• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: no prave..
    GIO
    GIO --- ---
    nazyvat to pytlačením je fakt nechutny. pytlačej lidi a to je to jeste dost pofiderni terminus technikus, mi rpidje, ze dneska pytlaci sami myslivci, viz rys treba. nebo orel morsky na sumave..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: nebo mustang v americe :) nevím, některý zvířata jsou asi víc původní než jiný; nakonec, lesy už taky nejsou moc původní ...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Nemám představu, jaký škody udělá pytlačící kočka na zvěři, nicméně pokud může někomu patřit (cože v hustě obydlené příměstské oblasti můžu čekat asi všech), tak pro střílení nejsem. Ale jak to řešit, hmmm ... drobné zvěře máme fakt málo.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: a co bažant?.) muflon tez neni zrovna puvodni, nebo los.)
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: samo, ze chodi... obzvlast kdyz nejsou kastrovany, maji vpodstate docela siroke pole pusobnosti v ceste za partnerem...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: tak obecně to jsou domácí nebo zdivočelí domácí zvířata, jejich kříženci (třeba ovce x muflon), pak podle zákona 449/2001 Sb. "Zavlečené druhy živočichů v přírodě nežádoucí" - mýval severní, norek americký, nutrie říční, psík mývalovitý ... víc mne nenapadá
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: jak ktery, ale to vis ze nektery se couraji
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Ja kocky nemam ani jsem nikdy nemela, jak je to s temi domacimi (ktere maji doma dostatek vody, krmiva a tak). Chodi si na vylety do prirody samy od sebe, treba vic jak 500 od domova? Asi blbej dotaz, ale ja to fakt nevim :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LUCKILL: ano, to platí, pří výcviku norníků a na zkouškách z norování se akorát trénuje to, že pes štěká v noře na mřížku, za kterou je liška.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: nemocne zvire nema v lese co delat? les je nejaka karantena nebo co :) to je fakt usmevna formulace
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: Respektive, jeste presneji, jsem proti strileni zvirat, ktera mohou nekomu patrit.
    GIO
    GIO --- ---
    no protoze stavajici zakone je blbe formulovan..
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    Uff, nejak mi pripada, ze i presto, ze resite samou "myslivarinu" to je vsechno OT tohodle klubu, ale treba je to jenom muj blbej dojem...

P.S. Negdo tu psal, ze norovani je zakazene--ptal jsem se myslivce a bylo mi receno, ze neni, pouze nesmi dojit k primemu kontaktu psa a lisky... Takze mrize apod...

Mejte se, LOVU ZDRAR!!!;))

NEZNATE NEGDO MYSLIVCE-VEGETARIANA/VEGANA??? To me vazne zajima...;)))
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: no vidis a ted jsi mi nahrala. Kocka s autoimunitni poruchou. Vis porad tady rikate jak by se melo vsechno delat "prirozene". Kocka stejne jako pes byli domestikovani, takze patri k cloveku a cloveku. Ale pokud ma kocka silu jit do lesa nekolik kilometru, proc tam asi jde, na prochazku ??? Navic takovouhle kocku, pokud je nemocna, tak ti ji v lese muze mimo psa ( tady ne konkretne meho, protoze toho muzu kdykoliv odvolat, ale to jsem psala a zase to nekdo uplne vypustil )napadnout a zabit kanec, liska nebo nejaky vetsi dravec a tohle by ti nevadilo ?? Porad vratime se k prirozenosti, priroda si pomuze sama. MA vubec takovehle kocka sanci na preziti , pokud ji nepomuze nejaky samozvany buh v podobe cloveka co ji bude lecit ?

Navic pokud to bude nemocna kocka,jakkoliv, tak zase nema v lese co delat. Buh vi co prenasi a to neni jen o lesnich zviratech, jeden sezere neco a nakazi dalsi, coz pak prejde na cloveka. I to je myslivost. Kocka ( nebo jakekoliv ) viditlene nemocne zvire, nema v lese co delat. TECKA.

A to ze ty se snazis sousedy primet ke kastraci kocek v okoli je zasluzne, ale to bude tak vase vesnice a ostatni maji smulu. Vid ? Vesnicany nezmenis. Ne globalne. Sorry, ale je to pravda. Navic pri reprodukcnim cyklu kocek.....ale to zase nepochopim ja, proc je jednodussi kotata zabit, nez nechat vykastrovat kocky. A takhle je to skoro vsude na vesnici.
    TSOH
    TSOH --- ---
    nic noveho ale ,,ftipna fotka,, s ,,kingem,, co s rukama na prsou napočítal 489 zajíců 22 bažantu...
    http://www.myslivost.cz/fotogalerie/detailFoto.asp?id=40&parent=&id_foto=1485&page=1
    TSOH
    TSOH --- ---
    BAMBULA: v poho.... -- >> ! musí bejt >> Y nejak nejde (nebo to ma snad neco spolecneho s myslenim ? ... )
    jinak pises akorat k veci > pred par dny me zde nekdo tvril ze je uzakoneno ze strelivo a zbrane maj bejt zabezpeceny... a hle najdeno nekdo mel v detstvi hafo nabojů do kulovnic.... :) )
    pohoda > to ja si musel vystacit s dutym klicem s sírou.... take to delalo dost šlupky...

BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    GIO: ale jo, jsem desne sikovnej! k urazu prichazeli spis decka na policajtskym sidlisti o par ulic dal. no znas to, se takhle tatinek policajt vecir lizne v hospode a rano je na sidlaku volnej byt. zn:ty fleky (ne)jsou od krve.
    GIO
    GIO --- ---
    to je no:)

a prsty mas vsechny??:)
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    GIO: nesleduju, jen jsem zahlidnul info kde jsi u prispevku na psovi tak jsem si neodpustil poznamecku:))) jinak teda je to tu husta prehlidka mrtvejch zviratek, nekteri myslivci mi vykonnosti pripominaj ramba (viz obrazky v zahlavi diskuze a na nastence). no a ten trik s prasecima nozkama (nebo co to je),tak to teda urcite vokoukali od indianu nebo co:))) radsi padam, nez se mi udela blbe. pustim si nakej akcnak, tam aspon strilej do lidi a ne do zviratek (i kdyz, pani myslivci, preci jen par fragu mate, co?) :))) vtipkuju, nic proti nimrodum. muj tata taky byl a diky tomu jsem mel v mladi slusnou zasobu naboju do kulovnice (kradl jsem je, rozdelaval kombinackama a ze strelnyho prachu delal petardy) takze myslivosti zdar a ne ze to priste v lese dostanu na komoru:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam