• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: to nemůže být pravda, zdecimování populace zajíců mají určitě na svědomí vrazi v zeleném :-)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jsem žena. nepochvalil, ale ani bych ji nekoupal v ledove vode, jako nekdo. je to jeji prirozenost. neprislusi mi ji trestat, kor kocku. za mysi je chvlaim, i kdyz mi je nosi zive a pousti do domu, ale porad jsem pro ne natolik dulezita, ze mi je nosi jako korist ukazat, a to je odmena.. vis?
    GIO
    GIO --- ---
    jó a jen tak mimochodem, na populaci zajicu polnich ma decimujici vliv predevsim zemedelstvi, ani lisky, ani vrany ani orli, kteri byvaji uvadeni jako hlavni predatori.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: a kdyby tobě přinesla kočka domů lišče, pochválila bys ji nebo ne?
    GIO
    GIO --- ---
    urceni skodnou,pardon, abych to mela jazykove vporadku
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO:fajn, takze jsme tam kde jsme byli. nekteri maji pravo na zivot, protoze to tak urcili chytri panove na ministerstvu, jini ne, protoze byli urcenymi skodnou, a tobe to fakt prijde normalni? sorry, mne ne, jako vzdy..kdyz se zde bavime
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Dobře, tak pochválil.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: a pročpak? kocka snad nema v popisu prace lovit? je to jeji prirozenost, rozhodne vetsi nez nas, dnesnich lidi, kteri si chovame zver k jidlu bez loveni v kravinech, prasečacich a drubezarnach.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: to je ale detail, jestli sis nevsim..pokud nedolozis statisticky kolik rocne vrany vyrazdi volne lozenych zajicu, je tvoje informace stejne jen povrchni placani do vody, ostatne jako vzdy..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Nepochválil.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: mne spis odpovez, jeslti bys tu kocku za maly lisky pochvalil a nevymlouvej se na dobu hajeni, kocky maj byt hajeny furt, kor kdyz jsou moje a nikoho to nezajima(to je vtip, nemusis to pitvat)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: *rolls eyes* v norách žijí králíci. Zajíci žijí převážně na polích a mláďata vrhají do pelechu na povrchu.

ANABEL_LEE: na ministerstvu zemědělství sedí profesionální myslivci, tj. právě ti, kteří by to podle vás měli dělat :-)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: ty jsi vazne naivni, kdo myslis, ze na tom ministerstvu sedi?..
    aa uz to tu je
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: no a na tom ministerstvu sedi asi roboti, ne? samozrejme ze to urcuji myslivci, akorat jsou shodou okolnosti na ministerstvu, kde pripravuji navr zakona...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: druhy zvěře a dobu hájení určuje ministerstvo zemědělství, ne myslivci. To jen tak na okraj.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: hahaha:-DDD hele ty me bavis. nevim, proc by vrana slozite v lese patrala v norach po malych zajiccich, myslim obecne, neirkam, ze se to OBCAS NESTANE, FURT JSME V PRIRODE ZE, kdyz (stejne jako ty ubohe lisky) maji jako hlavni potravu spis mysi(vrany spis hmyz, ale dobra, prtistoupim na tvou hru - zerou i male obratlovce) a tech je na polich takove kvantum, ze je spis uzitecna, nebot snizuje stavy hrabosu prirozenou cestou, aniz by je lidi treba museli strilet..
    ale proc asi nenajit nejaky zastupny duvod, aby bylo na co strilet zejo...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ta priroda je svine, kocky zerou zajicky, vrany zerou vajicka, rysove srnky, jeste ze mame myslivce, kteri tu svini prirodu pohlidaji, aby se takova zverstva nedela a nase oblibene jedle druhy zustaly usetreny prirodniho vyberu
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO:
    tak jinak
    kdyby prinesla mlade lisky, tak bys ji pochvalil, vid..
    to je to o cem mluvim, ta neustala segregace co je a neni skodna, co se ma a nema chranit. priroda je celek a ja tohle fakt nehodlam akceptovat, aby si nejaci blbci s puskama urcovali po cem se muze strilet, po cem ne, a proc je pes menecenny jen proto, ze se rozbehne za srnkou.(muj ne, mam vychovane psy, ale to je tu vseobecne znamo a netreba to nadale rozebirat)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: vyžírají vajíčka z hnízd a zabíjejí drobnou zvěř (zajíčky, kuřata koroptví atd.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ja vim, ja jen ze je to trochu unavny, ta tvoje neustala zaslepena obhajoba :) jiste si muzes rict, ze u nas je zas unavny ta nase neustala zaslepena obzaloba :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam