• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: to neni pravda. jde mi o to, ze pestovani a zabieni zvirat na maso se tu uz deje - ty k tomu pridavas dalsi, tkery uz je zbytecny.

Mas pocit ze je tady toho masa malo?? tak jakej je duvod proc pestovat dalsi zvirata??
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: Aha, zjevně neplatí...

"to je strasne casta manipulace. mrazaky s kuratama nezrusime, ale bazantice zrusit muzem. opet - strileni techhle zvirat je zbytecny, zabiji se dostatecny mnozstvi zvere na to, aby se kazdej najed.
    Nic osobniho, ale kdyz myslivec, kterej chova bazanty na to aby je strilel vyklada neco o humanosti, tak je to strasliive absurdni"

Tohle je leda tak manipulace z tvé strany... takže na pěstování zvířat na maso, jejich zabíjení a pojídání Ti nevadí a klidně se na tom budeš i podílet, ale když to někdo dělá způsobem, který se ti nelíbí, tak je to nemorální? To už je pokrytectví těžkého kalibru.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: "zver by nemusela chcipat hlady, kdyby ji myslivci nepremnozovali. Humanejsi je, nepestovat zver kterou je pak potreba zabit"

Platí to pro veškerý chov zvířat na maso?

CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PTACOPYSK: me ano. jakej je duvod lovit zver nekde v tajze, kdyz jsou mrazaky nakupnich center nacpany stejkama - kvuli jidlu to urcite neni. takze se zbytecne zabijej zas dalsi zvirata

PTACOPYSK: to je strasne casta manipulace. mrazaky s kuratama nezrusime, ale bazantice zrusit muzem. opet - strileni techhle zvirat je zbytecny, zabiji se dostatecny mnozstvi zvere na to, aby se kazdej najed.
    Nic osobniho, ale kdyz myslivec, kterej chova bazanty na to aby je strilel vyklada neco o humanosti, tak je to strasliive absurdni

PTACOPYSK: *Odstřel mi přijde o dost humánnější, než nechat zvěř pochcípat hlady*
    tohle je dalsi typicka manipulace: ta zver by nemusela chcipat hlady, kdyby ji myslivci nepremnozovali. Humanejsi je, nepestovat zver kterou je pak potreba zabit

KENJIRO: chapu - kazdy kus ktery nestrelime zemre v bolestech
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Teď jsem našel zajímavý citát...

"Death by violence, death by cold, death by starvation – they are the normal endings of the stately creatures of the wilderness. The sentimentalists who prattle about the peaceful life of nature do not realize its utter mercilessness."

– Theodore Roosevelt in his safari diary.
    GIO
    GIO --- ---
    HTW: ja bydlim v chko... srnky po poli, ja na tom envidim nic nenormalniho z hlediska prirody, v zime tam snadno najdou potrevu kdyz trosku zahrabou kopytkem. ale potkavat jich denne desitky mi proste neprijde normalni.pole je rozryty...nejedno. ony se vubec neboji, lezi si tam na odpocinku vpoledne, proste zvlastni..
    HTW
    HTW --- ---
    nemyslim ze jde o premnozeni srnci ale o premnozeni lidi.kdyz vysoka vyleze ze skrytu je to casto tim ze bylo preruseno jeji teritorium.napr.na zadni kopanine..praha..postavili satelitni mestecko a prerusili stezku.zmensili kolecko ve kterym vysoka chodila temer o polovinu.ted se schovavaji v remizkach mezi polema a stezku maji tak 2,5km na 20ti cleny stado.a to nemluvim o stadech co s timhle sousedi
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    NOITA: Tak samozřejmě, lidi to dělají, protože je to baví. Jinak by to bylo finančně a hlavně časově těžce ztrátové.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: dost pochybuju, ze to ti dedci, co potkavam, absolvovali..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: to nevím, ale takzvané bezzásahové území mají u náas několik desítek hektarů, což je z hlediska chovu zvěře fakt zanedbatelná plocha. Navíc je fuk, jestli odstřel uděláš v takový oblasti, nebo hned vedle. Ale můžu to zkusit někde najít.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: Odpad u zkoušek - je to můj odhad, ale řekla bych, že úspěšnost u zkoušek z myslivosti se pohybuje okolo 80%.
    PIKSE: biologie 1. ročníku střední školy? mno nevím, mně učení na zkoušky zabralo asi tolik času, jako tři průměrné zkoušky v pátém ročníku medicíny.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: no a jak je to u nas v tech zanedbatelnych plochach, nevis?
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jo jeste k tomu premnozenemu srncimu, ja myslim, ze je to fakt nabiledni, ze jich jsou mraky. vsude, kam jduci jedu, s kym se bavim- z cele republiky, rikaji, ze srnek jsou silene spousty.. ja u nas na poli dokonce potkala i fakt mega jelena, a to tu nemame zadne hvozy, jen takove miniaturni remizky a lesiky nudloviteho tvaru mezi poli, zajimave zjisteni docela.
    NOITA
    NOITA --- ---
    PTACOPYSK: Zisk nemusí být jen finanční, ale například pocit moci, adrenalin z lovu a jiné emočně libé pocity
    NOITA
    NOITA --- ---
    PTACOPYSK: chápu, byl to prostě argument, který se mi hodil do krámu :-))

PTACOPYSK: Někde jsem na netu narazila na diskuzi, kde chce 400 vlastníků vyjmout své pozemky z honitby, protože honební společenstvo drží vysoké stavy zvěře a neproplácí škody. Ty pozemky spolu sousedí a hold se budou muset majitelé nějakým způsobem o zvěř starat. Otázka je, jak je to zákonem ošetřené? Kdo určuje limitní stavy a týkají se pouze stropu nebo i minimálních počtů? A jsou minimální počty opravdu takové, aby nezpůsobovaly škody na porostech a zároveň zajistily přežití? Budu muset přikrmovat a odčervovat (očkování lišek je povinné, to vím) nebo to nechá zákon na mně? Protože pokud jsou i tyto věci zákonem stanovené, pak je úplně jedno, zda jsi majitelem pozemku. Stát a potažmo myslivci ti stále kafrají do vlastnických práv.

Co se týče počtu zvěře udržované mezi normovanými a minimálními stavy, pak máme docela pádné důkazy o tom, že se zvěř mezi nimi nedrží a to je hlavní problém.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: zas jmenujes ze je odstrel humannejsi, ja ais poste zde opakuji,ze nejsem proti lovu zvere jako takovemu.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: ja lisky potkavam docela casto, vpodstate ja potkavam casto spoustu zvirat, asi mam stesti, treba v polovine tydne se semnou malem srazila sova palena.)

mi neni lito srnek a bazantu, ktere si nekdo zastreli pro potravu. fakt ne. je mi lito psu, kteri se nesmi probehnout po lese nebo po poli, protoze potkame bud myslivce, nebo (a to vzdycky, fakt denne a furt) nekolik stad srnek..

kolik te financne stal ten tvuk konicek za rok?pro zajimavost prosim, jestli to lze vycislit..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    NOITA: Mně myslivost teda přijde jako docela nákladnej koníček (samozřejmě jsou výjimky, jako bažantnice na Konopišti atd.). Investuješ do toho spoustu peněz a času + ještě brigády s myslivostí nesouvisející (např. hlídáš makový pole a za to dostaneš nějaký krmení). Můj letošní výnos jsou čtyři kohouti, dvě kachny a kus srnčího (vyšlo to asi pět porcí). Mimochodem, ani jedno z toho nejím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam