jeste dovetek k tomu nize uvedenymu, z Century 21 mi nakonec volali 8x, posledni dva hovory asi 14 dnu potom, co jsem inzerat stahl z netu :) celkem mi volalo asi 50 realitek (pres jasnou vetu v inzeratu "RK nevolat"), celkem neprekvapive, tak 90% z nich bylo neskutecny wtf, bud nulovy komunikacni schopnosti (bryen prodavate byt jo?), kolikrat ani nevedeli, kam vlastne volaj a o jakej byt jde, proste jim jen nejakej bot vyvrhnul kontakty, nebo totalni aroganti, nebo kombinace, nektery dokonce verbalne agresivni, kdyz jsem je nevinne trolil, okamzite vypadli z role (napr. "prosimvas, a kdyz teda mate 20 let praxe v realitach, proc se porad zabejvate cold callama?" nebo "esli mate klienta, tak fajn, tak mi na nej dejte kontakt a ja se s nim domuvim" :))
tohle ale asi neni pro nikoho prekvapeni.
co me ale prekvapilo, je, ze prestoze jsem byt pres realitku prodat vlastne chtel (byl jsem naprosto linej a vyhorelej a chtel jsem to mit z krku bez namahy), tak mi nikdo z myho okoli nebyl schopnej dat solidni referenci. vsichni bud koupili primo od developera, nebo bez realitky, nebo jestli s realitkou, byla to otresna zkusenost. koho jsem zkousel oslovit sam, nebyl ochotnej vubec jit pod cca 3% z kupni ceny (v mym pripade pres 70.000), a to prestoze jsem navrhoval, ze budu mit vlastniho advokata, smlouvu, vlastni fotky bytu, vlastni prohlidky, prakticky jsem chtel jen, aby vyvesili inzerat na sreality a pak zvedali telefony a predavali mi kontakty.
byt jsem nakonec prodal zcela hladce, od prvniho zverejneni inzeratu do podpisu SOSBK cca za 14 dnu.
v dobe snadny inzerce na netu, v dobe formularovejch podani na KN, nakonec jedina otravna faze prodeje byla odhanet ty realitni vsi :-o
vsechnu administrativu v podstate na klic (priprava smluv, navrh, overeni podpisu, i uschova) mi zaridil znamej advokat za 10.000, z myho pohledu absolutni win-win, pro nej to byly cistyho casu tipuju cca 3 hodiny trivialni prace a to pocitam i cas, kterej se mnou stravil na schuzkach s kupujicim, pro me vyresena vec za cca sedminu provize ty nejumastenejsi realitky.
takze k tematu - pokud nekdo chcete kontakt na toho advokata, rad poskytnu, rikal, ze za klienty bude rad. cena se odviji od slozitosti, je fakt, ze u me to bylo dost primitivni (bez pravnich vad, resil jsem jen vymaz zastavy moji banky, kupujici hradil z vlastnich prostredku), ale ani slozitejsi veci prej nebudou drahy.