• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ANDY_WARHOL: a oni smeji nabizet nemovitosti kde s nima majitel nema smlouvu? :-O
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KVJETINKA: me by se libilo, kdyby realitky ze zakona nesnely odpovidat na inzeraty a mohly by nemovitosti nabizet az teprve potom, co by za nimi majitel prisel sam a projevil by svou vuli. odpadlo by pak to, ze obsadi vsechno a sedi na tom jak zaba na praneni a nedaj sanci lidem obchodovat bez nich. ono kdyz nekdo neprodava/nepronajima casteji, tak se necha snadno zmanipulovat a ve vysledku je otraveny taky, protoze mu naslibuji hory doly a skutek utek
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    MARQETHA: no hlavně bych řekla, že když si v tý nabídce vybereš něco co by ti vyhovovalo, čehož je jak zrnek máku, tak ti nezbejvá než vytrpět realitku přes kterou se to prodává, a nebo jít s brekem o dům dál..
    kdyby si člověk mohl vybrat kterou realitku ke koupi svý vybraný nemovitosti využije nebylo by to vůbec od věci .. ale tak trochu utopie :)
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ...proto díky za tyhle reference ;) kéž by jich bylo víc a víc a prodávající klienti si pak vybírali makléře podle nich - tak, jak by ostatně měl trh fungovat. bohužel ovšem chápu, že zorientovat se mezi těmi tunami realitek a jejich makléřů v ČR, mnohdy neuvěřitelně fluktujících, je makačka :/
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LADY_LEIA: tak to je dost na pitchu... ale toho majitele zkuste jestli na něj máte kontakt, alespon zjistit co rikaj oni jemu. blby je, ze jestli maji vyhradni smlouvu, tak to bude problem pro nej, protoze on bude mit nastavenou nejakou pokutu pokud nepujde prodej pres ne..
    btw, fakt divnej pristup, oni chtej zaplatit rezervaci a podepsat od vas rezervacni smlouvu ale vy ji mate sestavit?

    Ja jsem na tom stejne, primarne mi nevadi zaplatit rezervacni poplatek, kdyz pro me neco udelaj za to (treba to co je dohodnuty v ty smlouve), ale ne ze se do me pak budou navazet a navic mi lhat.

    A kdybych to mela zhodnotit, tak nejlepsi praci odvadej lidi, ktery platis za odvedenou praci (avokatka, notarka) ... ten zbytek co jede z provize jsou jen pricmrndavaci, ktery nevidej dal nez za tu provizi.. a nejak moc neresej vasi spokojenost..
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KVJETINKA: tihle maji exkluzivni smlouvu s majitelem. Ta nase rezervacni smlouva je podle staryho obcanskyho zakoniku a dela hrozny ofuky s tim, aby ji jeho pravnici predelali, chce to po nas. Uvazujeme, ze kontaktujeme majitele naprimo, zda by byla mozna domluva, protoze za to, co predvadi, si zadnou provizi nezaslouzi, zvlaste ne tu, o kterou si rika.
    Antiflejm dodatek: s provizi realitce nemam problem, ale musim mit dojem, ze za ni dostanu adekvatni sluzby. Tady ten dojem opravdu nemam. O byt vsak stojim.
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LADY_LEIA: neinzeruje prodávající i jinde? já jsem pak fotky z inzerátu prohnala google vyhledávánim a ke svýmu přkvapení jsem zjistila, že prodávaj ještě u jiný realitky...

    btw, advokátka když viděla tu rezervační smouvu málem spadla ze židle.. ale řekla mi, že si myslí že je neplatná, a že kdyby se to dalo k soudu tak z nich tu zálohu vyrazí zpátky na 99%.. tak kdybych měla čas a náladu možná to zkusim :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KVJETINKA: oni na to snad maji u tehle frencizy nejake skoleni :) jedname ted o koupi bytu s jinou jejich pobockou a vidim nektere spolecne body. Taky jsme meli zaplacene nejake odborniky, se kterymi se jejich zastupce (podle me zbytecne) hadal. I kdyz v nasem pripade ten makler sabotuje uz podepsani rezervacni smlouvy. Momentalne je mic na jeho strane hriste a podle toho, jaka bude reakce, bud spolupraci ukoncime nebo ne. Ten byt se nam sice moc libi, ale to jeho chovani me uplne znechucuje a od spoluprace odrazuje. Podrobneji se to kdyztak resilo v auditku o bytech, kdyby mel nekdo zajem :)
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    PONCIK: no podle toho co jsem zjistila jsou to frenčízy.. takže třeba některá pracuje.. ale tahle to neni :)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Jak čtu DůmRealit se za 6 let od mé zkušenosti vůbec nezměnil.
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    Ahoj,

    reference na Dům Realit Terra (sídlo Praha Smíchov)

    Paní Eva Svoboda, makléřka která neví vůbec nic, nebo to hraje. Je milá, až vlezlá, ale s odvoláním na šéfa/kolegy/etc neudělá prakticky vůbec nic. Nedokáže nic vysvětlit.. (nicméně asi ví jak si nechat udělat umělý prsa.. google :))
    Pan Šimek (křestní si už nepamatuju) - nadřízený, nebo jednatel, označovaný jako hypotéční specialista. Do chvíle kdy zaplatíte rezervační poplatek jsou všichni jak z cukru, poté se pochopitelně přístup mění.
    Celková neochota předávat informace - jako kupujícího mne drželi od prodávajících velmi daleko, informace předávali zkreslené, nebo lživé. Vzhledem k tomu, že jsem je hned z počátku informovala, že hypotéku budu řešit vlastní cestou v postatě přestali spolupracovat (můj poradce byl opakovaně označen za nekompetentního poté, co si vyžádal po RK informace co se týče nemovitosti kvůli žádosti o úvěr - kontakt s majitelem měl být realizovanán přes ně, chtěli jsme odhad, který měla majitelka k dispozici, ten nám však nebyl poskytnut) .. nekonečné poznámky na toto téma (to my neděláme, to musí vědět ten váš poradce .. etc)
    Právník, který sestavoval kupní smlouvu (jméno už nevím ... judrtkacik.ak@seznam.cz) byl arogantní, neposkytl mi žádné vysvětlení a poté co jsem si přivedla vlastní advokátku se s ní velmi nepříjemně hádal. Jím navržená smlouva nereflektovala zcela faktický průběh obchodu, nereflektovala zájmy mne jako kupujícího (v bytě byl nájemník - předkupní právo, převod nájemních práv ...) a nebyla jsem z jeho strany nijak poučena. Advokátka posléze celou smlouvu předělala /na moje náklady/ jelikož rovněž neobsahovala všechny potřebné náležitosti k zapsání nemovitosti do katastru. Moje informace panu doktorovi o tom, že chci využít notářské úschovy a ne úschovy u něj byla zdálo se poslední kapkou.
    Následovaly poznámky stylem, že jsem pana doktora z jednání vyřadila a i prodávajícím bylo tvrzeno, že nyní se o všechno stará moje advokátka (ehm, RK dostala tučnou zálohu, advokátku platím od hodiny, ale OK..) .. ale tyhle poznámky ze strany RK byly směřovány i směrem k prodávajícím (ať se na mě RK nezlobí, ale za jejich povinnosti směrem k prodávajícímu nebudu platit já/navíc, když už jsem jim jednou zaplatila tu rezervační zálohu..)

    V celku bych to shrnula tak, že obchod proběhl v pořádku díky zaplacené advokátce/notářce a externímu fin. poradci, RK jsme s sebou táhli pouze jako nepříjemnou kouli na noze.

    = velmi nedoporučuji, pokud bych o tento konkrétní byt tolik nestála .. podruhé bych to nehodlala podstoupit. Prodávající taky vypadal spíš utrápeně, než nadšeně.
    DZEJN
    DZEJN --- ---
    zdravim, hledam trochu pomoc.. schanim nebyt,prostor pro provoz bistra/polivkarny/bufetu ....nejlip na trase C ... vysehrad,budejovicka,prazskeho povstani,pankrac chodov... nebo v blizkosti velky koncentrace kancelari... nejakej tip kde schanet? realitka? popripade tip na solidniho maklere? diky :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LADY_LEIA: jana Ourdnika neznam osobne, ale je reditelem pobocky, ve ktere pracuje Vladimir Zpevacek, ktereho muzu doporucit stoprocentne. Predpokladam, ze by pod nekym spatnym nepracoval.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    Neni tu nekdo se zkusenostmi s Janem Ourednikem z dumrealit.cz ? Vstupujeme s nim do jednani ohledne mozne koupi bytu. Kdyz jsem si ho zkousela googlit, nasla se nejaka zrejme negativni reference, bohuzel na jiz neexistujicim webu, tak me to zneklidnilo.
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    KROMANON: děkuji. a zároveň shodou okolností děkuji za doporučení kanceláře RE/MAX Horizont, v níž sama působím :)

    ...což mě přivádí k návrhu, že kdyby tu někdo z nyxáků potřeboval radu nebo pomoc v oblasti realit, klidně se na mě obraťte (v poště nebo na tel. 722 130 044, jmenuju se Markéta). bude-li to v mých silách, ráda pomůžu nebo poradím...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MARQETHA: Velmi pěkné shrnutí.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    DARUMA: Pražský RE/MAX Alfa nebo Horizont budou jistě zárukou velmi vysoké úrovně služeb. Můžu doporučit jmenovitě v poště.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Budu prodávat byt v cihlovém domě na Praze 6 a sháním se po nějaké solidní realitní kanceláři. Neporadili byste mi podle čeho vybírat a na co si dát pozor? Díky.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    demence vlastní otázky mi došla později, ono je vlastně jedno, kdo provizi platí, důležitá skutečně byla ta výše.
    TFUJTAJKSL
    TFUJTAJKSL --- ---
    WARBABY8: děkuji za to že jsi ukázal jaký jsi dement.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    MARQETHA: děkuji za krásné vysvětlení. Díky němu jsem pochopil i výsledky voleb a třeba i to že 30 korun u doktora neplatim já ale platí je za mě stát. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam