• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KATERINA_I
    KATERINA_I --- ---
    mozna uz to tady padlo ale: zkoušel jste někdy někdo nějak obejít realitku? Tj. po prohlídce bytu kontaktovat přímo majitele bytu-zazvonit na zvonek :) a zařídít si s ním nájem napřímo? Nechce se mi smirit se skutecnosti, ze realitce za tu "sluzbicku" zacvakam 12litru :( Ale byt je príma :)
    JPS
    JPS --- ---
    ANTALSTASEK: přesně tak, zrovna prodáváme byt a máme inzerát na bezrealitky.cz + nabízíme přes 2 RK. no a nedávno jsem úplně náhodou objevil, že nějaká úplně cizí RK si stáhla texty a fotky a nabízela to jako "jejich" nemovitost. no už to nenabízí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PYXEL: http://www.bravis.cz/ My sme nasli najom cez tuto.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    PYXEL: http://www.malina-reality.cz/ - nevím, ale tahle stojí alespoň za zasmání :)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Sháníme s přítelkyní v širším centru Prahy pronájem 1+kk nebo 2+kk, maximálně 13.000 měsíčně včetně poplatků, pokud možno vybavený (lednička, pračka). Případný nabídky do pošty, dík!
    BRASILMAN
    BRASILMAN --- ---
    shaním garsonku nebo 1+KK, 1+1 v Praze, nejlépe Vinohrady- auto mám, může být i dál, slušné jednání, prosím do pošty
    PYXEL
    PYXEL --- ---
    hladame byt na pronajem v brne a chceli by sme ist cez realitnu agenturu - viete daku odporucit?
    DUB
    DUB --- ---
    prodavam 2 pole, ornou pudu. jsem vlastnik a mam kupce s kterym jsem se dohodl na cene, je ale na me sestavit kupni smlouvu. navedli byste me kde sezenu nejakou sablonu?
    WEN
    WEN --- ---
    KYKUSE: mě to přijde celkem fér.. osobně by mi asi taky vadilo přízemí, ale záleží na každym..a pokud budeš třeba v budoucnu prodávat, důchodci chtěj jenom přízemí.. a vzhledem k tomu, že jim teď leze reg. nájem nahoru, dětičky pro ně hledaj alternativu drahejch cihlovejch domů v centru.
    Rekonsrukce bytu vypadá celkem zdařile a pokud se bude samotnej dům ještě zateplovat, tak si myslim že ok.. navic strašnice jsou celkem good
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    KYKUSE: byt je to pěkný, za tu cenu - v Praze ...mě by jen asi vadilo to přízemí a mříže....
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    KYKUSE: jestli nemaji s majitelem exluzivni smlouvu muzes usetrit tech 4% prosty "obejitim RK", ktera s tim neudela nic pokud majitel bude souhlasit. Pravnik ti napise smlouvy za 10k....

    Dneska bych pockal a koupil az po klesnuti cen. Vzhledem k globalni ekonomicke krizi se nas to dotkne take ackoliv si vetsina mysli, ze ne..

    Cena novych realit klesaji nebo zacnou klesat (napriklad akciovy trh uz adekvatne ocenil developerske firmy poklesem jejich hodnoty akcii uz o cirka -100%)

    Dale je stale hodne paradoxni, ze byt v OV je "drazsi" za stejnou kvalitu jako byt v DV.. je to jen proto, ze na OV dostanes hypoteku a penize jsou jakz takz "lepe dostupne" ocekavam, ze tento rozdil se s poklesem realitniho drhu starych nemovitosti casem srovna..

    Dale vhodne meritko "ceny nemovitosti je cena/metraz" tech 42k/m2 me prijde v porovnani s novyma nemovitostma uz dnes dost drahy a to je sice pravda, ze novou mas bez vybaveni ale casto s kuchyni a materialem do ktereho nemusis dalsi generaci defakto nic investovat (mluvime o celem panelaku, cinzaku) ne jen o bytove jednotce.

    ja bych osobne pockal, tkaovych bytu bude v nabidce jeste spousta.. ovsem pokud jsi nucena "bydled ihned" necekej na dnesni den je cena zajimava... lec za par mesicu uz bude bezna..

    GREVE
    GREVE --- ---
    Tak jsem nakonec provizi RK akceptoval, protože je tam pár menších problémů, o jejichž vyřešení se realitka dobře postará, navíc ten současný majitel opravdu není schopný ten byt sám prodat. Cena je velmi dobrá i s vyšší provizí, takže mi to nevadí.
    JPS: Ale kontakt na dobrého právníka se vždycky hodí!
    KYKUSE
    KYKUSE --- ---
    Ahoj lidi a profíci v oboru nemovitostí ;)
    touto formou bych vás chtěla požádat o váš názor:
    http://www.realitymix.centrum.cz/detail/praha-10/2+kk-52-m2-ov-lze-hypoteka-byt-po-kompletni-rekonstrukci-p10-strasnice-213481.html?zpet=vypis&fsession=2b609b28271810d10fa9645fa98ed01b
    cena je za NEMOVITOST tz. +4% pro RK
    kuchyň + dvě vestavěné skříně (nejsou vidět) jsou v ceně a jako bonus je nerezová lednice ;)))
    Těšm se na vaší "kritiku"

    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    JPS: mam na to stejný nazor..co je na prodavajícím? podepsat smlouvu a vystehovat se k urcitemu datu?(pokud tam bydlí)..

    ono nabidnou to jine rk znamena riziko,ze to bude nabízet dál za tvymi zády..
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: jinak pokud jsi z Prahy, tak můžu dát kontakt na prověřeného právníka, který nám dělal smlouvu při koupi pozemku
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: no jestli ti za tenhle "servis" přijde cca 80-100 tisíc jako menší provize...
    smlouvu stejně připraví právník, peníze na daň z prodeje stejně převede právník... RK je podle mě v tomto případě zbytečný luxus a vyhozené peníze.
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: navíc náklady za prodej bytu by měly jít za prodávajícím (pokud se nedohodnete jinak).
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    nevím, zda by to nebylo hodne velké smee,: zkontaktovat jinou realitku, dohodnout se na provizi a dal uz by s prodavajícím pracovala RK...
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISHUGE: O to nejde, smlouvu si umím sepsat sám, tady jde o takový ty ryze praktický věci, jako vysvětlování dědovi, co je to ověřenej podpis, kdy se má vystěhovat, jak má zaplatit daň z prodeje a pod. Já to dělat fakt nechci.

    Takže ideální varianta pro mě by byla, aby to šlo přes realitku, ale s menší provizí. Teď je otázka, jestli to mám vůbec zkoušet usmlouvat a riskovat tak, že to prodá jinýmu zájemci (jsem první a zájemců je víc)? Jsou v tomhle makléři flexibilní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam