• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    je sice zasluzne sem jizu po xte pastovat stejny vynatek blbeho zakona, ale nejak ti stale nedochazi, ze my prave s touto partii zakona a jejim oblibenym plnenim zakonu znalych mylsivcu mame nejvetsi probloem, blby zakone sice taky je zakon, ale kdo rika ze bychom s nim meli souhlasit.. dulezite je dostat se nekam, kde ho i zmenime, a to je beh na dlouhou trat(temer nemozny, navic, lobby zelenych je jedna z nejslinejsich v zemi). tve citaty a dusovani se, ze ty se pri stvani psa na kocku ridis platnym zakonem, je pak jen k horkemu pousmani, jasny jo...úpokud jej nechas si kocku prohnat, fuert je to v mych ocich spatne. tečka! velka tečka, neb tohle vazne nikam nevede.

ad kastrace. ao co myslis, ze se snazime. bydlim nba vesnici, ja mam vsechny zvirata kastraty a hodlam k tomu vest i sve sousedy. jeste neco? evidentne jsi zas narazila na neznalost kontextu...

prohnani kocky psem ji zivot nestoji dote chvile, nez ji jednou dobehne, ty chytra. slabsi treba. ranenou, nemocnou(ja mela kocku s autoimunitni poruchou a buhvi kdo ji kde dohnal chuderu)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: viz zver a zvirata, doporucuji heslo zvěř škodná zákonem povolená
    § 14
    Oprávnění myslivecké stráže
    e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení,

Jinak kdo a co tam ma delat se podivej do yakonu o myslivosti a o lese.

GIO: Ale ja jsem o strileni nemluvila....:)

Navic, psa na kocku nestvu. Pokud si ji sam najde tak si ji prozene. Kocka vzleze na strom nebo utece. Stvat podle mne znamena podnecovat k utoku a to verbalne i fyzicky, honit a uhnat k smrti. Coz ja nedelam viz me predchozi prispevky. Vis a to je ten rozdil.

A co si o me myslis je jen tvuj osobni nazor.

BTW, vis, ono by to mozna bylo lepsi, kdyby vsichni ti vesnicani nechali sve kocky vykastrovat, pak by se nemuselo topit a ubijet a jinak zabijet. To me osobne prijde horsi, nez ze muj pes prozene kocku, kterou to zivot skutecne nestoji.
    GIO
    GIO --- ---
    a ja vim za svou eru zachranovani kocek opravdu o mnoha ryze nehumannich zpusobech odstranovani nechtenych kotat/ci jinych nepotrebnychn tvoru ze sveta.. ale hnani psa na kocku se jim v mych ocich spolehlive rovna, protoze je to zbytecna a primitivni kratochvile.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: no, opravdu presvedcive argumenty.
    v lese maji co delat jenom zeleny a srnky, ktery si pak maji moznost picnout. ano, skvele.

nerespektovani vztahu cloveka se zviretem mi opravdu neprestane brat dech...a opriat se o hlasku "dle zakone" to se fakt v mych ocich snizujes, povazovala jsem te za rozumnejsi. kazdy, kdo zamerne psa stve na kocku, je pro me .. no nic.. skodna.. jasny...

radsi uz mi ktomu nic nerikej, protoze o lidech s podobnym smyslenim si nemyslim nic pekneho..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: je nejakej seznam tvoru, kteri v lese maji co delat? nebo, kdo tam jeste nema co delat?
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: Gio, pro me kocka v lese bude vzdycky skodna. Dle zakona. Navic nevim jak hodne znas vesnicany, ale to ze kotata hazi na beton kdyz se kocce narodi uz ponekolikate, nebo ze je topi v sudu s vodou mi prijde mnohem mene humanni nez kdyz ji muj pes natrapiruje uprosatred lesa a prozene. Kocka nema v lese co delat. Pokud lovi mysi a je to domaci mazlik tak nepoleze doprostred husteho lesa a nebude tam. Ale nemusim ji strilet. To je jasny
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: přečti si ten text jeste jednou... to slovickareni me tu uz moc neba...
    text >>>> TSOH:

udelej si test > ukaz nekomu znamemu fotku a zeptej se ho co si mysli ze je v te tasce ?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Párkrát tu padla otázka "proč lidi loví, když nemusí". Narazil jsem na zajímavý článek, který srovnává chov a lov z ekonomického a ekologického hlediska.

http://sports.espn.go.com/outdoors/hunting/news/story?id=3714828
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: tim lepe. a ver mi, ze si tveho pristupu vazim.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    .... ani kocek.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak ja si myslim, ze s myslivci budu v krizku vyhledove i vic, studuju , abych si mohla poridit zachrannou stanici pro divoce zijici zvirata, a to si asi budeme se zelenymi lezt do zeli.. takze se fakt tesim..:-/
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jasny, to se shodnem.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: vzdyt ja nerikam ze mas mit psa na voditku, ja jen rikam, ze nemusi zrovna prohanet srnky, i kdyz jim nic neudelaji, coz snad neni problem, kdyz je mas poslusny. Proc strilet psa ti nevysvetlim, protoze ja nejsem pro strileni psu.
    GIO
    GIO --- ---
    pro me je kocka tak menecenna, ze jsem za kocoura od sousedu, vensickeho vorecha, loni vyplazla dvacet tisic za operace jen aby zil, a ted si predstavte, ze mi ho nejaky zeleny v lese zastreli nebo na nej postve psa protoze je skodna? chapete to? pro me je dulezity a cenny, a rozhodne ne penezi...
    GIO
    GIO --- ---
    pardon za preklepy, pisu zbytecne rychle
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jo? vis co ta srna udela? vyzkousenominuly vikend se stenetem kamaradu, poodbehla par desitek metru, zastavila se a pasla se dal, jen co se psi otocili, byla zas vklidu... divny co..a vubec, furt rikam, ze srnek je mco, a jsou absolutne vsude, to ten pes fakt bez rizika, ze nejakou potkame by musel byt na voditku 24/7 .. a jak rikam, mi psi poslechnou..takze se bavime hypoteticky a stejne je to k .. nicemu,furt si jedete tu sovu a ja taky, abych nebyla vztahovacna, ale dokud nebudete mit rozumny argument, coz asi uz neprobehne(neb uz to resime dlouho) ja nazor nezmenim. proc strilet psa, ze s eprobehne za premnozenym druhem( mluvim obecne, me psy jsem to odnaucila...zda se)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: Já chápu, že ty víš, že tví psi srně nic neudělají, ale ta srna to zřejmě neví, takže nebude moc nadšená, když za ní pes poběží.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: samozrejme ze muze, zas nectete poradne, rikam, ze je normalni, ze se to stane a je jen na pirrode, zda pak pes prezije nebo ne,stejne jako kdyz tam zdrhne trab muj pes. neivm, proc by nekteri meli trenovat a jini ne...ja nechapu, proc furt odpovidate dokola to samy..

BUXIE: aja, kocka do lesa nepatri, skodna, jasny, typicky myslivec. pochvalit psa za to, ze honi kocku, je pro me lumparna nejhrubsiho zrna. na druhou stranu je to kocka.. co je zas tole?? kocka je nejaky menecenny tvor? jo, mozna pro vas myslivce, pro me je to kamos. pro me kdybych ybla stejne uzkoprsa, je menecenna srnka. ale nejsem, takze to nerikam.

proc vsechno vztahuji na sve psy? protoze za ty rucim, a nebudu prece mluvit za cizi, za sve odpovidam, tak to na ne vztahuji, snad prirozenost, ne? ty taky mluvis o svem psovi.

napadas me, mi psi zver neprohani. ja jim to nedovoluju, i kdyz by se nic nestalo, kdyby se s tema pre,mnozenyma srnkama cas od casu probehli. protoze srnek je jak much. coz nemuzete poprit.

POKUD SVEHO PSA UCIS ZE JE KOCKA SKODNA, radsi ani nebudem pokracovat. uvedomujete si sakra, ze pro spoustu lidi(treba starych) je kocka jediny pritel? ne, to vas nezajima, ze...vy mate vyssi zajmy, skodna je nade vse.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam