• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: hahaha:-DDD hele ty me bavis. nevim, proc by vrana slozite v lese patrala v norach po malych zajiccich, myslim obecne, neirkam, ze se to OBCAS NESTANE, FURT JSME V PRIRODE ZE, kdyz (stejne jako ty ubohe lisky) maji jako hlavni potravu spis mysi(vrany spis hmyz, ale dobra, prtistoupim na tvou hru - zerou i male obratlovce) a tech je na polich takove kvantum, ze je spis uzitecna, nebot snizuje stavy hrabosu prirozenou cestou, aniz by je lidi treba museli strilet..
    ale proc asi nenajit nejaky zastupny duvod, aby bylo na co strilet zejo...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ta priroda je svine, kocky zerou zajicky, vrany zerou vajicka, rysove srnky, jeste ze mame myslivce, kteri tu svini prirodu pohlidaji, aby se takova zverstva nedela a nase oblibene jedle druhy zustaly usetreny prirodniho vyberu
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO:
    tak jinak
    kdyby prinesla mlade lisky, tak bys ji pochvalil, vid..
    to je to o cem mluvim, ta neustala segregace co je a neni skodna, co se ma a nema chranit. priroda je celek a ja tohle fakt nehodlam akceptovat, aby si nejaci blbci s puskama urcovali po cem se muze strilet, po cem ne, a proc je pes menecenny jen proto, ze se rozbehne za srnkou.(muj ne, mam vychovane psy, ale to je tu vseobecne znamo a netreba to nadale rozebirat)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: vyžírají vajíčka z hnízd a zabíjejí drobnou zvěř (zajíčky, kuřata koroptví atd.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ja vim, ja jen ze je to trochu unavny, ta tvoje neustala zaslepena obhajoba :) jiste si muzes rict, ze u nas je zas unavny ta nase neustala zaslepena obzaloba :D
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: :-D
    haha , promin.)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: a proč proboha střílí po vráně?(cim mu jako vadila? zere taky maly zajicky a srnky?:)

to jsou presne lidi se strelnymi zbranemi, strilim po vsem co se hejbe..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: odpovídal jsem na otázku.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: nojo tak o tobe vime, ze znas jenom same dobre hodne laskave a pravidla dodrzujici myslivce, to by snad mohlo jit i do zahlavi, protoze musi byt unavne porad to tady omilat
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Jo, a ještě nám naše kočka dvakrát přinesla domů malého zajíčka. Po ledové koupeli pochopila, co je špatně, a dál už to nedělala (i když možná ho akorát nepřinesla, chytrá na to byla dost ;-) )
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: pokud mám mluvit o svých osobních zkušenostech, tak jsou dvě:

1. viděl jsem kočku na honu na výřadě (jednu, za celou dobu)

2. jednou, když jsme šli s otcem ven, bouchnul z brokovnice po vráně. Asi za deset minut přirázoval jeden místní děda a už zdaleka volal, ať mu nestřílí kočky (nijak nasraně, oba se znali). Otec mu vysvětlil, že to bylo na vránu, ujistil ho, že po kočkách ani ničem jiném domácím nestřílí, a tím to zhaslo.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: hm, a chces mi tvrdit, ze myslivci nestrili po kockach?.) tos musel byt hodne nevnimavej, obvykle se tim i radi chlubi.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: momentálně ne, bydlel jsem na vesnici do svých patnácti
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jako, ruku na srdce. denisa zarybnicka je holka, ktera se desne rada zviditelnuje, jeji aktivity me dost rozciluji, ale. ta oficialni statistika je dost dobre prokazatelna a taky je pro me nepochopitelne a neuveritelne vysoka. misto aby vesnicani kastrovali, tak se holt rodi kocek jak smeti a myslivci jako milovnici prirody si proste radi zahraji na bohy, a "tridi"...to nepopres. protoze oni to vazne musi hlasit. a netvrd mi, ze veris tomu, ze hlasi opravdu skutecnosti odpovidajici udaje, to je fakt z rise pohadek..

jinak u nas v hospode velmi casto zazniva, zastrelis mi psa, zabiju te... a to jsou ti lidi s myslivci kamaradi, ale proste tohle by jim nikdo neodpustil. kocka se dokazuje hur, ale jednala bych podobne, resp. bych je zazalovala o ujmu na majetku, moje kocky maji prokazatelne dost vysokou cenu.)))
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: ocernovani? hele, bydlis ty na ty vesnici nebo ne?.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: jenom jsem alergický na manipulaci a očerňování :-)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO:¨:)) nebud malichernej a jesitnej.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE:

Názoru odpůrce myslivosti věnovány tři odstavce.

Názoru myslivce věnovány dvě věty, s dovětkem, že určitě lže.

Prostě seriózní novinařina.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Děkuji za odpověď.

Já osobně ti můžu říci, že okousané stromy budeš mít klidně i vedle krmelce když máš špatně zakrmeno. Proto se kolikrát vozí ze zahrad po jarním sestřihu větve na místa, kde k nim má zvěř přistup. V době velkého sněhu bylo běžné, že stromy byly okousány ve větších výškách, dle sněhové pokrývky. Tomu se bohužel zabránit nedá. Ale u nových stromů se běžně aplikuje nátěr nebo obalení.

Jasně zvěř se stahuje k silnicím kvůli soli a jelikož potřebují k trávení i vlákninu, tak okusují stromy. Kde jinde by ji v zimě hledali (pokud ne v krmelci ). Především v době tvorby paroží jsou minerály a vláknina třeba.

Jen mě tak napadá, jseš si jistý že stromky jsou okousané, nejsou náhodou zničené od pluhů nebo odletujícího posypu a soli ? Vypadá to velmi obdobně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam