GIO: jed tam kde se nelovi, jen foti tzn. ne na farmu, ale do prirodni rezervace :) Napriklad Massai mara je pry uzasne :)
GIO: ne, skutecne nevim a netusim jake jsou stavy nosorozcu, ani jinych rozcu v Africe, jelikoz me to nezajima, protoze u nas neziji ( mimo ZOO )a ani ja tam neziju . Ale ty mi to jiste reknes, nemylim se ?
BTW, proste zase si to skatulkujete jak se vam chce, aniz o tom vubec neco vite. Predkladas druhy, ktere jsou na pokraji vybiti diky pytlakum a ne diky lovcum. Lovi se druhy ktere nejsou "kriticky" ohrozene. Prosim podivej se napriklad sem
http://www.africanskyhunting.co.za/hunting-big-five.html
Pruvodce musi dodrzovat zakony, to neni jako ze on se rozhodne ( on pouze urcuje ktere zvire ze stada je urcene k odstrelu , ale to se dela i u nas na poplatkovych lovech, vis )...zase to prekrucujes.
ANABEL_LEE: to jiz davno vime ze ti lov prijde amoralni, jakykoliv. A mozna by jsi mluvila jinak, kdyby jsi tam zila a neco o problematice vedela, ale takhle ti skutecne muze jen byt tak, jak popisujes.
Uvedomte si, ze vy zijete tady a to velky rozdil, nemate ani paru jak to vypada nekde v Africe, pokud jste tam nezili ( coz samozrejme nevylucuji ). A me prijde porad rozumne, kdyz ma nekdo farmu ze ji obhospodaruje a ne ze dela psi kusy kvuli lidem co je jim na zvraceni. To proste neuznavam.
Navic farmu v Africe nevlastnim a ani neznam nikoho, kdo by farmu vlastnil, takze pokud se o tuto problematiku minite zajimat tak prosim, ale ja vam odpovidat nebudu.