• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: kazda jine. ruzne velke, s vekem se zvetsujici.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: cože?? proboha ty vubec nic nechapes! ja jsem nerekla, ze to tak maji vsichni, ale ze domaci kocky maji sve uzemi, za ktere nejdou.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    kozesiny mi v dnesni dobe ustredniho topeni, termopradla a civilizace prijdou jako zhuverila zbytecnost, neco jineho je inuita balici se do kozesin, ale kozichy v civilizaci jsou bud snobarna, nebo uchylarna. IMHO :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: pak by ale nemel byt problem s odstrelem kocek, ktere neci jsou, kdyz je hranice pro odstrel podle zakona 200 metru?
    GIO
    GIO --- ---
    GIO: jeste je zajimave s tim uzemim, ze pokud jde treba o mestskou zonu, kocky docela presne kopiruji svym uzemim ploty svych "lidi"..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: chapu. mi jen proste stale nesedi ta logika, ale to je asi muj problem :)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    GIO: Takova cepice z lisky i s ohonem taky nemusi byt k zahozeni ;o)
    Ale ted vazne: ja kozeny veci nenosim, snad krome bot (a ted zas chvili nevazne: a spodar), ale ty z lisky nejsou.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to je vyjimka, jen kdyz jsou vesnice velmi blizko u sebe. kocka, ktera je "neci", tohle nepraktikuje
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jo jasne, na poveseni nad krb.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: dela se to rozlohou. u nas ta nejvetsi je asi dveste metru za poslednim nasim domem.(furt "nasepozemky"..) asi umi cist katastralni apu.) a ostatni jen v ramci naseho uzemi, nekteri par desitek metru, tenhle jeden kocour tech cirka max 250 na 250 m
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PANPREDSEDA: ale zas je z ní pěkná kožešina, ne? :)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    ANABEL_LEE: Z lisky a jezevce se tolik nenajis ;o)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: a kolik metrů ta hranice tak asi je?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: a právě proto se reguluje pod normované stavy, aby neokusovaly stromky a nedělaly jiné škody. To, že se to někde z nějakého důvodu nedělá nebo nedaří, neznamená, že je myslivost z principu špatná. Jinak chytat myši a žížaly liškám a dávat je na krmeliště by bylo asi dost špatně proveditelný.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: měla jsem na mysli kočku, která jde například z vesnice do sousední vesnice
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: ja vim proc prikrmujete, ale proc neprikrmujete treba chudinky lisky, jezevce, ci jinou zver, ktera v zime taky strada? protoze chovate srnky. ja vim. ale podle me je tenhle chov srnek na ukor prirody a zemedelstvi, protoze se prece musi jejich stavy regulovat, aby neokusovaly stromky a nedelaly skodu na polich a tak, ze?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: věřit nemusíš nikomu nic, já svým kolegům věřím. Jinak myslivci, kteří se pohybují ve své honitbě opravdu často (a tam spadá i myslivecká stráž), mají o kočkách a psech v honitbě, alespoň u nás, až překvapivě dobrý přehled.
    GIO
    GIO --- ---
    jo a mezi dvema vesnicemi neni priroda, jak rikam, tgo je spis ten prales boubin.))jako priklad

mimochodem, opet pri nastudovani daneho zivocisneho druhu lze zjistit, ze kocka ma vpodstate docela male teritorium, s vekem se tedy trosicku zvetsuje.. ale je prokazano, ze za urcitou hranici kocka nejde, tedy kocky, co potkavate v lese, jsou bud jiz divoke, nemaji tedy zadny uzky kontakt s lidmi, a to uz pak je priroda..nebo zatoulane(ztracene)

moje kocky maji kazda to teritorium trosicku jinak, zalezi i na pohlavi a postaveni v jejich hierarchii, ale mam presne odpozorovano, kde kazdemu z nich jejich pole pusobnosti konci, proste tu hranici neprekroci. odchazime a kocka sedi na stejnem miste(maximalne se pohybuje po primce toho mista v radu nekolika metru sem a tam), dokud se nevracime.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: přikrmuje se z důvodu, aby zvěř nestrádala, ze stejnýho důvodu sypu v zimě do krmítka ptáčkům. Jinak myslivost není jen o tom regulovat stavy zvěře v souladu s přírodou, ale taky o chovu určitých druhů zvěře, asi tak jako když někdo chová na pastvině krávy. Samozřejmě ale ne na úkor přírody nebo zemědělství.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to je spis chudak. jednou jsem takoveho nasla v lese pprimo sousedicim s vesnici, a byl pekne vyplasenej.

otazka je, zda to, co jsi videla ty, byl persky kocour, nebo jen bezna dlouhosrsta kocka domaci.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam