• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Tyle, jak si predstavuje kopat za jednoho? Pokud neuskutecnis obchod, tak jsi roli nesplnil.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ZZGERO: Neměl by realitní makléř zvýhodňovat tu stranu pro kterou pracuje?

    Mě totiž makléř, který "kope za obě strany" zní jako makléř, který se snaží, aby se obě strany především dohodli a tedy "kope za to aby obchod byl realizován." Což ve výsledku znamená, že přímo nekope ani za jednu stranu, ale hlavně za sebe.

    Právě to je jedna z věcí, které imho v realitním sektoru chybí. Makléři v ČR jsou přinejlepším (ti kteří nejsou přímo podvodníci, to je kategorie sama pro sebe) zprostředkovatelé obchodu. Nějaké poradenství, které by šlo nad rámec obchodu se u nás zatím příliš nevidí. Takový makléř poradce pak kope za svého klienta (ať je to kupující, nebo prodávající).
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    T_Y_L: že nezvýhodňuje jednu stranu před druhou...
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    ZZGERO: Naopak!!! je chytre dat rezervacni poplatek taktez "stopit" na ucet treba banky ci advokata. A podminit jeho vyplaceni az po "realnem uskutecneni prevodu" to zadna realitka nechce, protoze je to nuti se o zakaznika starat... nicmene jde to.. nezapomente, ze ten kdo ma prachy si diktuje...

    Vse je treba smluvne osetrit.. k tomu je treba vzdi pravnik.. makler to mozna "vi" ale stabni kultura musi byt od pravnika, protoze nektere veci vychazji z ObcZakoniku apod a nebylo by dobre je pripadne "porusovat" apod...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ZZGERO: Co podle tebe znamená, že makléř kope za obě strany???
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    ok,díky všem za rady,budu se tím řídit..taky kdyby jste někdo věděl o nějakých vhodných realitních serverech tak mi je kdyžtak pošlete do pošty..

    díky
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    GOODIE: umrtí koho ??
    krach realitky... no comment
    pokud transakce probíhají přes účet realitky...není důvod, pokud klienti chcou, můžou transakce probíhat napřímo...kromě rezervačního poplatku, který asi vždycky je u realitky...:) (makléř by měl dělat smlouvy, právník čekovat, bo jen makléř ví na čem se smlouvní strany dohodly a měl by být schopen to hodit na papír...třeba tak, pokud jedna strana chce (většinou kupující), aby z kupní ceny byla hned uhrazena daň 3% FÚ a druhá strana s tím souhlasí (měla by, jinak to nevypadá moc seriozně), tak seriozní makléř by podle toho měl dát dodatek do kupky, v případě že kope za obě strany, pokud ne, tak je někde něco špatně...

    ale navíc tohle si můžou smluvní strany dohodnout...

    kromě teda asi krachu reailtky, to asi neovlivní nikdo.... :))
    JPS
    JPS --- ---
    ANTALSTASEK: tohle je hodně kvalitní návod. naštěstí už několik let SOS a jiné organizace hustí lidem do hlavy slogan "podepsat můžeš, přečíst musíš!" a pokud k tomu člověk zapojí i selský rozum, tak odfiltruje většinu gaunerů i možných průšvihů
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: to já vím z vlastní zkušenosti, ale přece jen jich to většinu odfiltrovalo a ty bez zájemce jsem odkopnul
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Budou volat stejně.
    JPS
    JPS --- ---
    VLADCEPEKEL: přesně jak píše GOODIE, musíš být tvrdý a odkopávat jalové nabídky. po pár zbytečných telefonátech se to rychle naučíš :))
    JPS
    JPS --- ---
    VLADCEPEKEL: když dáš inzerát na bezrealitky.cz, tak tam hodně důrazně připiš, aby se ti realitky neozývaly, že už makléře máš. že tě mohou kontaktovat pouze v případě, že mají zájemce. a pokud ti někdo zavolá, tak to bude první věc, na kterou by se ses měl zeptat, jestli mají zájemce.

    bezrealitky totiž funguje pro realitky jako informační kanál a pokud tam to výše uvedené info nedáš, tak ti bude furt zvonit telefon s nabídkami, že tě budou zastupovat.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    VLADCEPEKEL: bezrealitky je jisto jiste zajimavy projekt, nicmene hledani tam me prislo uplne na prd, ucast a "obnova nabidek taky".. Ja osobne tam nic nehledam .. a dale navstevnost jiste mluvi pro vetsi realitni server.. takze osobne.. co ti brani uvest inzerat na vice serverech???

    Do kazdeho inzeratu muzes napsat, ze nejsi realitka.. jen se priprav, ze ti spousta realitek bude klonovat inzeraty, radoby dohazovat klienty.. apod... musis byt tvrdy a odkopavat je :-)

    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    GOODIE: ahoj,jasně máš pravdu s těma Srealitama...atd.. a co si myslíš o www.bezrealitky.cz-jakou tomu dáváš,nebo bys dal šanci?Ptám se proto,když se do toho pustím sám tak kde mám inzerovat aby to mělo učel....
    cenu snížim .....
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    No ja svoji provizi dostanu pouze pokud je obchod uzavren. Mnohdy za majitele - prodavajiciho musim vyridit jeho exekuce, bezne resim deleni pozemku, rekolaudace a pod. Nemovitost je kolikrat pravne v takovem stavu, ze je prakticky neprodejna. Verim, ze se najdou takovi, kteri si s prodejem poradi sami, pro ty ostatni, kteri na to treba jenom nemaji cas jsem tady treba ja.:-)
    GEEK
    GEEK --- ---
    ZZGERO: myslel jsem vseobecne, co od nich cekat, naky speciality ve smlouvach apod. ale uz je to stejne pase.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: Pod odpovednosti si tedy predstavuju vse co "zajisti nezproblemovy prevod nemovitosti"... a co muze realitni kancelar samozrejme ovlivnit :-)
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: Realitka ma zajem ziskat provizi pokud mozno bez "problemu"..., ale pak jsem taky hlavne mluvil o rizicich

    Proto vetsina smluv je ladena tak, ze jejich provize je jista i kdyz by pripadny ukon nedopadl dobre. A takovych situaci co muze nastat je spousty.

    Vetsina z toho jsou "nepravdepdobone scenare".. a rizika:
    -ale umrti
    -krach realitky
    -pokud je obchod pres vyporadavaci ucet realitky
    -meziprodej jinou realitkou v pripade neexluzivni smlouvy a pripadne problemy
    -vyskyt problemu v ze strany prodejce "o nemoznosti prevest nemovitost = protizakonne" v tomto bode by realitka mela vratit kupci zalohu, protoze on to nezapricinil a realitka vystupuje jako zprostredkovatel a tudiz by mela o minimalne ve svem dobrem jmene toto vzit v potaz...

    Muzes namitnout, ze s nekterym bodem nema realitka co docineni, ze je to pouze "zprostredkovatel" ja potom rikam, ze pak je pro me realitni kancelar k nicemu.. viz muj predchozi text.. Pokud neco zvladnu stejne dobre jako realitni kancelar = nepotrebuju ji.. a ja to zvladnu
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Jo, delam do realit. A rozhodne nechci tvrdit, ze vsechny realitky jsou OK, ale opravdu by me zajimalo, jak si predstavujes tu odpovednost realitky.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: ty delas do realit ze?... ;-)

    Panove dejte si pozor zapletame se do "sporu", ktery nelze vyresit jednim a pohledem a jedinou pravdoul. Vzdy je tolik sympatuzijicch a tolik oponentu..

    Chtel jsem jen naznacit moznou cestu kudy jit...

    Kazdy strujcem sveho osudu si jiste vybere pro nej tu nejprinosnejsi cesty..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam