GIO: ad osobnost, no comment. Ad tvoje paralely, ne nevidim a mozna ani nechci, protoze tvuj nazor je zalozen na necem co nevis. Ja take nevim jak to je, coz jsem uz nekolikrat napsala, takze pokud se minis porad navazet, pak najdi nekoho kdo o to neco vi a muzeme se bavit dal. Vsechno jsou pouze domnenky a skutecne si myslim, ze pokud budu neco "chovat" a neco dalsiho mi bude muj zamer nicit , protoze se to premnozi ( spocitej si kdyz jsi tak chytra kolik toho spase takovy slon a ted si vem ze jich budes mit na te male plose treba 30krat vic nez je plocha uzivi ), pak skutecne vidim cestu v regulaci. Farmy spolupracuji a zver vymenuji nebo primo odvazi jinam, aby doslo k obohaceni druhu, ale co minis jako delat s premnozenymi zviraty v uzavrenem prostoru ? Jsi tak chytra, pak sem dej reseni, obcas mi prijde ze tvoje nadseni pro vec ponekud zapomina na financni naroky veci.
Navic tve nadseni je ponekud neumerne k faktu, ze jsi v Africe nikdy nebyla o veci vis jen to co vis. Nemam snad pravdu ? Nebo jsi tam byla a zila a vis jak to je. Pak me prosim pouc, rada zmenim sve nazory.
BTW ohrozene druhy, me prijde napriklad zajimavejsi Kun Prevalskeho ktery ma u nas dokonce misto, kde se uci zit volne nez je odvezen zpet do sve domoviny. Nejaky slon mi prijde skutecne daleko, ale pokud bych mela volit mezi hrebenem ze dreva a hrebenem ze slonoviny pak drevo vyhrava. A vis o tom to je. Nepodporovat trh tim, ze budes takove veci nakupovat. Ne tim, ze budu rikat ze schavluji regulaci druhu na farme, o ktere se pouze domnivam ze to tak je. A to je podle me dost markantni a do oci bijici rozdil.
ANABEL_LEE: tak proc porad tak proti lovu brojis ? Ponekud zvlastni...
Ad sloni a turisti. Za prve mluvim za sebe, pak nechapu tve "vase logika".
za druhe -Rozdil mezi pytlakem a turistou.... Proc si turista bude vozit domu kly ? Myslis ze by ho na letisti pustili ? A to je ten rozdil, cerny trh, ktery je zasoben pytlaky jde mimo vladu zeme. Konecna cena je tedy daleko nizsi , nez kdyz si jako turista pokusi vyvezt nejaky ten kel-legalne ( ackoliv pochybuji ze to jde).Jediny kdo napsal ze slon je skoda jsi ty, pak ho sama davas nekam kam nepatri.
Proste a jednoduse pro vas obe damy, znovu opakuji ze nejsem priznivcem lovu krasnych zvirat jen pro jejich trofeje. To uz by ste mohly davno vedet. A druha vec, az budte vedet, ale skutecne na 100% vedet jak to v Africe na farmach je, pak me prosim poucte, ale do te doby je tahle debata pro nas vsechny naprosto bezpredmetna a nikam nevedouci. Bavit se o druzich, ktere od svych pocitacu tezko zachranite ( pokud tedy nepresouvate prave sve miliardove konto na zachranu techto zivocichu : ) ) mi prijde ponekud zcestne.
Do te doby sorry, ale ja za sebe s tematem Afrika koncim anzto nemam vice podlozenych informaci. Dekuji