• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: i tak musis sledovat zdravotni stav zvere, podezrele kusy nechavat vysetrit atd.

jinak blbe nastavene zakony nejsou diky myslivcum, ze jo

a strilet a zaroven odcervovat to je stejne jako krmit a odcervovat ... ja si treba myslim ze je lepsi mit zdravou zver a zastrelit ji, nez ji nechat trpet nemoci/hladem a nechat zemrit
    GIO
    GIO --- ---
    FNUKII: njn.. skoda. zas druha vec je, ze my tady, ani mi oponenti, s tim nemuzeme nic delat, kazdopadne na teoreticke bazi by mne nejaka relevantni odpoved zajimala:-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Ale no dobře, tak se neurážej :-) chtěl jsem poukázat na to, že různí lidé mají na myslivost různé náhledy. To, že já považuju myslivost za chov zvěře, ještě neznamená, že PTACOPYSK se myslivosti nemůže věnovat ze zájmu o přírodu.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: tys tady nečetl nikde proč ? (příběhy, fotky..)...
    posledně jsem se tě tazal na nazor zda bys prostřelené okno řešil policíí nebo nechal bejt... odpovídáš si jen na to na co chceš a na věci, které jsou ti proti srsti napíšeš ,, že tě to nezajímá,, ... ideální stav... co taky člověk může chtít od m!slivce, kterej o sobě tvrdí, že je vegetarián a jí jenom divočinu.... někdy si o sobě POŘÁDNĚ popřemejšlej...
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    GIO: myslim, že odpověd co chceš slyšet z nich nedostaneš. bud mají vyšší cíle a věří jim. nebo kecaj a nepřiznaj to
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: navic nehanim ptakopyskovi ani nikomu jinemu jejich clenstvi a motivace, kazdy sveho stesti strujcem, kazdopadne CELOU DOBU TU NYNI RESIM ODCERVOVANI PREMNOZENYCH(OPRAVDU VELMI VYRAZNE PREMNOZENYCH) srnek... povazuji to za zbytecne uprednostnovani jednoho druhu pred jinymi. JE TO TAK TEZE POCHOPI, udelat si na to svuj nazor a formulovat jej do par vet? nez furt dokola psat veci, ktere treba ty pises furt? a ptakopysk mi zas furt argumentuje uplne jinymi "suplicky" myslivosti...
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to se resi jen pri epidemiich, nic plosneho neni jineho krom vztekliny.

KENJIRO: ja jsem nikdy nerekla, ze nesnasim myslivost, al eze mi pijou krev myslivci(ti co jsem potkala vsichni) a pijou mi krev i blbe nastavene zakony.. apod. tot vse. nevkladej mi do ust neco, co jsem nerekla.

PTACOPYSK: zase jsi to zuzila, vis moc dobre jak to myslim. proc kdyz je strilet je zaroven odcervovat ? protoze je pak jite. to se nabizi. kdyby to byl nejaky kriticky ohrozeny druh a na kazdem kusu zaviselo jeho preziti, bylo by to jine
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: no to neni jen vzteklina, to je treba i epidemie nejake nemoci, jako je treba tularemie atd.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Ale no tak. Vždyť i vy odpůrci myslivosti se dokážete shodnout maximálně na tom, že myslivost nesnášíte, ale nedokážete se shodnout na tom proč - je tedy tak těžké pochopit, že různí lidé mohou mít různé motivace pro to, aby se věnovali myslivosti?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: kdyby to bylo pro maso, tak je chovam ve velkem poctu nekde oploceny, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: veterinarni predpis je, co vim, jenom na tu vakcinaci proti vztekline, a letos konci.. ve stredni evrope je vymycena, pdle me to rozumne neni ale nejspi to usetri nejaky ten milion a vsechno je o penezich, zejo..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    napriklad, ve vzorovych stanovach pro myslivecke sdruzeni (na webu cmmj.cz) je:
    1. Hlavním posláním sdružení je společný výkon práva myslivosti na honebních pozemcích, které byly uznány rozhodnutím orgánu státní správy za honitbu. Výkon práva myslivosti v honitbě se řídí příslušnými právními předpisy, rozhodnutími, pokyny příslušných orgánů státní správy a podmínkami nájemní smlouvy.
    2. Další činnost sdružení spočívá zejména v :
    - zajišťování a zlepšování životního prostředí (revitalizace krajiny),
    - propagaci myslivosti a ochraně přírody,
    - odchovu a vypouštění zvěře
    - zajišťování odpovídající odborné úrovně svých členů,
    - zajišťování odpovídajících veterinárních opatřeních dle příslušných právních
    předpisů a pokynů veterinárních orgánů
    3. Při své činnosti sdružení spolupracuje s fyzickými a právnickými osobami na úseku myslivosti, zemědělství, lesnictví , ochrany přírody apod.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jasny, Já.)
    TSOH
    TSOH --- ---
    PTACOPYSK: to urcite ano... ale po šutru je trochu jiný otvor... byl jsem překvapen, že okno nebylo vysklené... jen dira asi 7 až 8 mm.... což u šutru asi nehrozí... (kulku jsem nenašel)...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: JÁ to tak nazývám.

GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: ano, zahrnuje.. tedy proto odcervujete srnky, neb je chovate pro maso, a jsme u toho zas.
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    CORNELA: zatim ne, no.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTACOPYSK: také je možné, že to opravdu nechtěně udělal nějaký myslivec, střílející ze země, protože mu nějaký idiot pokácel posed :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: myslivost zahrnuje uzitkovy chov, stejne jako nekdo chova kravy, nekdo chova v lese srnci zver. ale nemyslim si ze myslivost by byla jen o tom.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jeste k tomuto, musel by to byt uzitkovy chov srnci. ciste. jinak pokud maji ve stanovach peci o celou "prirodu", tak smula, kulha to.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam