• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    WEN
    WEN --- ---
    CIA: to ale nejde vsechno do kapsy makléře.. a taky záleží na výši částky a lokalitě..
    CIA
    CIA --- ---
    Provize u prodeje bytů se pohybují tak 3-5%
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kolik tak mají realitky provizi? U nás je Sting a Zvonek. Sting mám zafixovaný jako ok, ale Zvonka mi hodně lidí popisovalo jako tahače peněz. tak mě zajímá, jak je to s těma provizema, případně výdělky makléřů. co jsem se ptal, tak na živnost, minimálka a motivace skrzeva procenta ze zisku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte někdo, jaký systém používá Prolux? Aneb kde se berou ty lákavé slevy u nemovitostí, které nikdy předtím nenabízeli?
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    Tedy jinak receno "OBEJIT" realitku je zcela normalni jev pokud s kupujicim neumi jednat, nenabizi sluzby ktere inzeruje (napriklad dost realitek tvrdi ze nabizi i pravni sluzby, zkuste teda na zacatku rict, ze vam nevyhovuje jejich rezervacni smlouvu a ze byste radi modifikaci... az dojde na lamani budou se vymlouvat, ze by museli zaplatit pravnika.... a ze to neudelaji driv dokup vas nemaj v hrsti..)

    Takze ja radim obejit realitku vzdy kdyz:
    - je neverohodna
    - krade inzeraty primym majitelum bez svoleni
    - nedodrzuje temriny, sliby a pod
    - ma prilis vysoke zprostredkovatelske provize
    - nestara se o zakaznika az do konce, a tlaci se zakaznika prevadet rezervacni poplatky na jejich "s.r.o" ucet a nedoponuje je u advokatni kancelar ci banky, kde vyplate je az na konci retezce..

    atd atd...

    PS: sepsat kvalitni smlouvu pro obe strany vas prijde tak na 10k u advokata a tak 5k navic s uschovnou a je to velmi safe... takze k cemu realitku s provizi 100k?...

    snad jen k tomu aby vam "nasla byt"
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    JPS: Sluzbu mozna, ale ty nemusis s realitkou uzavrit zadnou smlouvu, to je jejich naklad na "podnikani"... To co se pocita je s kym potepises rezervacni, prevodni ci kupni smlouvu a co je v ni. jinak je to vse pouze o dohadech a pravne horko tezko neco vysoudis.. tedy jinak receno, maj smulu...
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: dej negativní referenci
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: no to jo.. prachy berou.. ale za ně nebizej minimum..
    GREVE
    GREVE --- ---
    WEN: Když jsem nedávno pro někoho sháněl byt, tak se makléř ani nedostavil na prohlídku (byt ukázal majitel), do inzerátu napsal všechny údaje špatně a nebyl ochoten sepsat nájemní smlouvu. Když jsem se ho po telefonu zeptal, jakou dá v takovém případě slevu z provize, tak se mi naprosto vysmál. Tomu se říká jednání :-)
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: za "mých" časů jsme dělili provizi rk mezi prodavajiciho a kupujiciho (majitele/nájemníka) oboum se defakto poskytla služba..


    JPS: kdyby realitky nemely tak vysoký provize, hlaně z pronájmu.. bylo by veškerý jednání taky o něčem jinym..
    JPS
    JPS --- ---
    KATERINA_I: druhá věc je ta, že to není zrovna košer, protože ti realitka službu poskytla. ale to si musí každej srovnat sám se sebou.
    KATERINA_I
    KATERINA_I --- ---
    WEN: Presne to jsem potrebovala vedet, dekec
    WEN
    WEN --- ---
    KATERINA_I: pokud nema prodavajici s rk sepsanou exkluzivní smlouvu, tak klidně zvoň.. ty dva k sobe nevaže žadnej pravni vztah.. a pokud jde o pronajem, tak se ani nemusi vyrizovat tolik papiu, ktery by v pripade prodeje za tebe RK vyridila
    KATERINA_I
    KATERINA_I --- ---
    mozna uz to tady padlo ale: zkoušel jste někdy někdo nějak obejít realitku? Tj. po prohlídce bytu kontaktovat přímo majitele bytu-zazvonit na zvonek :) a zařídít si s ním nájem napřímo? Nechce se mi smirit se skutecnosti, ze realitce za tu "sluzbicku" zacvakam 12litru :( Ale byt je príma :)
    JPS
    JPS --- ---
    ANTALSTASEK: přesně tak, zrovna prodáváme byt a máme inzerát na bezrealitky.cz + nabízíme přes 2 RK. no a nedávno jsem úplně náhodou objevil, že nějaká úplně cizí RK si stáhla texty a fotky a nabízela to jako "jejich" nemovitost. no už to nenabízí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PYXEL: http://www.bravis.cz/ My sme nasli najom cez tuto.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    PYXEL: http://www.malina-reality.cz/ - nevím, ale tahle stojí alespoň za zasmání :)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Sháníme s přítelkyní v širším centru Prahy pronájem 1+kk nebo 2+kk, maximálně 13.000 měsíčně včetně poplatků, pokud možno vybavený (lednička, pračka). Případný nabídky do pošty, dík!
    BRASILMAN
    BRASILMAN --- ---
    shaním garsonku nebo 1+KK, 1+1 v Praze, nejlépe Vinohrady- auto mám, může být i dál, slušné jednání, prosím do pošty
    PYXEL
    PYXEL --- ---
    hladame byt na pronajem v brne a chceli by sme ist cez realitnu agenturu - viete daku odporucit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam