• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: za to, že to takhle pěkně zmanipulovali
    GREVE
    GREVE --- ---
    SELLIGAN: A za co je jako ten manipulační poplatek?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jsme s manzelem zautocili na nadrizene, hnali to po vsech certech a nakonec smlouvu predelali a tech 50 tisic dali tem majitelum. Tak jsem rada, ze jsme to pro ne vybojovali (holt sme blazni)

    tech 10 tis manipulacni poplatek nam teda porad strhnou...s tim neudelali nic
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Zas všechny RK nejsou stejné. Sorry, musím se sebe zastat.:-))
    My teď zase řešíme případ, kdy jsme klientovi sehnali kupce, vyřídili za něj jeho potíže s úřady, exekutory, vyřídili mu občanku a on nakonec prodal nemovitost kupujícímu bez nás. Práce s tím bylo 6 měsíců a nic z toho. No teď to má právník. Jenom abys věděl, že vyčůránky najdeš všude.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SELLIGAN: No to jsou střelci.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---

    MARWIN: Realitnidum
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SELLIGAN: jmeno RK?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Tak jsem se rozhodla popsat celou mou situaci

    -Vyhlidli jsme si byt,jeli s RK na prohlidku
    -byt se nam libil
    -RK nam rekla, ze si bere ještě 70 tis jako provizi (coz je v norme 3-5%)
    -hned ten den (aby nam ho někdo nevyfouk) jsme podepsali rezervacni smlouvu
    -na smlouve byla cena bytu navysena však o 80 tis a cena bytu jako takova tam uvedena nebyla (bohuzel nam to nedoslo,podepsali jsme)
    -dodatecne jsme se dovedeli, ze tech 10tis je manipulacni poplatek
    -nastvali nas,protože nam to mohli rict na zacatku- a chteli jsme zmenit rez.smlouvu aby tam bylo vse rozepsano,ale nakonec jsme měli maly termin na zaplaceni rezervacniho poplatku (150 tisíc) a tak jsme se rozhodli nedelat problemy u tak nepodstatne smlouvy
    ALE
    Oni moc dobře vedeli proc ta cena v rez.smlouve není
    -včera mi poslali nejakou verzi smlouvy o smlouve budouci (SOSB)
    -ve smlouve je cena bytu o 50tisic mensi a v pruvodnem emailu je psano, ze jako provizi si teda berou 130 tisíc a zbylych 20 (z rez.poplatku) nam poslou.
    -tak jsem jim okamzite volala,ze o 130tis vůbec nebyla rec,ze slo nejdriv o 70, pak 80 tis (coz teda není nikde pisemne, jelikoz i rez.smlouzva je na sumu vcetne vseho celkem)
    -pro nas to samozrejme není změna – 50 tisíc nam slevili na cene bytu, ale dali si ji do provize (která ted cini 7,5% coz je nehorazne)
    -tak mi samozrejme doslo, ze okradaji majitele
    -volala jsem tomu pravnikovi co tu smlouvu vytvoril
    -na mou otazku, proc je to 130, řekl, at se mrknu do SOSB ze tam je to snizeno a ze vlastne nebudem platit nic navíc
    -na mou pripominku, ze okrada majitele a ze si tak bere 7,5% provize coz není bezna praxe mi řekl,ze nevi jaka je bezna praxe a ze si o tom promluvi s maklerem co uzaviral rez.smlouvu
    -když jsme volali na jakousi jejich hotline tak nam bylo sdeleno, ze provize je 3-5% a o manipulacnim poplatku nevedeli
    -uz se nam samozrejme nikdo neozval
    -ja jsem nasla na netu telefon na pani majitelku bytu,ta mi sdelila,ze RK ji rekli,ze tlacime na snizeni ceny,coz je lez…

    Ani si neumite predstavit jak jsme vsichni nas*ani….
    Chceme RK donutit aby do SOSB napsala cenu bytu puvodni (aby ty peníze dostal majitel) a napsala tam i svou provizi (tu puvodni, tedy 80tis, ne 130!!!!)
    Fakt toho mame dost….chjo
    RETEZA
    RETEZA --- ---
    LUCKYA: cus luco pojd do posty
    OASHI
    OASHI --- ---
    FAITHLESS: A je volna? To bych se vtiral taky. ;)
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    WEN: Ona je tam majitelka :)
    WEN
    WEN --- ---
    FAITHLESS: taky jsem obcas videla ruzny hrozny pripady.. ale takovej dum co popisujes bych si asi nekoupila.. od prasečáků mohou být v kopru i spodní vody.. se stalo známímu.
    FAITHLESS: s pěknou ženskou můžeš akorát telefonovat:) (no ale aspoň maj asistentku:)
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    Co me nasralo u Tany i u Edenu, ze tam maj uvedenou kontaktni osobu peknou zenskou, tak jsem myslel, ze se mnou pujde na prohlidku ona a obe me odkazaly na nejakyho chlapa.
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    WEN: Diky, jinak mne se jedna o Mladoboleslavsko.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    ZZGERO: jo a taky hodně důležitá informace je, zda tato RK nezdržuje platby - ať už klientům, či svým zaměstancům - makléřům... Bohužel to v poslední době dělá více a více rádoby RK...:(
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    Zdravím, chci se zeptat Vás na názory či zkušenosti s jednáním RK Královská realitní. Zvažuji, že bych změnil svého chlebodárce. Tahle RK mě zaujala, teda zatím jsem s nikým nejednal od nich, ale první dojem - gud. Pěkný web, dobré podmínky, fungující zelená linka, call centrum, dále by mě zajímalo, jaké služby pro klienty jsou schopni nabídnout - např.: depozitní, neboli jistotní účet v bance ??, zda jste někdo s nimi jednal (jako zájemce, či prodejce) a jak na Vás působil makléř(i) ? Chci se první něco dozvědět, než půjdu na přesilovkový jednání.... klidně do pošty..díky.
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    OASHI: Mno pokud slo o ten druhej barak, tak tam majitelka bydlela.

    Jinak to bylo docela hardcore, jsem nevedel, jak jeste dneska muzou nektery lidi zit jako prasata. Bydli tam matka s dcerou, obe nezamestnany. Je to velkej statek. Maj tam 2 obytny mistnosti, kde nebylo vubec nic, krom 2 shnilejch posteli, televize a par pohazenejch bot a obleceni. Vsude plesnivy zdi a stropy, v 1 obytny mistnosti byl strop prohnutej a na strese meli 2 asi pulmetrovy diry. Co se ty zachodu...tak latrina, ktera smrdela po celym dvore a koupelna zadna, akorat nekolik kyblu s vodou nacerpanou ze studni meli u postele. V druhy pulce baraku byl tzv. sklad, kde smrdely asi 10 let stary brambory. Pak tam byli 2 stodoly, ktery slouzily jako prasecaky a kde se evidentne od posledni porazky vubec nic neuklizelo. A jeste vejminek, kde meli sklad obili, ale ona to byla spis smes obili a mysich hoven...
    WEN
    WEN --- ---
    OASHI: jj..
    FAITHLESS: s Tanou mam docela dobrý zkušenosti.. zejmena ve vychodních čechách
    OASHI
    OASHI --- ---
    FAITHLESS: Tak ale to bych zase chapal, oni jsou ti makleri mezi dvema kameny: z jedne strany jim dava nejake moznosti schuzky zajemce, z druhe strany pak samotni prodavajici.
    A pokud prodavajici uz bydli jinde a musi tam dojizdet, tak chapu, ze tam kvuli jendine prohlidce nepojede a chce toho od maklere vicero najednou...
    ...je to sice komplikace, ze prodavajici nesveril makleri klice pro volny pristup, ale uz jsem to take zazil, takoveho narocneho prodejce. :-/ Si predstavte skupinu lidi (ruzni zajemci a makler), jak cekaji na prijezd majitele s klicema, a ten vubec nedorazi... Fakt opruz!
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    ZZGERO: Takhle primo ne, ale kdyz jsem mu rikal navrhy, kdy bych mel cas, tak on mi rek, ze jeste nevi, ze tam ma zajemce, s kterym to ma domluveno o den driv a jestli bych ja taky nemoh, tak jsem rek, ze ne, tak rikal, ze to s nim zkusi domluvit na ten muj termin. Mno a pak jsem s nim byl na prohlidce jeste jednoho baraku a tam to bylo to samy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam