• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    TERA79: byt sem hledal na profláknutejch serverech (sreality, bytyzápad, plzen-reality info bezrealitky) hledal jsem byt jen v plzni a zjistil jsem že víceméně kompletní nabídka je na těchle servrech pak se to dubluje. Prošel jsem si taky řadu bytů, měl jsem výhodu, že jsem na to nespěchal a vybral si opravdu víceméně bez kompromisů to co jsem chtěl. A opravdu na chování realiťáka hodně rychle poznáš co je zač...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    WARBABY8: A byt sis našla sama nebo sis někde zadala poptávku? Známí? My jsme v prvním kole obešli bytů snad 15, sem tam je prezentovali zástupci větších realitek a i když jsme jim sdělili naše požadavky, pro eventuální další nabídky, většinou nabídli něco úplně mimo nebo nic. Jediný, kdo nám přišel fakt jako člověk, který ví, o čem mluví, tak to byl pán z Century 21, ale zase byt, co prezentoval byl silně předražený na formu vlastnictví a stav. Prodávajícího nic netlačilo, prostě čekal, až se chytí rybka, co peníze zas až tak neřeší a uchvátí ji lokace, která teda byla dokonalá, nám bohužel výhled a lokace nečiní top podíl na ceně.
    Co se provize týče, tak buď byla zahrnuta v ceně nebo to hráli do ztracena "určitě se domluvíme".
    Upřednostňuji samozřejmě, pokud mám přesnější informace.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    TERA79: ono to člověk pozná na jednání toho makléře... taky teď kupuju byt a už jen stačí jestli po tobě chce po prohlídce podepsat nějaký lejstro nebo ne... plus i rovnou řekl kolik je provize z ceny a podobně... na 1,7M za byt chtěl 30 tisíc... jednání i všechno ostatní suprový... ještě to teda neni ukončený ale zatim řikam že bomba spolupráce...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Ahoj, jak si proklepáváte realitní makléře či společnosti? Justice, živnostenský rejstřík, reference?

    Má smysl vůbec prolézat sreality a pod? Našli jsme byt, který nás zajímá a prodává ho člověk, kterého jsme nikde nenašli a činnost má podle živ. rejstříku přerušenou od 2008. Přesto na www. stránkách prezentuje sedmileté zkušenosti. Když jsme hledali společnost, pod kterou vystupuje, tak jsme ji nenašli, reps. se stejným názvem je v likvidaci. Ale společností je více, žádnou provázanost jsme nenašli. Makléř sám má trvalé bydliště v Horní Dolní, kancelář na Praze 5 a je členem představenstva SVJ na jedné pražské adrese.
    Jelikož je to celkem zásadní krok za docela velké peníze (alespoň pro nás) a jelikož už jsme utrpěli jeden pokus o koupi bytu, rozblikal se mi majáček.
    Předesílám, že zatím jsem se pouze ozvala na e-mail o doplnění informací, než se pokusíme sjednat osobní prohlídku.

    Dali jsme si 4 měsíce pohov a sbírali síly na nové kolo. Ale chce to hroší kůži. :/
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    DAMIAN: Neříkám, že nikdo nedělá za míň. Je to o tom, jak si kdo cení svou vlastní práci a samozřejmě i o tom, jaké služby za tu cenu je schopen nabídnout. Garážovky, jejichž náklady tvoří toliko inzerce na srealitách a benzín + když se občas povedlo něco prodat, tak levnej advokát, můžou jít klidně na 2%, o tom žádná. Ale pokud chci odvést dobrou práci, tak za ni chci být adekvátně ohodnocen. Jsou klienti, kteří to akceptují a pak se dohodneme a jsou klienti, kteří to neakceptují, tak se dohodneme, že se nedohodneme. :)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    KONOPASLIK: uváděný ceny jsou dobry pro orientaci... ale současna realita je fakt nižší... kupoval jsem 3,3mil, provize 100kk
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BLACKYT: ja mam byt cez remax, kde proviziu platil predavajuci, takze ani neviem, kolko bola :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak ono hlavne zalezi na tom, co clovek kupuje. My davali onehda provizi 200 k za nemovitost do 2 m, ale bylo to vyhodny, takze jsme to brali jako celkovou sumu, ktera byla uvedena v inzeratu,..
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANTALSTASEK: Nepracuju za méně.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    Ahoj, zeptam se jakou mate zkusenost s RK Re/Max? Chtela jsem po nich, aby mi zasilali nejake nabidky a v mejlu se mi i k tomu zminili, ze provize je 5% z ceny + DPH. Coz mi prijde nejak moc, nebo je to bezna taxa? A jeste se zeptam kdy plati provizi prodavajici a kdy kupujici?
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MADCAT:: DPH ma smysl uvazovat u novostaveb nebo u provize maklere.
    Setkal jsem se s - pro mne - absurdnim pripadem, kdy RK uvadela v poznamce k cene "+ provize maklere + DPH", a kdyz jsem se na to ptal, tak mi rekli, ze je to DPH jen k te provizi :-).

    U 12 let stareho domu bych predpokladal uvedenou cenu bez DPH, s tim, ze DPH neplatis.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    zeptám se jak blbec: když se to nikde v nabídce realitky nepíše, bývá uvedená cena s DPH nebo bez? nebo je to různě? jde o cca 12 let starý RD, kterej bych potenciálně chtěl koupit přes realitku...
    PETAW
    PETAW --- ---
    IF_: Kdyz pocitaji zastavenou plochu, nemuzou ji pricist jeste jednou jako plochu podlahovou. Jde o PRIZEMNI dum.
    IF_
    IF_ --- ---
    PETAW: Mně to připadá jako běžná praxe, i k bytům se běžně v rámci metráže počítá lodžie či sklep.
    PETAW
    PETAW --- ---
    Ale ovsem ze meli v koupni smlouve, bylo to vice pozemku a na tohle jsme se nezamerili. A stejne bychom ten dum koupili, akorat mi to prijde od RK dost neprofesionalni.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    PETAW: Tomu nějak nerozumím, nekoukali jste na LV a neměli to v kupní smlouvě?
    PETAW
    PETAW --- ---
    Asi jsme blbci, ale az ted, 3 mesice po prepisu jsem spocitala RK inzerovanou velikost pozemku (996m2) a dle katastru je to jen 885. Myslim, ze zapocitali podlahovou plochu bytu k plose pozemku domu. Neni to sice vec zivotne zasadni ale stejne to nastve. A stejne s tim uz nejde nic delat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    máte někdo zkušenost s RK PRINC prosím? http://www.rkprinc.cz/
    LBW
    LBW --- ---
    Diky vsem za odpovedi .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam