom o podvody.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: I to se dá domluvit. Akorát počítej s tím, že poplatek za notáře zaplatíš ty.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    nekdo nejake reference na realitku KOVA?
    WEN
    WEN --- ---
    ANNIE: fer to rozhodně neni.. v tomhle případě je špína spíš na makléři.. využil toho, že se kupující nezeptal na provizi dřív.. pak jen zneužil situaci.. vidina peněz..
    SAIL_OR: nestíhám zírat jaký různý jména RK se nám na trhu pohybujou.. (navíc v roce 94 jich tu bylo tak 10..to že si pak makléři z těchto začínajících realitek otevřeli svou, jim léta nepřidá.. )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam