• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    KONOPASLIK: Ok, díky za odpověď
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    GREVE: Ptám se jen obecně na zkušenosti s RK a na názor jak by to asi mohlo být, jak píšu v poslední větě. Je mi jasný že bez shlédnutí smlouvy nelze říct nic konkrétního.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    OBLINA: Nemáš povinnost platit nic, co není ve smlouvě. Dobrovolnosti, podpořené svědomím, se meze nekladou.
    GREVE
    GREVE --- ---
    OBLINA: My jsme tu tvojí smlouvu ale neviděli, takže nechápu, na co se vlastně ptáš.
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    Chci se zeptat, zda bude realitka požadovat nějaké peníze, když byt neprodá, a já s nimi dále smlouvu neprodloužím. Mám smlouvu do konce tohoto roku, a pokud jí písemně nevypovím, tak se automaticky prodlužuje o další měsíc. Avšak jsem se svojí makléřkou velice nespokojena, takže bych smlouvu dále neprodloužila. Realitka zajistila letáky, propagaci na sreality a letáčky na nástěnkách, a je mi jasné že všechno tohle něco stojí, ale ve smlouvě není žádná zmínka o placení čehokoli při výpovědi. Takže náklady na tisk a podobně bych uhradila, kdyby to požadovali, ale jakousi "pokutu" nebo jak to nazvat, ve výši provize určitě ne.
    Máte s něčím takovým zkušenosti?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JAKE_UP: hehe s 6meg tedy opravdu ne :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Včera na Primě Nové hnízdo. Relkama na Remax jak vyšije, i ti vocasové Herain a Žlebek tam byli (takový provařený firmy). Do toho ještě reklama na nějakou úklidovou službu. Jinej smysl jsem v tom pořadu ani nenašel, protože s rozpočtem 6 mio snad není nutný jít hledat nemovitost do televize..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JONEZ1: s tema zajemcema je to hnus, nejen tim u me klesly realitky na uroven autobazaru..
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    GREVE:: byt je to uz trochu starsi prispevek, mozna bych doplnil jeste jednu kategorii... Tvoje 2) Nabidky s dobrou cenou, jeste nepokryva nabidky s dobrou lokalitou.
    Behem meho hledani bytu jsem mel pocit, ze tak 80% nabidek s dobrou lokalitou (bavime se o prodejich bytu z pohledu kupujiciho) je vyrazne nadcenenych a ze by takovou cenu "nikdo" nemoh' dat. Tudiz chte nechte se musi jit s cenou dolu. Jestli ji stlaci cas, nebo nejaky prubojny kupec, to je otazka.
    Pokud chodi sami neprubojni kupci, kteri nejsou schopni alespon castecne licitovat o cene, pak je to o tom case :-).

    Byl jsem na nekolika prohlidkach dobrych lokalit, kde lidi prokazatelne chodili, ale nikdo to za tu cenu nekoupil. Jeden byt se nakonec prodal za cenu o temer 800kKc nizsi, nez za kterou byl inicialne nabizen na internetu.

    Kdyz jste tu narazili na ty slevy obecne - hodne taky dela to, kdyz RK uvadi cenu na internetu bez provize (resp. neuvadi, zda je provize soucasti ceny). To pak litaji statisice nahoru, clovek ani nemrkne.

    A take musim potvrdit, ze jsem se nekolikrat setkal s jiz zminovanym natlakem typu "je treba se co nejrychlejc rozhodnout, neb je N vaznych zajemcu a za Vami nasleduje dalsi prohlidka". Kdyz jsem pak o chvili pozdeji maklerce volal, z kontextu jsem vyrozumel, ze vlastne zadna prohlidna po nas nebyla a dotycna uz je na ceste domu.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    RAINBOF: tak trestní oznámení ta známá samozřejmě podává také, ale chtěla jsem upozornit na tu RK, protože vesele nabízí své služby dál....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KACCABA: doporučuju se připojit.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    Varuju před podvodným jednáním realitky "Reality seriózně" (už jsem i koukala, že tu kdysi pár špatnejch zkušeností s nimi padlo). Poměrně čerstvá zkušenost jedné známé - složila depozit na byt 100 tis a podepsala rezervační smlouvu a makléř (S.Zavichovský) poté přestal komunikovat. Párkrát jen poslal sms, že nemá signál, pak jeden mail a jinak ticho po pěšině. Toto se stalo více lidem. Byla i diskuze na internetu, kde se ozvalo více lidí, kteří s nimi mají ten samý problém, ale ta byla "záhadně" smazána. Několik lidí již podalo trestní oznámení a další se chystají..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: tak k beho real (brno) potvrzuji, ze vse probehlo v poradku, rychle, byt prodany, penize na ucte

    klucina (Holcak) se fakt snazil, komunikoval, hledal kompromisy.. trochu jsem mela pocit, ze vic strani kupujicim, ale jinak spokojenost.. smlouvy vyzadovaly trosku uprav, ale realitak mel vlastniho advokata, a kupujici byl taky advokat, do toho ja advokat, tze to bylo mozna vic srani nez u normalnich lidi :D

    od sehnani kupcu po prevod penez na nas ucet to trvalo asi tak 4 mesice..
    KURNIKSHOPA
    KURNIKSHOPA --- ---
    jo - a teplá voda je řešená jak? jestli elektrikou, tak k tý 1000,- ještě jednu přidej - skutečný náklady bych pozjišťovala u sousedů
    KURNIKSHOPA
    KURNIKSHOPA --- ---
    BOSSORKA: a vypadá to, že byt je vytápěný plynem - jestli ne, tak 1100,- je tak na půl roku vaření
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hmmm.... no asi to nechám ve smlouvě být a připravíme se na nedoplatky :( kua sem fuckt nechtlěa byt za 14ku ...
    GREVE
    GREVE --- ---
    To je pravda, elektřina je taky nízká, doporučoval bych tak 1000 Kč, to samé za vodu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja bych se vic bal elektriny ve ctyrech..
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GREVE: Ok... jen se fakt bojím, aby ty nedoplatky za vodu nebyly vyšší... a ani nevím s tou elektřinou...
    GREVE
    GREVE --- ---
    BOSSORKA: Ostatní služby si určitě nechte rozepsat (mělo by to být něco jako odvoz odpadu, osvětlení společných prostor, výtah, úklid domu - 1700 je nějak moc). Vodné a stočné by mělo být tak 250 Kč na osobu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam