• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KURNIKSHOPA
    KURNIKSHOPA --- ---
    GEEK: ale proč tak drsně :o))) existuje účinnější metoda - asociace realitních kanceláří a stížnost na postup - neodpovídající dokumentace, klamání zákazníka - tvrzení xxx, skutečnost xyz. ujišťuju vás, že bububu o náhradě za pár hodin času znají, usmívají se, neboť vědí, že nemáte šanci - zato mailík na vědomí a originálek na ARK - to je jinej kalibřík :o)))
    GEEK
    GEEK --- ---
    DRUI: to je na kopanec. to bych mel vzdycky chut vymahat penize za promarnenej cas.
    DRUI
    DRUI --- ---
    GREVE: Ne, ale bylo to foceno rozmazane a jeste v noci, takze detaily nebyly vubec poznat.
    KURNIKSHOPA
    KURNIKSHOPA --- ---
    MARC: jestli je to ještě aktuální - proč realitku? stačí jakýkoliv odhadce v místě nemovitosti - rámcově odhad na byt cca 4 000,-, odhad na jiné nem. 6000 + náklady na cestu (pokud je to někde mimo). Realitka si zbytečně nasadí cenu za službu (rozuměj dohození odhadce)
    GREVE
    GREVE --- ---
    DRUI: Takže tam byly fotky z jinýho bytu?
    DRUI
    DRUI --- ---
    MANXX: Presne tak. Tady fotky byly - a vypadaly celkem solidne. Rozhodne ne jako pri prohlidce. Takze ani fotu nemuzes verit :)
    MANXX
    MANXX --- ---
    DRUI: Jo, to lhaní je celkem běžná věc. Já už například vůbec nevolám na inzeráty, kde nejsou fotky. Protože to vždy znamenalo, že je to kůlnička na dříví, i když to v textu bůhvíjak chválí. Ztráta času.
    DRUI
    DRUI --- ---
    nase drobna zkusenost:
    rk Reloca - pani nas vzala na prohlidku bytu. Ten den mi jeste volala, ze koupelna by pry chtela trochu vymalovat, ale jinak dobry.

    Prisli jsme do bytu - podlahy na odpis, dvere a hlavne okna v hroznem stavu, rozpadalo se to pod rukama jen jsem si ho chtel otevrit, krive zdi, prastara karma co neohreje ani hrnecek vody o topeni nemluve. A tak bych mohl pokracovat... V inzeratu nebylo ani "pred renovaci" ani "vyzaduje upravy" - jen jsme nevericne sledovali jak to vychvaluje. Pak se tam mihla asi majitelka (netusim), ktera jen tajemne prohlasila "kdyz tu udelate nejake upravy, tak vam slevim polovinu najmu". Navrh najemni smlouvy nejprve jen na pul roku a pak se pry uvidi...
    Takze jsme sli domu jak opareny, protoze tohle mi prislo jako dokonale neseriozni jednani. Ja vrazim prachy a energii do opravy ciziho bytu za to ze najem bude polovicni a nemam jistotu ze za pul roku me majitel nevyprovodi kdyz uz jsem mu vsechno predelal?
    Pani z realitky evidentne byt pred nasi prohlidkou ani nevidela, jen dostala mlhavy popis od majitelu a fotky na net. Nedokazala odpovedet ani na bezne dotazy. Ale byt mi pred prohlidkou vytrvale vychvalovala pres email.
    uffff...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ty bláho, tak to asi prostě máme rozdílný přístup k práci.

    Chápal bych to jako práci minimálně na den, kdyby mi každý dokument dodal v jiném jazyce a to minimálně jednou v zulštině a jednou v sečuánském dialektu.

    Minimálně třetinu níže uvedených smluv mám jen já osobně v compu. A to nejsem realitní makléř, který tam má většinu všech možných vzorů (a jen doplní jméno), ale obyčejný smrtelník, který je tam má proto, neboť za poslední tři roky kupoval nějaké pozemky.

    GREVE
    GREVE --- ---
    BRUKEV: Hele, sorry, ale jak se na to dívám, tak s těma smlouvama je práce minimálně na den.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže jen pro pořádek zde vkládám mail od pana makléře.

    Dobrý den pane XX,
    chci se s Vámi domluvit na úhradě nákladů spojených se sepsáním smluv k dohodnuté koupi Vašeho bytu, z níž nakonec z důvodu na Vaši straně sešlo. Jedná se o:
    - smlouvu kupní,
    - smlouvu zástavní,
    - smlouvu o půjčce,
    - smlouvu o úschově peněz,
    - návrh na zápis vkladu vlastnického práva do KN
    - návrh na zápis zástavního práva do KN,
    - plná moc k podpisu kupní smlouvy

    Jak jsme již v této věci korespondovali formou sms, tak naše přímé náklady na tyto smlouvy činí 4.000 + DPH, tj. 4.800 Kč.
    Číslo našeho účtu je XX, var. symbol pro platbu je XX.

    Tak jako já rozumím tomu, že jste prodej bytu naší firmě zrušil z důvodu výhodnější nabídky, věřím že i Vy rozumíte tomu, že jsme s přípravou prodeje měli výdaje (smlouvy od nás jste koneckonců dostal) a částku poukážete na náš účet, nebo uhradíte v hotovosti u nás na firmě (XX). Po úhradě Vám vystavíme daňový doklad.


    GREVE
    GREVE --- ---
    WAMP_ELF: No tak to to je ale něco jiného a rozhodně to normální není.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Já mám podobnou story jako brukev a já se tedy královsky nazlobil. Prodával jsem parcelu už u dvou realitek když mi matka doporučila někoho z adomus(střelíme vaše reality, leda tak na*rat), tak jsme se sešli hodili rozumnou řeč která končila že už chybí jen podepsat exkluzivku, tak sem na něj chvíli civěl a vyslechnul si řeči o tom jak jsou nejlepší atd, nicméně jsem mu za každou jeho větou opakoval že mu nic podepisovat nebudu, že eminentní zájem o prodej jejich rk nemám zájem. Ten si to ale nějak nedal vymluvit, takže chlápek dokonce pověsil na parcelu banner, pravidelně psal sms nebo volal 1x - 2x za 2 měsíce počet skouknutí inzerátu na netu nicméně nikoho nepřivedl. Jednou volá a já že už je parcela prodaná jen se čeká na přepis na katastru, a v tom to začlo, řeči typu: ,, ehm, aha, hmm, no a jak se nyní vyrovnáme".. to už se mi vraštilo obočí tak sem mu 5 minut vysvětloval že to že to koupil někdo mimo něj rozhodně neni podvod a že ode mně nic neuvidí stejně jako dvě zbilé realitky které si také nic neúčtují, do toho on proložil větu po který kdyby jeho telefon uměl kousat přišel by o ucho: ,,ani nějaké minimální náklady za cesty a telefon řekněme pět tisíc? " .. tak jsem mu popřál pěknej večer (on mě na oplátku taky) a položil to. Příde vám tohle normální??
    CAARNEY
    CAARNEY --- ---
    ale abych k tomu jeste prihodil vlastni story - hledal jsem byt k pronajmu, byt jsem s maklerem prohlidnul, placli jsme si, vysolil jsem mu 14k na ruku a pronajimatelka tez... druhy den mi vola, jestli jsem mu nedal o dva tisice mene, ze se nejak nemuze dopocitat...
    CAARNEY
    CAARNEY --- ---
    GREVE to proste taky vidi dost subjektivne, z pozice realitniho maklere... podle meho nazoru to ten makler proste "zkousi", urcite se to stava casto a mozna ma na to i pripravenou sablonu emailu, a to i s castkou :)

    analogie s Porsche je podobna obchodovani na Nyxu, takove veci se tady stavaji dnes a denne a nikdy me nanapadlo nauctovat ztraceny cas nekomu, kdo dela preblemy pri obchodu...

    kdybych byl v podobne situaci a makler mi poslal nejaky seznam polozku po polozce, v rozumnych cenovych relacich, jak pise [ DELVIT @ Realitní kanceláře - zkusenosti, reference ], asi bych to zaplatil.
    ale mam spis pocit, ze makler si castku proste vycucal z prstu, nemyslim si, ze by mel narok na nejake "procento z usleho zisku"...

    kazdopadne [ TYRKYS2 @ Realitní kanceláře - zkusenosti, reference ] to shrnul nejlip, myslim, ze s tim kazdy makler pocita, ale k tomu by se mel vyjadrit spis GREVE...
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Makléři kolikrát s klientem stáví mnohem víc času než tu popisuje Brukev a většinou kšeft neklapne. To je holt riziko podnikání, oni si to potom vyberou na provizi u toho, s kým to klaplo ;-)
    LADJA
    LADJA --- ---
    GREVE: a ty jako majtel auta bys po tom cloveku co ma ted zdarma porsche chtel prachy?:-))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GREVE: Jestli s tím má takový trable, tak si má brát zálohu. Jinak do podpisu smlouvy nedohodli nic - ta smlouva je to tvoje daný slovo o kterým mluvíš.. A přesně jak říkáš s tim autem, to je celkem dobrej příklad - kdybych prodával auto a den předtím mi kupující řekl, že ho nechce, tak můžu jen pokrčit ramenama. Chápu že je nasranej, ale chtít hradit nějaký náklady je prostě drzost - vychanej je ten makléř a to dost, ne Brukev..
    GREVE
    GREVE --- ---
    LOPIK: Ty to nechápeš. Brukev si od makléře vyžádal odkup bytu, domluvili se, že to tak proběhne (i na podmínkách obchodu) a v den podpisu z toho Brukev s pro makléře dost nevěrohodnou výmluvou vycouval. Žijeme v kultuře, kde ještě nedávno mělo dané slovo svojí váhu.
    Kdybys prodával auto a někdo ho od tebe chtěl koupit, týden jste se domlouvali a ve chvíli předání peněz ti zavolal, že dostal od kamaráda Porsche zdarma, tak bys z toho taky neměl dobrý pocit, ne? Chtěl bys aspoň uhradit náklady za to, žes na to musel týden myslet. Zkus se trohu vžít do kůže toho kupujícího.
    To, co požaduje makléř, je určitě jenom malé procento z ušlého zisku.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KONOPASLIK: Ono je to pro toho makléře určitě pakárna a je nasranej, to je pochopitelný. Žádnej nárok ale nemá, dokonce mě udivuje ta drzost, že si vůbec je schopnej o nějaký prachy říct. To by chtěl prachy třeba i kdyby se Brukvovi nelíbila ta smlouva?? V tý branži je ale asi lehce řešeno "nestandartní" jednání bohužel prostě klasika.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Ono to nebude tak černobílý... Z prvního postu, co sem Brukev poslal, to vypadalo, že jednání probíhaly daleko vážněji, než jak to nakonec bude. Prostě se blbě vyjádřil, my to podle toho pochopili a posoudili. Pokud to bylo o jedný návštěvě a pak poslání návrhu předgenerovaný smlouvy, tak bych to asi taky moc neřešil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam