• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANDY_WARHOL: Njn, proto jsem se ve vedlejší diskusi před pár týdny zastával i konkurence. Prostě mám pocit, že padají ukvapené soudy aniž by někdo znal souvislosti. Většinu praktik, které tam byly zmíněny, sám nedělám a neschvaluju, ale (jak jsem rovněž psal) dokážu si představit, jak k situaci došlo a je mi jasné, že na klienta to pak působí přesně tak, jak se tam psalo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KONOPASLIK: tak to se omlovam, pokud je to jak pises. ale obecne plati to co jsem rikal, nicmene sem rad, pokud tyto praktiky nekdo kdo v tom businesu podnika sam odsuzuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SUSANNA: fakt je sranda, jak se opici po autobazarech. v ackach maji treba neco cemu se rika dummy car, je to auto, kterych maji od stejneho typu hodne a tak daj inzerat s nepatrnym upozornenim, ze foto je pouze ilustracni,...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    KONOPASLIK, SUSANNA: Tak jsem se ptal nadřízeného pana Trčky, který má tento inzerát zveřejněný a situace je prozaická. Nabídka byla zveřejněna minulé pondělí, majitel požadoval velmi nízkou cenu, což způsobilo obrovský zájem o byt. Cena se prý po prvních ohlasech dokonce výrazně navyšovala. V úterý se konaly první prohlídky, ve středu a ve čtvrtek další, přišlo se prý podívat asi patnáct lidí za tři dny. Z těchto prohlídek vzešel zájemce, se kterým se ladila blokační smlouva, uzavřela se a nyní se čeká na přípis blokační zálohy na účet. Majitel si vymohl zachování bytu v inzerci pro případ, že by zájemce od blokace odstoupil před připsáním. Status "rezervováno" dostane nabídka ve chvíli, kdy budou peníze připsány.

    Doufám, že to jako vysvětlení stačí a já sám jsem si oddychl, že se nejedná o žádnou "volavku" či podobnou věc, kteroužto metodu nepoužíváme a jsme zásadně proti podobným praktikám.
    IF_
    IF_ --- ---
    KEIKIN: Tu to chce vždycky:) Opravdu pár tisíc za právníka je při kupi to nejmenší. Já u nich byla jen na pár prohlídkách, ale byly tam opakovaně věci typu, že se neozvali zpátky, přehazovali si mě mezi makléřema a pod.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    SUSANNA: Prověřím, ve FR působím jako oblastní ředitel a tohle by se rozhodně stávat nemělo. Zjistím jak to je a hodím sem výsledek.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JIRAN81:
    IF_:
    Nj, ale když ta nemovitost u jiné RK není. Bude to to chtít asi konzultaci s dobrým právníkem.
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    Nová zkušenost s Fincentrum - dávají na internet falešné inzeráty: http://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+1/praha-stodulky-bronzova/384217180 Ten byt neexistuje. Snažila jsem se bez úspěchu najít majitele, pak jsem zavolala do RK a dostala jsem klasickou odpověď "Tento byt je už zarezervovaný, ale můžeme Vám nabídnout jiný..." Na RK s tímto přístupem bych si dala pozor.
    IF_
    IF_ --- ---
    KEIKIN: Z me zkusenosti patri k tem horsim.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Zdravím vespolek. Máte někdy bližší zkušenosti s rk Finnem?
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    KEIKIN: sting nebrat
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAJKA: Tak hlavně že "odsuzuje lež" :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    negativní zkušenost s realitkou Defire. Konkrétně s makléřkou Lenkou Čejkovou. http://www.defire.cz/lenka-cejkova - První schůzku v bytě jsme si museli domluvit primo s majitelem, protoze nebyla schopna dorazit. Pak jsme se domluvili na slevě na byt, čekali dlouho na dodání stanov (byt v družstevním vlastnictví), a 2 hodiny před podpisem rezervační smlouvy od ní došel mail "Schůzka se ruší - ozvu se". E-mail! Ani se neobtěžovala zavolat.

    Načež po telefonu sdělila, že byt prodali jinde za lepší cenu.

    Naprosto nesolidní jednání, průtahy z jejich strany a nakonec tahle tečka, když už jsme se na byt natěšili. Kdyby nám řekla, že mají zájemce s nabídkou vyšší ceny, ale že s námi má rozjednáno, tak nám to říká, tak bychom na vyšší cenu přistoupili, ale ona to za našimi zády prodala a pro případ že by to nevyšlo si nechala nás. Za mě mazec, s touhle realitkou už nikdy
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KEIKIN: výhradní smlouva = bude nabízet výhradně jen ta smluvní RK, majitel nebude prodávat sám. Je otázka na kolik měsíců ho zlomily, po tu dobu nabízí/prodává jen RK. Bacha víc realitek může prodat a majitel platí všem smluvené provize. Lepší je polovýhradní smlouva nabízí RK i majitel.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Pozitivní reference: makléř Ondřej Procházka z Českomoravské realitní a.s., pronájem bytu v Praze. Sice mu není moc rozumět (hrozně mumlá), ale je velice ochotný, profesionální a poměrně schopný. Setkal se se mnou v bytě asi čtyřikrát a pro podpis rezervační smlouvy za mnou přijel do kanceláře na druhé straně Prahy. Na provizi mi dal slevu a na rozdíl od standarních šejdířů nechtěl připočítávat DPH. S majitelem vyjednal další výhodné podmínky pro mě a nikdy se netvářil, že bychom ho jakkoliv obtěžovali.

    Nájemní smlouvu připravovala právnička z RK a připravila ji kvalitně a zcela podle nového OZ, nebylo potřeba upravit nic zásadního. V podstatě myslím, že takhle by to mělo vypadat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEIKIN: asi ho presvedcili ze mu to prodaji za nejvyssi cenu. a nebo je to jinak. chteji to oni kvuli provizi, ktera je v procentech. a majitel si rve vlasy ze to podepsal, protoze uz mohl treba davno mit prodano
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Máte někdo zkušenost s RKSTING ? Prý mají na houby ty rezervační smlouvy. Chci koupit jeden barák s pozemkem, jenže mám pocit že makléř si s námi hraje. čeká na nejvyšší nabídku (nevím jestli majitel nebo on). Nevím jak dál, jestli mám cenu navýšit anebo čekat. Co když to někomu střelí a nás obejde ? A taky mám dotaz proč majitel podepsat s tou realitkou výhradní smlouvu ? Když chci nejvíc, tak přece rozhodmím barák do více realitek a uvidí se...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTALSTASEK: kdybys ten byt videl, tak by si ten propastny rozdil videl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak dalsi oblieny trik, take hodne podobny s autobazary
    nafotit nemovitost tak, ze by clovek si z toho sedl na zadek i kdyz je to v podstate jen kuca
    priklad
    Pronájem, byt 4+kk, 132 m² | Sreality.cz
    http://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/4+kk/praha-kobylisy-brezineveska/3587223644

    ten byt by byl ve skutecnosti i hezky, kdyby ho nekdo v 80 letech nezmrsil nejakou divno podlahou, ktera neustale vrze, pricky se tam zdaji z papiru a jedina hezka vec je tak max koupelna a ta terasa, z toho oblozeni a podlahy lina divnej smrad, v realu to vypada mnohem hur nez na fotkach.

    jaky ma smysl pro agenta aby mu tam chodilo procesi lidi a on stejne nikoho neukecal, nez aby mu prislo radove min lidi ale se skutecnym zajmem ? sice mi zkusil hned nabidnout jinej byt, jenze neslo se na nej jet podivat hned a jeste tvrdil, ze mu ma nekdo prijit podepsat rezervacni smlouvu, takze by to stejne bylo dost nejiste. takze prinos pro nej nul. nu coz, jeho boj, aspon ze klice se nasly...

    ale ja uz sem spokojeny, vcera mi volal primy majitel nemovitosti kde jsem byl v nedeli a rekl mi, ze to co sem po nem chtel splnit muze a jestli mam stale zajem, takze hledani bydleni uz pro me nastesti skoncilo a bez provize realitce....
    MINER
    MINER --- ---
    ANDY_WARHOL: pak jim můžeš fakturovat i čas, který jsi strávil fakturováním toho „ušlého zisku„ jako „zisk ušlý vymáháním ušlého zisku“:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam