• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    Máte někdo zkušenosti s jednatelem Milanem Kosařem ?
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    GREVE: Nikdy jsem o sobě netvrdil, že nejsem neobvyklý, ani že nejsem formalista či puntičkář. Prostě si myslím, že když ti někdo zavolá a řekne Mám klioše pro Váš byt, počítám tak nějak s tím, že se v rozumné lhůtě ozve s termínem prohlídky. To, že 95% lidí to má jinak než já je pouze a jenom jejich věc, já to mám prostě jinak.
    Dále - projdi si pls mé příspěvky, nikde jsem netvrdil, že nereakce paní x je problém, pouze jsem reagoval na faithlessovův dotaz, zda vím něco o RK Sting a dovolil jsem si napsat svou zkušenost, nikoli názor (ten nechť si udělá vlastní).
    A o tom, že se v realitním byznyse dějou daleko větší prasárny je něco, o čem nepochybuji.
    Ale abych to shrnul - mám za to, že toto forum slouží ku sdělování zkušeností s realitkama/makléřema, proto viz mé příspěvky. Pletu-li se, dovolím si požádat správce, nechť mé příspěvky smaže a omlouvám se.
    GREVE
    GREVE --- ---
    VAACLAV: Asi máš pravdu, ale ber v potaz, že jsi celkem neobvyklý formalista a puntičkář, 95% jiných lidí takoví nejsou. Když já po pár dnech volám lidem, že klient o jejich byt neprojevil zájem, tak se většinou diví, proč jim to říkám a dávají najevo, že je to vůbec nezajímá.
    Neříkám, že paní nepochybila, ale nezdá se mi to jako velký problém, který by stál za zmínku. V realitní branži se dějou větší prasárny.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VAACLAV: Skoro bych se vsadila, že ty fotky a tvoje nabídka už leží někde na nějakém realitním serveru pod hlavičkou té realitky... Pokud možno s větičkou "se souhlasem majitele nabízíme..." :-/
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    Nedávlo jsem obsolvoval akci Pronajmu byt... Inzeroval jsem na bezrealitky, sreality. Ozvalo se mi nemálo realitek, makléře, kteří byli nesympatičtí už přes telefon, nebo vyplynulo, že by chtěli provizi i po mne (třeba home sweet home), jsem rovnou vyřadil.
    Většina chtěla poslat fotky s tím, že mají klienta s vážným zájmem, fotky jsem poslal a nestalo se nic (RK Sting, veronika gašpárová, jednička realit-Bc. Konopa, union partners karlín - michal hock, reloca - monika žarkovičová a další), pan Kopřiva z realitního portálu se ozval po sedmi týdnech.
    Koho bych doporučil - Jan Husár z dům realit (nebo realitní dům?), tlf 776 070 301, přijel, nafotil, během dvou týdnů přivedl tři zájemce, vždy na čas, na čem jsme se dohodli, platilo. Dále Klára Janderová z century 21, tlf 725 228 082, přijela, nafotila, často volala co a jak, radila, celkově spokojenost.
    Sdan to někomu pomůže..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Celkem mě vytáčí suverenita některých makléřů.

    Nedávno mi volala ženská, jestli stále platí má nabídka na nemovitost. Kolik za to chci, jaké sídliště, jestli osobní vlastnictví. Suveréní v telefonu, tak jsem ji usekl, jako jestli má zájem, či co. Paní že ano, že se večer staví. Bo se neptala na patro, na konkrétní věci, čekal jsem RK. Potvrzeno večer, došly dvě mařky s foťákem, že nafotí, že byt je krásný, že mají žhavou zájemkyni, do týdne prý prodám.

    Hnedka zapisovaly údaje od bytu, já si zatím vyžádal smlouvu pro pobavení. Exkluzivka, při problémech rozhodčí doložka, cena jen za byt, provizi si prý oni dopíšou samy na stránkách, že to nemám řešit.
    Tak jsem paní uzemnil s tím, že smlouvu bych rád dal právníkovi. Paní, že netřeba, že se to dá upravit, jakože přeškrtnout některé body. Ale že se diví, že jsou na trhu 16 let bez problémů. že má i jeden byt o řadu níž a že ho kjlidně oné zákaznici prodá, prej jí je jedno, jaký byt střelí, že provizi má stejně stejnou. Já teda ještě navrh, at dáme neexlusivku na 14 dní, když je ta zákaznice tak jistá na můj byt, nebo at jí to nabídne zatím bez smlouvy. paní že v žádném případě, že bez smlouvy nic neřeší. tak jsem je vypoklonkoval, že se případně ozvu, až mi právník dá zpět smlouvu. nicméně na ně kašlu, takový styl jsem ještě nezažil.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    GREVE: No tak se asi pani měla ozvat a říct mi o tom, ne?
    GREVE
    GREVE --- ---
    VAACLAV: No tak asi klient nemá zájem, ne?
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    FAITHLESS: paní z RK Sting mi zavolala s tím, že viděla mou nabídku bytu k pronájmu a že by měla klioše. Taxem říkal že OK, ona ať pošlu fotky, ta jsem poslal. od té doby (cca 6 týdnů bez reakce. Jméno paní si nepamatuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FAITHLESS: nic bližšího nevím, prý mají vyšší provizi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ahoj, nějaké zkušenosti s RK HouseIN? Případně taky s Českomoravskou realitní? Předem děkuji.
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s RK Sting? Co jsem si vyhledaval, tak jsou na ne dost rozporuplne nazory.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak právník silně nedoporučil smlouvu podepsat. V případě zájmu podám více info, každopádně z toho couvám.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GREVE: Šlo o rychlou potřebu penez. Prodávám vřes RK, je to už 3 měsíce v nabídce, nabídli mi možnost zálohy předem. A vylezlo z toho toto. Takže asi přejdu k jiné RK.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    BRUKEV: jj ja si to myslel ;) Teda ne ze bych byl tak chytrej, ale taky se mi na jedny smlouve par veci nezdalo (jsem laik ;) ) a dal ji radeji pravnikovi. Potrvdil mi, co se mi nezdalo a navic jeste neco nasel ;) Ale kancelar byla slusna a smlouvu jsme spolecne upravili, kazdopadne to nebyly tak velky "svinstva" jako tam mas ty. Couvej urcite, je tady tolik realitek a vseho (na urovni, slusny), ze tohle nemas zapotrebi!
    GREVE
    GREVE --- ---
    BRUKEV: A k čemu je jako takhle smlouva s ďáblem dobrá? Proč ten byt prostě normálně neprodáš přes normální realitku? Máš zapotřebí řešit tyhle nesmysly?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HOEZO: Dnes jsem byl u právníka, mrkne na to blíž, nicméně za prvních 10 min už celkem prskal.

    1) rozhodčí soložka
    2) záloha není záloha, ale úvěr
    3) to je v rozporu s tím, že na to chtějí směnku
    4) byt je dánm jako zástava

    No zatím tam je tolik rozporů, že to smrdí tím, abych nepřišel o byt. Takže asi couvám.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    BRUKEV: pokud už ve smlouve najde nedostatky i laik jako ty, tak si bud 100% jistej ze tam toho bude i po pravni strance. Pokud o to vazne stojis dej to pravnikovi pokud ne tak pryc o toho. Jednoduchy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Eh, jsem lehce nahlodán. Řeším níže zmiňovanou zálohu u HBC. Makléř dojel s tím, že celkem tlačil na okamžitý podpis. Nechal jsem si lhůtu na přečtení smlouvy, lehce zvažuju prozkoumání právníkem.
    Záloha je uvedena jnajednou ako úvěr, splatnost je půl roku (což mi při dnešní době na prodání bytu příjde málo). Smlouva je exluzivní, nesmím nabízet, pronajímat jinde. Což je trochu v rozporu s tel. hovorem, kdy mi prodej solo mou osobou byl umožněn. Všude pokuty až do výše 200 000 kč. Pokud pominu smlouvu, která je asi mustr v pc a jen mění cifry a jména. Bo v jedné části textu je uplně cizí jméno, případné chyby v textu (např. hlavička IV., kde upozorňují na sankce uvedené v bodě III., ale omylem uvádí bod IV.).

    Tak nevím. Celkem mám obavu z toho, aby realitka po vyplacení zálohy nezačnula být v nabízení nemovitosti laxní, případně aby mě nechtěla ojebat na porušení smlouvy. Nějaké zkušenosti?
    TASHA
    TASHA --- ---
    GREVE: to právě netušim, možná si potřeboval na měsíc bezúročně půjčit 150 klacků..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam