• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    WARBABY8: To jako že ta realitka řekla kupujícímu: "Pozemek stojí milión a nadto nám ještě zaplatíte sto tisíc za provizi"? Jestli jo, což nepopírám, tak to byla naprostá výjimka. Já jsem se vždycky (a bylo to několik desítek případů) setkal s tím, že provizi platí prodávající.

    WARBABY8: Chceš aby za tebe někdo něco udělal, musíš mu za to zaplatit. Logicky je to zcela v pořádku.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KASUMI: já sem v klidu ;-) tak nevim proč tam je v závorce (pro prodávajícího)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WARBABY8: prosim te klidek
    nekdy plati provizi kupujici, nekdy prodavajici, nekdy mozna i oba.. no co..
    a dotaz byl, jaka je jeji vyse
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KONOPASLIK: wtf?????

    samozřejmě pokud změnim prodávající cenu na 900 000 se i zmenší provize a tudíž i finální prodejní cena na 990 000.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    WARBABY8: Jenže za 1.100.000,- to nikdo chtít nebude, takže ty budeš nucen slevit na 900.000,-, aby výsledná cena dávala kupujícímu smysl.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GREVE: jinak argumentace chci prodat platim provizi je stejná jako chci koupit platim provizi :-P
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GREVE: divný, prodával jsem pozemky a oslovil 4 realitky a nikdy jsem provizi neplatil... asi mam jen sexy čumáček a udělali to pro mě z dobrý vůle...

    ale aby nedošlo k omylu uvedu příklad. Chci prodat nemovitost a požaduji 1 000 000. realitka má provizi 10% z prodejní ceny takže finální cena pro zájemce bude 1 100 000. čili provizi platí KUPUJÍCÍ.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zdejší makléři, nemáte někdo pronájem bytu na Praze 1, když tak pošta.
    GREVE
    GREVE --- ---
    POHODAVOLE: Cože, jakej kšeft? Já chci prodat nemovitost, tak za to makléři zaplatím provizi. To je naprostý standard, Warbabyho prohlášení je nesmysl.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nevim za co dostal WARBABY minus. Proc budu davat nekomu provizi za to ze mu dam kseft? Samo nevylucuju, ze to tak funguje vzdy, ale nema to dle me hlavu a patu..
    GREVE
    GREVE --- ---
    LEFTY: Zhruba od dvou do deseti procent.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LEFTY: provizi v naprosté většině platí kupující...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    v jakém rozpětí se pohybují provize realitní kanceláři (pro prodávajícího)? Díky.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Neznáte někdo náhodou kvalitní realitku nebo podobného člověka, který se pohybuje na Sedlčansku? Chci tam prodat byt, pozval jsem si pár místních realitek a jsou to všechno absolutní idioti. Potřebuju někoho normálního.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ATUARFIK: Pro potřeby filtru - já už zkušenosti s RK Partner Realit, Tábor, mám, a jsou veskrze negativní - v případě zájmu podrobnosti v poště.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zdravím, někdo prosím zkušenosti s RK Partner Realit, Tábor? (Filtr mlčí.)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    IF_: To je taky různý. Různý realitky to maj pořešený jinak. Často je to třeba i tak, že právní záležitosti řeší právní oddělení, takže na makléřovi je jen ta obchodní část - a ta se u pronájmů a prodejů zase tak moc rapidně neliší. Od makléře prodejů se očekává, že o nemovitosti bude mít trochu detailnější informace, než od makléře pronájmů, určitě je dobré mít nějakou delší praxi, ale v principu to lze při vhodné povaze dělat i po relativně krátkém zaučení. Pokud je to tedy o tom, že makléř sežene klienta a v okamžiku složení rezervace jej předá právníkovi, aby ten s ním řešil smlouvy. Samozřejmě by mělo být pravidlem, že i ten makléř má zmáknutou právní stránku věci, nemluvě o tom, že leckdy jsou ty prodeje hodně nestandardní, ať už jsou na nemovitosti právní vady, nebo zájemce potřebuje získat aspoň rámcovou představu o možnostech financování. To všechno by měl být makléř u prodejů schopen zodpovědět nebo nakombinovat možnosti alespoň do té míry, aby nasměroval situaci do nějakýho zdárnýho konce - kterej potom právník doladí do detailů. Ale jako v každý práci zkušenosti dělaj profesionála a s těma se nikdo nerodí. Problém je v tom, že se na to hlásí strašný kvantum lidí a obrovský procento odpadne dřív, než nějaký zkušenosti nabere... Viz to co jsem psal před chvílí a co psal GREVE.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IF_: Začínají na čemkoliv, hlavně na prodejích za milióny, protože si myslí, že tím rychle zbohatnou.
    IF_
    IF_ --- ---
    KONOPASLIK: A to třeba takoví "amatéři" začínaj rovnou třeba s prodejem nemovitosti za miliony nebo se začíná třeba jen na pronájmech?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Makléři většinou jednou čistě na provizi, takže je úplně běžný, že to dva měsíce zkouší, nic si nevydělají a pak umřou hlady. Nebo taky často lidi zkouší dělat makléře při hledání jiné, opravdové práce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam