• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: nemocne zvire nema v lese co delat? les je nejaka karantena nebo co :) to je fakt usmevna formulace
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: no vidis a ted jsi mi nahrala. Kocka s autoimunitni poruchou. Vis porad tady rikate jak by se melo vsechno delat "prirozene". Kocka stejne jako pes byli domestikovani, takze patri k cloveku a cloveku. Ale pokud ma kocka silu jit do lesa nekolik kilometru, proc tam asi jde, na prochazku ??? Navic takovouhle kocku, pokud je nemocna, tak ti ji v lese muze mimo psa ( tady ne konkretne meho, protoze toho muzu kdykoliv odvolat, ale to jsem psala a zase to nekdo uplne vypustil )napadnout a zabit kanec, liska nebo nejaky vetsi dravec a tohle by ti nevadilo ?? Porad vratime se k prirozenosti, priroda si pomuze sama. MA vubec takovehle kocka sanci na preziti , pokud ji nepomuze nejaky samozvany buh v podobe cloveka co ji bude lecit ?

Navic pokud to bude nemocna kocka,jakkoliv, tak zase nema v lese co delat. Buh vi co prenasi a to neni jen o lesnich zviratech, jeden sezere neco a nakazi dalsi, coz pak prejde na cloveka. I to je myslivost. Kocka ( nebo jakekoliv ) viditlene nemocne zvire, nema v lese co delat. TECKA.

A to ze ty se snazis sousedy primet ke kastraci kocek v okoli je zasluzne, ale to bude tak vase vesnice a ostatni maji smulu. Vid ? Vesnicany nezmenis. Ne globalne. Sorry, ale je to pravda. Navic pri reprodukcnim cyklu kocek.....ale to zase nepochopim ja, proc je jednodussi kotata zabit, nez nechat vykastrovat kocky. A takhle je to skoro vsude na vesnici.
    TSOH
    TSOH --- ---
    nic noveho ale ,,ftipna fotka,, s ,,kingem,, co s rukama na prsou napočítal 489 zajíců 22 bažantu...
    http://www.myslivost.cz/fotogalerie/detailFoto.asp?id=40&parent=&id_foto=1485&page=1
    TSOH
    TSOH --- ---
    BAMBULA: v poho.... -- >> ! musí bejt >> Y nejak nejde (nebo to ma snad neco spolecneho s myslenim ? ... )
    jinak pises akorat k veci > pred par dny me zde nekdo tvril ze je uzakoneno ze strelivo a zbrane maj bejt zabezpeceny... a hle najdeno nekdo mel v detstvi hafo nabojů do kulovnic.... :) )
    pohoda > to ja si musel vystacit s dutym klicem s sírou.... take to delalo dost šlupky...

BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    GIO: ale jo, jsem desne sikovnej! k urazu prichazeli spis decka na policajtskym sidlisti o par ulic dal. no znas to, se takhle tatinek policajt vecir lizne v hospode a rano je na sidlaku volnej byt. zn:ty fleky (ne)jsou od krve.
    GIO
    GIO --- ---
    to je no:)

a prsty mas vsechny??:)
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    GIO: nesleduju, jen jsem zahlidnul info kde jsi u prispevku na psovi tak jsem si neodpustil poznamecku:))) jinak teda je to tu husta prehlidka mrtvejch zviratek, nekteri myslivci mi vykonnosti pripominaj ramba (viz obrazky v zahlavi diskuze a na nastence). no a ten trik s prasecima nozkama (nebo co to je),tak to teda urcite vokoukali od indianu nebo co:))) radsi padam, nez se mi udela blbe. pustim si nakej akcnak, tam aspon strilej do lidi a ne do zviratek (i kdyz, pani myslivci, preci jen par fragu mate, co?) :))) vtipkuju, nic proti nimrodum. muj tata taky byl a diky tomu jsem mel v mladi slusnou zasobu naboju do kulovnice (kradl jsem je, rozdelaval kombinackama a ze strelnyho prachu delal petardy) takze myslivosti zdar a ne ze to priste v lese dostanu na komoru:)))
    GIO
    GIO --- ---
    a ty me nejak stopujes poslouchej nanuku
    GIO
    GIO --- ---
    BAMBULA: spis to vznasi dotaz, proc se myslivcum rikaprave myslivci, kdyz nam prijde, ze myslet zrovna neni jejich (obecne) silna stranka.)
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    TSOH: nazev tehle diskuze jsem zahlidnul v titulku u GIO na uplne jine diskuzi a "m!slivost" me teda trochu rozstipala:))) teda samo pokud "!" povazuju spravne za obracene "i" :))) sorry, nechci prudit, jen mne to proste stouchlo do oka, peace:))
    GIO
    GIO --- ---
    je sice zasluzne sem jizu po xte pastovat stejny vynatek blbeho zakona, ale nejak ti stale nedochazi, ze my prave s touto partii zakona a jejim oblibenym plnenim zakonu znalych mylsivcu mame nejvetsi probloem, blby zakone sice taky je zakon, ale kdo rika ze bychom s nim meli souhlasit.. dulezite je dostat se nekam, kde ho i zmenime, a to je beh na dlouhou trat(temer nemozny, navic, lobby zelenych je jedna z nejslinejsich v zemi). tve citaty a dusovani se, ze ty se pri stvani psa na kocku ridis platnym zakonem, je pak jen k horkemu pousmani, jasny jo...úpokud jej nechas si kocku prohnat, fuert je to v mych ocich spatne. tečka! velka tečka, neb tohle vazne nikam nevede.

ad kastrace. ao co myslis, ze se snazime. bydlim nba vesnici, ja mam vsechny zvirata kastraty a hodlam k tomu vest i sve sousedy. jeste neco? evidentne jsi zas narazila na neznalost kontextu...

prohnani kocky psem ji zivot nestoji dote chvile, nez ji jednou dobehne, ty chytra. slabsi treba. ranenou, nemocnou(ja mela kocku s autoimunitni poruchou a buhvi kdo ji kde dohnal chuderu)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: viz zver a zvirata, doporucuji heslo zvěř škodná zákonem povolená
    § 14
    Oprávnění myslivecké stráže
    e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení,

Jinak kdo a co tam ma delat se podivej do yakonu o myslivosti a o lese.

GIO: Ale ja jsem o strileni nemluvila....:)

Navic, psa na kocku nestvu. Pokud si ji sam najde tak si ji prozene. Kocka vzleze na strom nebo utece. Stvat podle mne znamena podnecovat k utoku a to verbalne i fyzicky, honit a uhnat k smrti. Coz ja nedelam viz me predchozi prispevky. Vis a to je ten rozdil.

A co si o me myslis je jen tvuj osobni nazor.

BTW, vis, ono by to mozna bylo lepsi, kdyby vsichni ti vesnicani nechali sve kocky vykastrovat, pak by se nemuselo topit a ubijet a jinak zabijet. To me osobne prijde horsi, nez ze muj pes prozene kocku, kterou to zivot skutecne nestoji.
    GIO
    GIO --- ---
    a ja vim za svou eru zachranovani kocek opravdu o mnoha ryze nehumannich zpusobech odstranovani nechtenych kotat/ci jinych nepotrebnychn tvoru ze sveta.. ale hnani psa na kocku se jim v mych ocich spolehlive rovna, protoze je to zbytecna a primitivni kratochvile.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: no, opravdu presvedcive argumenty.
    v lese maji co delat jenom zeleny a srnky, ktery si pak maji moznost picnout. ano, skvele.

nerespektovani vztahu cloveka se zviretem mi opravdu neprestane brat dech...a opriat se o hlasku "dle zakone" to se fakt v mych ocich snizujes, povazovala jsem te za rozumnejsi. kazdy, kdo zamerne psa stve na kocku, je pro me .. no nic.. skodna.. jasny...

radsi uz mi ktomu nic nerikej, protoze o lidech s podobnym smyslenim si nemyslim nic pekneho..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: je nejakej seznam tvoru, kteri v lese maji co delat? nebo, kdo tam jeste nema co delat?
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: Gio, pro me kocka v lese bude vzdycky skodna. Dle zakona. Navic nevim jak hodne znas vesnicany, ale to ze kotata hazi na beton kdyz se kocce narodi uz ponekolikate, nebo ze je topi v sudu s vodou mi prijde mnohem mene humanni nez kdyz ji muj pes natrapiruje uprosatred lesa a prozene. Kocka nema v lese co delat. Pokud lovi mysi a je to domaci mazlik tak nepoleze doprostred husteho lesa a nebude tam. Ale nemusim ji strilet. To je jasny
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: přečti si ten text jeste jednou... to slovickareni me tu uz moc neba...
    text >>>> TSOH:

udelej si test > ukaz nekomu znamemu fotku a zeptej se ho co si mysli ze je v te tasce ?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Párkrát tu padla otázka "proč lidi loví, když nemusí". Narazil jsem na zajímavý článek, který srovnává chov a lov z ekonomického a ekologického hlediska.

http://sports.espn.go.com/outdoors/hunting/news/story?id=3714828
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: tim lepe. a ver mi, ze si tveho pristupu vazim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam