• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    něco pozitivního:

Pro zvířata ve volné přírodě mohou mrazivé dny spolu s nedostatkem potravy znamenal velké ohrožení. Aby přežila zimu bez větších problémů, musejí myslivci pravidelně plnit krmelce kvalitní potravou.

http://www.rozhlas.cz/priroda/porady/_zprava/533465
    PTERA
    PTERA --- ---
    odbornost kazdopadne!!! mozna pres nevladni organizace by mohl do parlamentu byt navrzen novy zakon....o odbornosti a vykonavani myslivecke cinnosti pouze za ucelem uchovani staleho stavu zvere,krmeni,leceni atp.,ale vyslovne zakazat pozitky z teto cinnosti jak je videno v zahlavi :(
    NOITA
    NOITA --- ---
    KENJIRO: jenže pořád budeš členem organizace, kterou pokládám od základu za nesmyslně postavenou. Má to asi stejný smysl, jako přidat se teď ke komančům a pokoušet se jejich stranu rozložit zevnitř, když si myslím, že by se hlavně měli zakázat jako protiústavní. Já chci taky věci změnit, takže makám, abych mohla skoupit okolní lesy a vyhnat myslivce.
    NOITA
    NOITA --- ---
    KENJIRO: No zaznělo tady, že slečna PTACOPYSK si vytáhla otázku o historii ČMMJ nevěděla nic, než zhruba rok založení organizace a zkoušku zřejmě složila s úspěchem. To mě zrovna o jejich vysoké kvalitě nepřesvědčuje, sorry.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    PIKSE: jo ale některým se bohužel z té reality zvedá žaludek!!!
    GIO
    GIO --- ---
    PIKSE: presne, jista uroven odbornosti by mela byt podminkou
    GIO
    GIO --- ---
    jinak dnesni cesta domu, za plneho svetla, stado srnek cirka 12 kusu asi padesat metru od posledniho domu v obci... nechapu, jsou uz jako ovce.) normalne se valej na poli a ani auto je uz nevydesi... .)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: hele presne jak rika anabel, ani do jednoho z tech zelenych co jsme mela tu cest potkat osobne na to nevypadal...
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: no nevim, co ty natom zmenis, mam pocit, ze nechces byt myslivcem kvuli plneni krmelcu a ochrane prirody,a le proto, ze take rad strilis, ale treba sepletu..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: Pokud byly t dva semestry vyzadovany i v uplynulych 60ti letech, a tvrdis, ze pres zkousky se nemuze dostat nikod tupej, tak to jen doklada, jak moc zivot podobnym reznickym zpusobem degeneruje cloveka:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: z tech myslivcu co po lese potkavam ja ovsem nemam pocit ze nekdy vubec na jakekkoliv prednasce byli, nehlede k tomu, ze nevypadaji ze by udrzeli myslenku... no, a jaky e vlastne odpad u tech zkousek, kolik procent to neudela napoprve treba?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: No, já zase preferuju přístup, že když se mi něco nelíbí, tak nekecám, co by se mělo změnit, ale udělám to sám :-)

Jinak ... rok přednášek a praxe a pak zkoušky ze sedmi předmětů, to ti připadá povrchní? To jsou v podstatě dva semestry :-)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: nojono, ale ja to spis myslela pak obecne, ze by se mi libilo, kdyb to nebylo tak hobby, ale lidi museli mit odbornejsi "kvalifikaci". nejen nejake povrchni zkousky.podle meho soudu a toho co jsem si procitala jako napln zkousek, jsou povrchni az beda.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: snad tě nezklamu :-)

GIO: Proč? Když bude mezi myslivci víc o jednoho člověka, který nechlastá, chová se slušně, zachází se zbraní opatrně a chápe, že střílení není všechno, tak to snad může být jen plus, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    osobne by me mnohem vic potesilo, kdybys jejich rady nerozsiroval.

libilo by se mi, kdyby to nebyla takhle zajmova cinnnost, alespis odbornejsi vec.. blby primer, ale neco jako letani. aktualni typy zkousek mne nepresvedcuji, ze se myslivci stavaji lide, co znaji, rozumi a miluji prirodu, al espis lidi, co si chtej zastrilet, jestli mi rozumite..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    A omlouvám se za opomenutí, také mne přesvědčili BUXIE a PTACOPYSK svým příkladem slušného, civilizovaného a rozumného vystupování.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: nojo, jen jde o to, jestli v mych ocich budes taky slusny myslivec.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Nemusím, ale lidé v tomhle klubu (zejména Ty a TSOH) jste mne přesvědčili, že bych měl :-)

(čímž Tě rozhodně nechci stavět na roveň TSOHovi - Ty jsi mi dala motivaci stěžováním, že slušných myslivců je málo, takže mi dávalo smysl snažit se, aby jich bylo o jednoho víc.
    Motivaci, kterou mi dal TSOH, mám problém popsat nějak decentně ... řekněme, že pokud takovýhle mimoň nadává na určitou skupinu lidí, je to pro mne motivace se o tu skupinu začít zajímat.)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: a je to venku. nojno kdyz musis tak musis.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: aspon ted vis co te v te parte ceka....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam