• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANTALSTASEK: Nepracuju za méně.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    Ahoj, zeptam se jakou mate zkusenost s RK Re/Max? Chtela jsem po nich, aby mi zasilali nejake nabidky a v mejlu se mi i k tomu zminili, ze provize je 5% z ceny + DPH. Coz mi prijde nejak moc, nebo je to bezna taxa? A jeste se zeptam kdy plati provizi prodavajici a kdy kupujici?
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MADCAT:: DPH ma smysl uvazovat u novostaveb nebo u provize maklere.
    Setkal jsem se s - pro mne - absurdnim pripadem, kdy RK uvadela v poznamce k cene "+ provize maklere + DPH", a kdyz jsem se na to ptal, tak mi rekli, ze je to DPH jen k te provizi :-).

    U 12 let stareho domu bych predpokladal uvedenou cenu bez DPH, s tim, ze DPH neplatis.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    zeptám se jak blbec: když se to nikde v nabídce realitky nepíše, bývá uvedená cena s DPH nebo bez? nebo je to různě? jde o cca 12 let starý RD, kterej bych potenciálně chtěl koupit přes realitku...
    PETAW
    PETAW --- ---
    IF_: Kdyz pocitaji zastavenou plochu, nemuzou ji pricist jeste jednou jako plochu podlahovou. Jde o PRIZEMNI dum.
    IF_
    IF_ --- ---
    PETAW: Mně to připadá jako běžná praxe, i k bytům se běžně v rámci metráže počítá lodžie či sklep.
    PETAW
    PETAW --- ---
    Ale ovsem ze meli v koupni smlouve, bylo to vice pozemku a na tohle jsme se nezamerili. A stejne bychom ten dum koupili, akorat mi to prijde od RK dost neprofesionalni.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    PETAW: Tomu nějak nerozumím, nekoukali jste na LV a neměli to v kupní smlouvě?
    PETAW
    PETAW --- ---
    Asi jsme blbci, ale az ted, 3 mesice po prepisu jsem spocitala RK inzerovanou velikost pozemku (996m2) a dle katastru je to jen 885. Myslim, ze zapocitali podlahovou plochu bytu k plose pozemku domu. Neni to sice vec zivotne zasadni ale stejne to nastve. A stejne s tim uz nejde nic delat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    máte někdo zkušenost s RK PRINC prosím? http://www.rkprinc.cz/
    LBW
    LBW --- ---
    Diky vsem za odpovedi .)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    LBW: Férovost je čistě v lidech a ne v realitkách o 100 a více pobočkách v ČR.
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    LBW: jo, v týhle jsme féroví, tady ať to zkusí ;)
    http://www.remax-czech.cz/, konkrétně: http://www.remax-czech.cz/reality/re-max-horizont/

    (víc klidně v poště...)
    LBW
    LBW --- ---
    Cau,
    kamard se narychlo stehuje s rodinou do Prahy, protoze dostal hodne dobry job. Jeho zena pro zmenu o dobry job stehovanim prijde a rozhodla se vyzkouset pracovat v realitach. Protoze nemaji cas tak jim pomaham s hledanim, ale hruza a des na me cisi z internetu pri zadani "prace realitniho maklere" apod :))

    Mate nekdo zkusenosti s praci ve nejake vetsi realitce, ze byste rekli "jo, v tyhle jsou ferovy, tady at to zkusi" ?
    Diky
    TERA79
    TERA79 --- ---
    MAJKA: Cha, má poslední zkušenost byla taková, že mi arogantní zástupce protistrany (zde tolikrát zmiňované bezrealitky.cz, kdy se "majitelka" ozvala a pak nám předala kontakt na RK, že "nemá" čas ;) sdělil, co bych jako asi na té standardní smlouvě chtěla najít. Když jsem dál trvala na svém, najednou ji musel prohlížet a schvalovat jednatel, najednou byl pátek odpoledne, najednou nic nešlo. Koupě bytu nedopadla dobře a od té doby už přes půl roku jen hledáme, byli jsme na pár prohlídkách, jeden byt se nám líbil, když jsem však zástupci RK hned druhý den ráno volala, že máme zájem, že chceme více podrobností a chceme se tam jít ještě jednou podívat na prohlídku a, sdělil mi, že byt je rezervován, že byla složena rezervační záloha. Přitom po nás prováděl min, další dvoje zájemce, to se prořekl (nebo strategie, co já vím).
    Nerada bych házela do stejného pytle všechny, ale naše zkušenosti nejsou dobré (a to musím poděkovat nejmenovanému ID, které mi radilo a pomáhalo, samotné z oboru)
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    reference na realitku gavlas.cz nekdo prosim ?
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Doporučíte mi tu někdo realitku, která mi bude skutečně nabízet jen realit y v oblasti Praha-východ a okraj prahy tímto směrem, místo toho aby mi mail zahlcovala nepřebranou nabídkou nemovitostí mimo mnou zadaný region a cenový rozsah? Do pošty a za jakoukoli radu díky
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    no, kdyz koukam co je ta realitka zac, tak zacinam mit lehke obavy. http://ztdonline.cz/2013/09/mm-reality-jiz-nikdy-vice/

    no halt jestli zas najdou nějakýho vola co jim to podepíše, tak uz nevim :) asi zalozim server na hodnoceni realitek a vydelam si na nejakej byt reklamou co mi tam budou platit za tuny dalších zoufalců co budou popisovat svoje super zkušenosti s realitkama :) ono to je tak jediný co člověk udělá - že si jde někam postěžovat.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LOPIK: myslim si, ze bezna realitka se jim muze uplne v klidu vyrovnat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam