• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: vyjmout z honitby soukrome pozemky, tak se myslivci asi poserou....
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: prosimte ted to fakt neobracej, cetlas to? tohle moc obhajovat chovanim durhych nejde. oni ji takhle uzrpovali a otravili psa NA JEJIM VLASTNIM POZEMKU. mne si tam pobuihat takl je normalne umlatim pazbou, honitba, nemaji zaklady elementarni slusnosti.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    no na druhou stranu ono chování obyvatelstva k myslivcům taky někdy stojí za to .... byla jsem jen na pár honech a taky jsem už toho zažila dost, včetně toho, že na mne někdo mířil (snad nenabitou) pistolí jen proto, že jsme šli se zlomenýma flintama kolem
    GIO
    GIO --- ---
    no, a to je na denni porakdu tohleto. pak se divi.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    po dlouhy dobe se zase bavim:-)
    PTACOPYSK: a maminka a tatinek koupili chudackovi hlupackovi internet :-D
    todle je fakt drsny forum...
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    KENJIRO: díky za slova která jsi napsal......jsem teď trochu indisponován, takže až si to prostuduju, tak odpovím....
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BOBIK: Posunul, ale KAM? Asi za nějakou hranici, kterou považuješ za přípustnou, ale jak zdůvodníš to, kam sis pro sebe tu hranici položil?
    (To, co napíšu dál, neber jako rýpání - absolutně nemám v úmyslu do Tebe rýpat, naopak si vážím toho, že diskutuješ slušně a rozumně. Spíš to vem jako ukázku, jaký guláš dokážou z téhle problematiky udělat osobní preference, zvlášť když se sejde několik různých).

Někdo považuje za nemorální jakékoli zabíjení. Někdo považuje za nemorální pouze takové způsoby zabíjení, které působí zbytečné utrpení. Kdo má pravdu a proč?

Je tu argument, že zvíře na jatkách je zabito bez zbytečného utrpení. Je tu protiargument, že i myslivci mají povinnost postupovat při lovu tak, aby zvířeti nepůsobili zbytečné utrpení (dokonce si tu povinnost uložili sami)

Na jedné straně je pravda, že pro zvíře v přírodě není zastřelení přirozený způsob smrti. Na druhé straně je pravda, že všechny přirozené způsoby smrti jsou pěkně hnusné a že zvíře ulovené správným způsobem trpí výrazně méně a méně dlouho, než zvíře, které zemře hlady nebo ho roztrhá dravá zvěř.

Na jedné straně je požadavek, aby byl lov provozován způsobem minimalizujícím utrpení zvěře i ohrožení okolí. Na druhé straně je lov z posedu, vymyšlený pro zajištění tohoto požadavku, prohlašován za "nesportovní řezničinu".

Na jedné straně je argument, že lov z posedu je nesportovní řezničina, protože zvíře nedostane férovou šanci ... a na stejné straně je argument, že lov ze sportu je nemorální. (povšimni si, to jsou dva navzájem si odporující argumenty na stejné straně)

Na jedné straně je názor, že lov je přežitek minulosti. Na druhé straně je argument, že bez přiměřeného odlovu by se zvěř přemnožila.

Na jedné straně je argument, že příroda by se měla regulovat sama. Na druhé straně je argument, že na dnešní úrovni civilizace to už nedokáže, ledaže bychom zrušili pole a města.

Pro někoho je OK krmit zvíře v ohradě, dohlížet na jeho zdravotní stav a pak ho zabít a zužitkovat. Někdo dělá totéž v lese a nevidí v tom žádný rozdíl.

Je tu argument, že dnes už nemusíme získávat potravu lovem. Je tu protiargument, že "nemusíme" neznamená "nesmíme" a že je to způsob získávání potravy stejně dobrý jako jakýkoli jiný.

Tak mi řekni, kdo má teda právo nakreslit čáru a říct "odsaď pocaď je to oukej a dál už je to špatný"?
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    KENJIRO: Tos to trochu posunul.

1, Krávu nikdo nestřílí kulema ze 60 metrů.
    2, Prase se poráží ránou do čela
    3, Myslivec pěstuje zvěř ? Tím, že jí přikrmuje ? A volá k ní veterináře, když má srnka zácpu ?
    4, Morálně je pro mě OK, když si koupim biftek z prasátka, který při porážce netrpělo a mělo péči. Někdo tomu říká košer porážení.
    5, Morálně pro mě není OK vzít flintu a jít střílet do lesa na něco co mě ke svý existenci víceméně nepotřebuje.
    6, Kráva, prase nebo slepice tě ke své existenci potřebuje, protože to jsou takzvaná domestikovaná zvířata a vzájemnost je zde více než jasná.
    7, Srnka, liška zajíc, divoké prase, nebo dokonce medvěd na mě serou, takže nevidím důvod, proč bych neměl srát já na ně. Vyjma toho, že jsou pro mě symbolem nedotčené přírody.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BOBIK: Počkej. Takže dle tebe chov zvířat v zajetí a jejich porážení a zužitkování je morálně OK, zatímco volný chov zvěře a její lov a zužitkování je morálně nepřípustné?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    FNUKII: No, odsuzování myslivosti je z jeho příspěvků celkem zřejmé. Nicméně uznávám, že jsem se unáhlil - je možné, že PIKSE je vegetarián a nepoužívá nic z kůže, kosti ani rohoviny. V takovém případě se mu omlouvám.
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    KENJIRO: Ale to je trochu jinde. Kupříkladu, maso jím. Maso jím od hospodářských zvířat. Mléko jím od Hospodářských zvířat. Pravou kůži doma snad vůbec nemám, všechno to jsou imitace. Takžě ano, podle mě ten, kdo střílí divoká zvířata, která se nenarodila do zajetí, pro trofeje nebo pro zábavu, tak je vrah.
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    KENJIRO: Spíš nechápu, že to s takovou jistotou aplikuješ na někoho koho neznáš.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: a jak ti připadá kdyz je clovek vegetarián a přitom zabíjí maso pro jídlo ? (coz je tvuj pripad - viz tve texty v záhlaví...).
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    FNUKII: Mluvím o lidech s přístupem "myslivec je hnusný vrah a já jsem mu morálně nadřazen, protože myslivec zabíjí zvířata a já to odsuzuji" a přitom jedí maso a nosí kožené věci ze zvířat, které pro ně zabili jiní lidé. A samozřejmě jim to vůbec nepřijde pokrytecké - oni sami přece nezabíjejí, takže mají ruce čisté :-/
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    KENJIRO: Samozřejmě že podstata byla jinde... v tom, že ohrnuješ čumák nad někým, kdo zabije zvíře, protože Ty jsi přece ten morálně povznesený, který to za sebe nechává dělat jiné ;-)

Tohle nějak nechápu. Jak nechává dělat jiné?
    TSOH
    TSOH --- ---
    nemáte někdo typ na účinnou ochranu stromků před zvěří ? ( pro kenjira jen připomenu, že typ ,,zastřelit,, za radu nepovažuju... ). Plastový okus co se prodává si zvěř umí sundat a když jsem nad stromky udělal ze 3 kmínků jehlan, který jsem omotal pletivem tak to také povalí... (jedině snad zapustit konstrukci do země... nebo jsem někde viděl nějaké nátěry, ale do toho se mě moc nechce...) sežrali vše : jabloně, hrušky, rybíz, malej akát, justu... akorát jim nejede meruňka a víno... čekal jsem, že tento problém nastane až v zimě.... v podstatě na podzim můžu sázet znovu...
    YESHEYDO
    YESHEYDO --- ---
    cabas,
    posílám vám hymnu :
    Bayer , MYSLIVEC
    http://www.youtube.com/watch?v=7N86tWwVTTI

Máma dělá 20 let na inspekci ochrany lesa ČIŽP a myslivost podle mě není hlavně o killování (je to ta část co mi smrdí taky). Je o udržitelnosti lesů, řek...

S těma chlapama jsem v kontaktu od dětskejch let a měl jsem štěstí, že krvežíznivejch vymyzanců je tam taky pár a potkal sem je ( hlavně z malejch spolků, takový ty vesnický "lovci), ale já to měl možnost hodnotit i ze strany tý celkový práce pro biotop a faunu.

nevím kolik z lidí, kteří mrdaj myslivce chodí 3x tejdně 5 kiláků metrem sněhu dokrmovat mladý v zimě apod. Kolik znají fíglů a jaký znalosti o provázanosti lesa jako ekosystému mají....

a navíc ten problém je hlubší. lidská činnost změnila poměry zvěře, zmizely některý druhy, zvířata ožírají novej porost apod. + do toho eroze a lidká touha sedět na prdeli a mudrovat místo akce.
    Takže :
    Chránit stromy, chránit vodu, pěstovat si vlastní jídlo, prudit vládu a inspirovat okolí soucitem, odvahou a argumentama...

Hodně štěstí a mějte se....
    když nebudeme tolik těžit, plejtvat zdrojema tak i ty lesy budou vypadat jinak. Zaujímat stanovisko, že myslivci jsou všechno banda kokotů je krátkozraký. kdyby ho někdo měl.......... a chránit zvířata, je hezký, ale tady nám umírají senioři a serem na ně, jsme egocenričtí, afrika hladoví a moji kámoši nosí Carhartt šitej v číně.
    .Lidský bytosti mohou dosáhnout realizace a mají drahocený tělo a mysl se kterou mohou pracovat a dál dělat myšlenky a činy pro užitek jinejch bytostí ( i zvěře :))rozhodovat a do budoucńa dělat dobrou karmu..
    Až budou vysvobozený, uvidí nejspíš že to že se narodí mysl ve zvířecím těle je důsledek akce a reakce jako všechno ostatní kolem.....
    mějte se krásně.

PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    myslivci poštvali psa proti nebohému bažantovi. VRAZI!!
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE: Samozřejmě že podstata byla jinde... v tom, že ohrnuješ čumák nad někým, kdo zabije zvíře, protože Ty jsi přece ten morálně povznesený, který to za sebe nechává dělat jiné ;-)

Ad 2: Ano, já také nevím, proč máš dojem, že autor videa bude myslivec. Myslivec například ví, jak vypadá jezevec ("ten jezevec, ten byl lepší, nebo co to bylo") Ale to je přece vlastně jedno - je to příležitost plivnout po myslivcích, tak proč ne? Myslivec je přece vinen v první řadě tím, že je myslivec, cokoli konkrétního jsou jen přitěžující okolnosti, které nejsou k odsouzení nutné. Co na tom, že sklopec si může udělat každý (obzvláš't když mu liška dáví slepice, jak bylo na tom videu taky slyšet).

Občas přemýšlím, kde se v antimyslivcích ta nenávist bere.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PIKSE:Koukam, ze kritika bude na jakykoliv dotaz.BTW, kde jsi prisel na ty leta ? Navic po 15-letech by ta trofej byla prinejmensim takovahle....

VINET
    VINET --- ---
    díky ti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam