• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Technická k této debatě: notář není advokát. Jsem si vědoma toho, že je to střelba do vlastnich řad, nicméně advokátní úschova není zdaleka tak spolehlivá jako u notáře. Notář má ovšem na odměny sazebník a domluva není příliš možná. Vůbec nejlepší je možná jistotní účet u banky, tam se dá domluvit i nižší odměna a stupeň jistoty je imho nejvyšší.

    A jen úplně na okraj - pracuji v realitách přes deset let, tudíž něco málo o tom vím a mám představu, co je reálný a rozumný požadavek a co ne. Nabývací tituly 10 a více let zpět od předchozích vlastníků vám nikdo zajišťovat nebude, to už je skutečně poněkud nahlouplé, mírně řečeno. K ničemu to není, pochybuji, že by kdokoli z vás uměl z toho nabývacího titulu poznat, jestli onen předchozí a předpředchozí vlastník nabyl po právu, zda je nabývací titul platný nebo neplatný atd. atd. A to ani nemluvím o tom, že i kdybyste to (náhodou) poznat dokázali, rozhodně byste nebyli schopni ani oprávněni to závazně posoudit ze všech aspektů a ve všech důsledcích, což může udělat jedině soud. A kdybyste ten nabývací titul dali nakrásně právníkovi, tak bych chtěla fakt vidět, jak by onen právník dal závazné odborné (písemné) vyjádření, že kupní smlouva zpřed devíti let je platná/neplatná a že prodávající tudíž je/není vlastníkem. K tomu totiž nejenže je nutné posoudit onu samotnou listinu a její vklad na katastr z hlediska práva platného v době jejího uzavření, ale také znát mnoho dalších okolností, které z té listiny nelze vůbec vyčíst. Jako třeba duševní stav obou stran v době podpisu nebo jejich případné uvedení v omyl, nesprávná identifikace nemovitostí, přičemž za devět let mohlo dojít k tak podstatným změnám v jejich stavu, že onu nesprávnou identifikaci nelze rozeznat, atd. atd.
    No a to ani nemluvím o tom, že ani těch deset let vás nevytrhne, pokud držitel neprokáže, že nemovitosti vydržel po právu, když už by jeho vlastnické právo někdo zpochybnil, žeano...

    Tyhle knížecí rady spatra od lidí, co skutečnou praxi nezahlídli ani z ponorky, to je opravdu k nezaplacení.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: tak proc se ptas na brzdy, kdyz jsem psala, ze u zalezitosti, u ktery se zavazuju na 30 let, se radsi spolehnu na sebe. pripada ti, ze brzdy jsou zalezitost na 30 let? nezapomen, ze pravnici by auto preci 30 let nemeli, kdyz si zijou jako ty prasata v zite! :-D

    desetileta vydrzeci doba nemovitosti.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    COQUINE: já to dočet neboj :-) a ptal jsem se proč jsou důležitý vlastníci za posledních 10 let? V mym případě vlastník držel nemovitost více než 10 let a asi proto to nikdo neřešil...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: docti tu vetu do konce a pak se ptej :-)

    jinak vsak ano, je dobre, ze to mas posichrovane. dotycna se ptala, na co si ma dat pozor, tak jsem upozornila na nabyvaci tituly. a pokud realitka nemaka pro ni, tak proc se na ni spolehat.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    COQUINE: já na sebe spoléham ve věcech kterým rozumím, vzhledem k tomu, že tomuhle nerozumim, tak spoleham na lidi co tomu rozumí, což je muj právník a člověk kterej se mi stará o hypo... proto se tě ptám. Třeba nevím proč je zrovna 10 let zpátky rozhodujících, ty to víš protože si právník.
    Proto si u nás právníci žijou jak prasata v žitě, protože je v tomhle brutální bordel...

    BTW. Takže brzdy u auta si taky spravuješ sama? ;-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: ja jsem zvykla se spolehat na sebe, kdyz se uvazuji k necemu na 30 let. rozumim tomu, ze to ma/muze mit nekdo jinak.

    navic jak pisu nize, moc jsem se nesetkala s tim, ze by realitka resila nabyvaci tituly predchozich vlastniku.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    COQUINE: a jakej je rozdíl v tom jestli si to na katastru zařídim sám nebo to za mě udělá realitka?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jako zneni smlouvza poslednich 10 let zadara pres net fakt nezjistis

    netvrdim, ze to slusne realitky nedelaji. ale kdyz uz, setkala jsem se s tim, ze predlozili nabyvaci titul prodavajiciho, coz ale z pohledu prava nemusi stacit, je-li vlastnikem mene nez 10 let.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: ja nemluvim o nahlizeni do katastru, mluvim o nabyvacich titulech za poslednich 10 let, cili ne jen nabyvaci titul soucasneho vlastnika, je-li vlastnikem mene nez 10 let.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    COQUINE: no tak jasný že do katastru se podívam přes net, zadara a hned vim na čem sem, jen jsem napsal, že slušná realitka to v rámci poskytovaných služeb udělá...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: pri koupi nemovitosti, kde bych se uvazovala k uveru na 20 - 30 let, se nebudu spolehat na papiry predlozene realitkou, pri vsi ucte ke vsem :-) vytahla bych si je z katastru sama.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    WARBABY8: v pohodě, nic si z toho nedělám:) zkus to tady: [ Stavba a rekonstrukce - homemade home ] ...asi se tam budeme brzy potkávat,)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    PETEKKA: hele to je jen muj osobní názor a třeba dalších 10 lidí by udělalo opak ;-) třeba tě to chytne a bude ještě bavit takže to neber nijak zle a doufam že sem ti nezkazil chuť do bydlení... Mě třeba plno lidí zrazovalo od původního bytu a prej ať si koupim rekonstruovanej, ale já si ho chci udělat podle sebe. Ale u domu bych do rekonstrukce nikdy nešel... Takže teď možná vypadam jako schizofrenik, ale každej sme jinej, každýmu sse líbí něco jinýho a tak... takže s chutí do toho ;-) akorát teď budu muset tady najít nějaký forum ohledně rekonstrukcí :-)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    WARBABY8: tak díky, to potěší, když už máme složenou rezervační jistotu:))
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    PETEKKA: podle mě je každej starej dům, Dům hrůzy :-) nikdy nevíš co na tebe vypadne a to doslova... Za mě už bych do toho nešel a když barák tak novej a postavit si ho podle sebe. Kamarád teď zrovna taky rekonstuuje už prakticky rok a je to hrozná otročina. A co se týče peněž to neni velkej rozdíl jestli rekonstrukce starého nebo stavba nového...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    WARBABY8: jak to? to byl nějaký dům hrůzy? :)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    WARBABY8: http://www.law4u.cz/cz/sluzby/nemovitosti/advokatni-uschova/ tady je to dokonce za 4K :-D

    no myslim že se to chce trochu poptat a zabrouzdat během oběda na internetu a člověk se dostane na rozumnou cenu...
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    B3DA: viz ten odkaz ;-) těch 6K jsem měl napůl ze známosti ;-)

    PETEKKA: kupuju byt, ale je v původním stavu stavu, takže komplet rekonstrukce... :-) barák vám nezávidim, to už sem zažil ještě jako dítě s rodičema a v životě už bych do toho nešel :-)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    WARBABY8: jj, dalším krokem pak bude rekonstrukce co nejvíce svépomocí - takže další nervy:D taky kupujete baráček?
    B3DA
    B3DA --- ---
    WARBABY8: odhadoval jsem to ale me se zas zda 6k za 1.7m trochu malo, pravda bude nekde mezi. :)
    ja platil necelych 8k za 1.2m...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam