• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    JPS: mam na to stejný nazor..co je na prodavajícím? podepsat smlouvu a vystehovat se k urcitemu datu?(pokud tam bydlí)..

    ono nabidnou to jine rk znamena riziko,ze to bude nabízet dál za tvymi zády..
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: jinak pokud jsi z Prahy, tak můžu dát kontakt na prověřeného právníka, který nám dělal smlouvu při koupi pozemku
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: no jestli ti za tenhle "servis" přijde cca 80-100 tisíc jako menší provize...
    smlouvu stejně připraví právník, peníze na daň z prodeje stejně převede právník... RK je podle mě v tomto případě zbytečný luxus a vyhozené peníze.
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: navíc náklady za prodej bytu by měly jít za prodávajícím (pokud se nedohodnete jinak).
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    nevím, zda by to nebylo hodne velké smee,: zkontaktovat jinou realitku, dohodnout se na provizi a dal uz by s prodavajícím pracovala RK...
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISHUGE: O to nejde, smlouvu si umím sepsat sám, tady jde o takový ty ryze praktický věci, jako vysvětlování dědovi, co je to ověřenej podpis, kdy se má vystěhovat, jak má zaplatit daň z prodeje a pod. Já to dělat fakt nechci.

    Takže ideální varianta pro mě by byla, aby to šlo přes realitku, ale s menší provizí. Teď je otázka, jestli to mám vůbec zkoušet usmlouvat a riskovat tak, že to prodá jinýmu zájemci (jsem první a zájemců je víc)? Jsou v tomhle makléři flexibilní?
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    GREVE: zaplatit si pravníka,který se specialuzuje na prodej/nakup nemovitosti, aby poradil vsechny nalezitosti, napsal na míru smlouvu.
    ..rekla bych o dost spolehlivější zálezitost nez rk
    GREVE
    GREVE --- ---
    JPS: No jo, ale já bych docela ocenil ten servis od realitky :-) Ten majitel dědula je sice sympatickej, ale o katastrálním úřadu asi ještě neslyšel.
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: ty jako zájemce předpokládám s žádnou realitkou smlouvu nemáš, takže jdi přímo za majitelem. jinak běžná provize realitky je cca 3-4 %. pro tebe jako kupujícího je samozřejmě výhodnější cena.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Mám netradiční otázku - chtěl bych koupit jeden byt, realitka ho nabízí za jistou (celkem dobrou) cenu. Dneska jsem ale našel inzerát přímo od majitele. Podle toho jsem zjistil, že realitka si k ceně připočetla provizi zhruba 15%.
    To se mi zdá opravdu hodně. Takže v tuhle chvíli mám dvě možnosti - buď realitku obejít a koupit to přímo od majitele, nebo s realiťákem při prohlídce usmlouvat provizi. Co myslíte, co bude výhodnější - proveditelnější?
    GREVE
    GREVE --- ---
    WEN: Asi tak 35 let, spíš bych ho zařadil do kategorie "starší a zkušenější".
    WEN
    WEN --- ---
    OASHI: no jo.. je to holt "skokan":) skáče jak je potřeba..
    je výhodný mít klienty více společností.. to je vidět kdo je dobrej.. ostatní "makléři" chudáci podepisujou smlouvy, že v jiný rk nekváknou (..a pro jistotu ještě půl roku potom)
    Naši taky prodávali se samostatnou jednotkou.. (nevim teď jak se jmenuje, ale zjistim tu dobrou referenci:), prodal byt a koupil dům.. nebyl jedinej problém a netrvalo to ani dlouho.. taky spolupracuje s menšíma realitkama a ovoce to jistě nese:)



    GREVE: je petr skokam mladej zapálenej nebo starší se zkušenostmi? (malý průzkum..)
    GREVE
    GREVE --- ---
    OASHI: To nevím, ale má něco společného s firmou BYTYIHNED.
    OASHI
    OASHI --- ---
    Skokan, Skokan... To mi neco rika... Neni on zaroven agentem pod Mexx reality?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nějaké reference za dnešek:

    Real Spektrum (p. Milota) - negativní - špatné informace o nemovitosti, nepříjemné chování, velmi neochotný udělat jakoukoliv práci, ale když dojde na inkasování peněz, tak najednou není problém přijet si pro ně kamkoliv i v noci (tohle všechno doslova).
    Ametax reality (Petr Skokan) - pozitivní - příjemné chování, profesionalita, snaha pomoct.
    JPS
    JPS --- ---
    CIA: nemám rád tyhle hajzly, co si klidně řeknou o úplatek, ale stejně tak nechápu lidi, kteří se těm sviním nedokážou postavit. těch pák máme víc než dost - počínaje policií a protikorupční linkou a sdružením obrany spotřebitele a pořady typu černé ovce konče.

    to co jsi napsal, není podezíravost, to je defétismus. za to by tě na frontě zastřelili :)
    CIA
    CIA --- ---
    JPS: No, dokážu si v ČR celkem dobře představit situaci, kdy přijde úředník z obce a řekne si o "všimné", za které ti rozhodnutí v neprospěch stavby RD nezmění. Ale třeba jsem jen příliš podezíravý.
    JPS
    JPS --- ---
    SCREAM: já taky popisoval situaci, kdy je na pozemek už hotový územní plán.
    tvoje situace je blbá, ale myslím, že i ústní dohoda je vymahatelná. nemusí být všechno na papíře.
    SCREAM
    SCREAM --- ---
    no tak nám třeba jistá obec prodala pozemek na stavbu s tím že ho zahrnou do uz. plánu... je to již 4 roky a stále náši parcelu nezahrnuli a stavět nemůžeme :-(
    takže je to asi jak kde...
    JPS
    JPS --- ---
    CIA: teď jsem se koukal na náš pozemek a taky tam máme půdní zemědělský fond. přitom je to pozemek určený pro výstavbu RD. navíc by to pro obec bylo kontraproduktivní měnit rozhodnutí v neprospěch výstavby RD.

    jednak by obec zastavila přistěhování nových obyvatel = míň peněz do obecní kasy. druhak by asi obec mohla počítat s množstvím oprávněně naštvaných lidí a tím i žalob, protože územní rozhodnutí je jeden z nejdůležitějších dokladů při prodeji/nákupu pozemku, a tam je přesně popsáno možné využití půdy.

    P.S.: jen pro zajímavost jsem koukl na pozemek rodičů mojí manželky. RD stojí v Praze-Kunraticích přes 30 let a pořád je tam zemědělský půdní fond. a stejně tak u pozemku a RD mojí babičky v Hradci Králové.

    závěr pro TXO: podvod to není a problém to taky není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam