• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    GREVE
    GREVE --- ---
    POHODAVOLE: Cože, jakej kšeft? Já chci prodat nemovitost, tak za to makléři zaplatím provizi. To je naprostý standard, Warbabyho prohlášení je nesmysl.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nevim za co dostal WARBABY minus. Proc budu davat nekomu provizi za to ze mu dam kseft? Samo nevylucuju, ze to tak funguje vzdy, ale nema to dle me hlavu a patu..
    GREVE
    GREVE --- ---
    LEFTY: Zhruba od dvou do deseti procent.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LEFTY: provizi v naprosté většině platí kupující...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    v jakém rozpětí se pohybují provize realitní kanceláři (pro prodávajícího)? Díky.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Neznáte někdo náhodou kvalitní realitku nebo podobného člověka, který se pohybuje na Sedlčansku? Chci tam prodat byt, pozval jsem si pár místních realitek a jsou to všechno absolutní idioti. Potřebuju někoho normálního.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ATUARFIK: Pro potřeby filtru - já už zkušenosti s RK Partner Realit, Tábor, mám, a jsou veskrze negativní - v případě zájmu podrobnosti v poště.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zdravím, někdo prosím zkušenosti s RK Partner Realit, Tábor? (Filtr mlčí.)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    IF_: To je taky různý. Různý realitky to maj pořešený jinak. Často je to třeba i tak, že právní záležitosti řeší právní oddělení, takže na makléřovi je jen ta obchodní část - a ta se u pronájmů a prodejů zase tak moc rapidně neliší. Od makléře prodejů se očekává, že o nemovitosti bude mít trochu detailnější informace, než od makléře pronájmů, určitě je dobré mít nějakou delší praxi, ale v principu to lze při vhodné povaze dělat i po relativně krátkém zaučení. Pokud je to tedy o tom, že makléř sežene klienta a v okamžiku složení rezervace jej předá právníkovi, aby ten s ním řešil smlouvy. Samozřejmě by mělo být pravidlem, že i ten makléř má zmáknutou právní stránku věci, nemluvě o tom, že leckdy jsou ty prodeje hodně nestandardní, ať už jsou na nemovitosti právní vady, nebo zájemce potřebuje získat aspoň rámcovou představu o možnostech financování. To všechno by měl být makléř u prodejů schopen zodpovědět nebo nakombinovat možnosti alespoň do té míry, aby nasměroval situaci do nějakýho zdárnýho konce - kterej potom právník doladí do detailů. Ale jako v každý práci zkušenosti dělaj profesionála a s těma se nikdo nerodí. Problém je v tom, že se na to hlásí strašný kvantum lidí a obrovský procento odpadne dřív, než nějaký zkušenosti nabere... Viz to co jsem psal před chvílí a co psal GREVE.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IF_: Začínají na čemkoliv, hlavně na prodejích za milióny, protože si myslí, že tím rychle zbohatnou.
    IF_
    IF_ --- ---
    KONOPASLIK: A to třeba takoví "amatéři" začínaj rovnou třeba s prodejem nemovitosti za miliony nebo se začíná třeba jen na pronájmech?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Makléři většinou jednou čistě na provizi, takže je úplně běžný, že to dva měsíce zkouší, nic si nevydělají a pak umřou hlady. Nebo taky často lidi zkouší dělat makléře při hledání jiné, opravdové práce.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    IF_: To je různý, občas někde nějakej drobnej fix je, ale spíš to bývá ještě naopak, že makléři přispívají na kancelář, software, školení, atd. Takže je naprosto běžný, že do kanceláře přijde nový člověk plný naivity a ideálů a za dva měsíce zjistí, že to není taková sranda, jak si představoval, tak toho postupně nechá. A vzhledem k poměrně volné povaze té práce, kdy nad tebou většinou nikdo nestojí 8 hodin denně a nekontroluje, jestli makáš, tak se klidně stane že tam ten člověk ještě měsíc nebo dva "visí", než se vedení rozhodne s ním nějak definitivně ukončit spolupráci. Skoro každá realitka má vystavenej inzerát někde v sekci kariéra a neustále nabírá nový makléře a prosívá pár zrníček mezi spoustou plev. To procento těch, kteří se chytnou a vydržej, je děsivě malý...
    IF_
    IF_ --- ---
    KONOPASLIK: A tihle lidi dostavaj treba nejaky minimalni fix nebo proste jen vlajou jako osvc kolem realitky a jednou za cas ziskaj provizi?
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    KEMAL: A čemu se divíš? V tomhle oboru je fakt celkem běžný, že z 26 jich 20 nefunguje, jsou to jen fluktuanti a jména do počtu, kteří v životě žádný obchod neudělají. Vážně mi nepřijde divný, že kancelář v prvním roce svého provozu udělá obrat jedenačtvrt mega. Naopak, pokud to byla opravdu realitka, která nějak začínala (tzn. nevznikla třeba fúzí nebo odtržením od jiné firmy), tak mi to přijde jako celkem slušnej úspěch.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    furt je to na úrovni superhrubé mzdy běžného ředitele divize v nějaké středně velké firmě
    FINSON
    FINSON --- ---
    Ach jasně, díky.
    GREVE
    GREVE --- ---
    FINSON: Něco ti uniká. Na 1,2 milionu museli prodat tak 30 garsonek.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    FINSON: Uniká. Kupní cena neteče přes realitku, nemůžeš ji počítat do obratu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    1,2M obrat realitky? To jako že prodali za rok jednu nebo dvě garsonky (podle stavu / lokality), nebo mi něco uniká?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONOPASLIK: obrat toho člověku nic moc neřekne, když nemusí bejt pravidlem, že by danili každej obchodní případ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam