• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    TSOH
    TSOH --- ---
    PTACOPYSK: no vidiš a na mě z toho alba ,stříká krev,... to bude patrně fakt tim, že o takové ,hobby, nemám opravdu zájem... :)
    a můžeš mi prosim jeste vysvetlit k čemu jsou potrebne ty fotografie dutiny brisní (s průstřely i bez prustrelů) a jiné zábery na maso ? již zde info psala BUXIE: ale neni mi nejak jasno jak se lovec muze z takových fotek poucit pro priste ( jiná ráže ? )...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PANPREDSEDA: již jsem to naznačil zde [ KENJIRO @ m!slivost v cz i jinde ►♥◄ ] a nemyslel jsem to nijak metaforicky.
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    Chtel bych timto pozadat velevazene p.t. diskutujci, zdali by tu napsali svuj nazor na snazeni principala teto diskuse, mistra Tsoha. Pripadne prudsi povahy prosim o slusnost pri vyjadrovani. Diky
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: muj nazor je prakticky totozny s tim, co tu napsala Buxie ... ktera taky uvedla priklady, proc si takove veci nekdo muze fotit ... porad se tady uhanis krvi na zemi;
    tak napriklad tahle fotka
    zdenek44 | moje myslivost aneb styl života – rajce.net
    http://zdenek44.rajce.idnes.cz/moje_myslivost_aneb_styl_zivota/#P6160058.JPG
    podle kontextu z ostatnich fotografii vubec nevznikla pri lovu, ale pri zkouskach psu, kde se nic nestrilelo a kdy se pouziva veprova krev, ktera se predem koupi na jatkach, a kde se pes zkousi jak zvladne dosled na pobarvene stope .... tudiz se opravdu nikdo neukaji doma na fotkami toho, jak strikala krev pri smrtelne rane; mimochem, v mysliveckych ucebnicich lze podobne obrazky opravdu nalezt - v te co mam zrovna po ruce s nadpisem "nalezy na nastrelu urcujici postup pri dosledu" - co je dosled a proc se musi delat doufam tusis ..... kdyz pujdu se psem na barvarske zkousky/soutez, taky si treba vyfotim, jake byly soutezni podminky .... podle toho, jak se barva nakape muzou byt lehci nebo tezsi atd.
    takze jeddn priklad za vsechny, proc laicka verejnost bez kontextu takoveto fotky celkem zbytecne odsoudi, ostatne malokdy jsou ji urcene
    DEMAN
    DEMAN --- ---
    PTACOPYSK: to je jasny, je jsem se ptal pro zajimavost na jakou nejvetsi vzdalenost kdo strilel. ja kdyz jsem si jednou sel ustrelitl kulovnici tak jsem byl zdeseny, muj soustrel na 100 metru zhruba padesatikoruna kolem desitky a vedle mne byl pan myslivec co mel terc kance a na tech sto metru to honil ty zasahy po celem praseti :-) jeste dneska nad tim kontempluji co ten chlap trefi v lese
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    DEMAN: ne, na terc jsem strilela jen kdyz jsem si nastrelovala kulovnici a to nebylo zdaleka tolik .... strilet zver na prilis velky vzdalenosti, coz je v mem pripade u srnce zhruba nad sto metru, je blbost ze jo ....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: tak k nam by klidne mohla .... (foceno včera na honu při polední přestávce)

PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    Pekna pisnicka ;o)
    YouTube - I'll give up my gun - Steve Lee
    http://www.youtube.com/watch?v=1geyoxeifk0
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    BUXIE: Diky za rozumny nazor a hlavne za to necpani... to tady mistni experti nechapou.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Osobně mi na tom albu nic zvláštního nepřipadá. Každopádně pokud bych se měla vžít do kůže nezasvěceného člověka, přišlo by mi to zvláštní a možná nepochopitelé. Ale z pozice člověka který ví, proč jednotlivé fotografie vznikly, mi to tak divné nepřijde.
    Takže jen ťuknu, fotky zvěřiny focené pro znázornění balistického účinku střely při vstřelu a výstřelu, fotka zvěřiny síla podkožního tuku atd atd.

BTW album mě osobně přijde stejně divné, jako když si kolegyně v práci dokazují která je víc emancipovaná tím, jak malého potomka tahají na openspace, nebo jako když si kolegové v práci vyprávějí o svém skóre na golfu nebo kamarádi rybáři o rybolovu (který mě mimochodem šokoval svou brutalitou. vždyť už jen napíchnutí červa a chycení návnadové rybičky, pak její nasazení na háček, kdy se chuděra prošije háčkem zaživa a nechá se napospas nějaké jiné dravé rybě, které se háček zaboří až do žaludku...jako sorry, ale zastřelit zajíce nebo bažanta mi přijde daleko humánnější). Ale to je můj osobní názor a nikomu ho necpu.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: Zas tak to vyhroceny neni, pridou mi spis ulitly tvoje nazory na vec
    STILL_PRIMITIVE: no todle je aspon nejakej nazor...
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    KENJIRO: :oD
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PANPREDSEDA: ne, on je pacient :-)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    TSOH: Slyseli jsme slovo Bozi, amen...
    Skoda jen, ze jsem ateista ;oD
    ---
    Dve otazecky: pripada ti normalni psat "m!slivost"? Ty jsi psycholog?
    TSOH
    TSOH --- ---
    myslim si, že člověk nemusí být velký psycholog, aby z těch fotek vycítil ,něco, o autorovi... jak zde píše STILL_PRIMITIVE: rozhodně to NENI normální cpát fotoaparát do vyvrženého zvířete a dokoumentovat si tim cosi.... zrovna tak fotit krev na zemi... a to jsem myslel, že si od vás přečtu...
    PANPREDSEDA: fotografické momentky mám rád (sám jich mám doma hafo...) ... snad právě proto, že lecos poví o autorovi... a je jedno zda si je prohlíží abstinent, puritán jak píšeš nebo někdo jiný... umění (at se jedna o fotografie, malbu, básně...) je pro každého a je jen otázka co si v něm kdo najde... bystřejší z nás najdou i lecos o autorovi...
    ------
    ale zpět k tématu : neverim zde nikomu, ze ty fotky vam pripadaji normální... bud jste tak slabí, že to neuznáte... neuznáte, že m!slivost neni zcela v pořádku... že tam jsou lidé, kterým krev delá radost (a toto činí v rámci ,legální zábavy,)... a ti lidé jsou nemocní... důvod proč to nepřiznat je jednoduchý - člověk, který je k tomuto od mládí veden a v jeho rodině je m!slivost tak hluboce zakořeněna, že již nelze zpět... nelze na toto upozornit tátu, dědu... u nich je to zcela pasé... a potom si člověk lže... sám sobě a to je nejhorší... a štve ho to ... (viz. Kenjiro, který neni schopen smysluplně odpovedet na jakýkoliv dotaz smerujici timto smerem).
    >> a další variantou je, že jste tak mimo, že vám fakt pripadá cpaní fotoaparatu do utrob vyvrzeného zvírete normální...a možná se vám to líbí.... potom ale vyhledejte odbornou pomoc nebot se tato ,záliba, casem může vymknout kontrole...
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PANPREDSEDA: Viz fotky na nástěnce, viz fotky který jsem zmiňoval níže, myslím fotky co sem dává TSOH - ne všechny ale některý z nich sou fakt moc na můj vkus a proto je sem asi taky postuje. Já se jako malej taky jezdil na vysočinu za rodinou koukat a pomáhat při zabijačce, jasný že je to normální a přirozený a na venkově zvlášť ale něco z těch mysliveckejch je prostě MOC a vypovídaj jistym způsobem o lidech co jsou na nich / připadně je pořizujou.

PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Tou hnusarnou myslis to, ze to zabity zvire se pripravuje ke konzumaci?
    Jinak abych uvedl na pravou miru, nejsem myslivec, jsem ale z vesnice, takze zabit neco mensiho, treba kralika, stahnout ho z kuze a kuchnout, to mi problem necini.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PANPREDSEDA: Když je pro tebe pití alkoholu a stavění posedu to samý jako zabít živího tvora a pak s jeho mrtvolou dělat různý hnusárny, prosim. Neudivuje mě že myslivec se na zvěř kouká jak na špalky nabo na lahve :D Ale nediv se že si o tobě pak někdo myslí to, co si lidi z týdle diskuze myslej o myslivcích. ;)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    PANPREDSEDA: Přesně tak. Je to věc názoru. Myslim, že ten člověk focením tý zvěře nikoho nepoškozuje ani neomezuje. Když ho to baví fotit proč ne, dejme lidem prostor. Mě taky přidou ujetý různý věci, ale když to ty lidi baví proč ne....
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    STILL_PRIMITIVE: No to zas muzou nejakymu zaprisahlymu abstinentovi nebo puritanovi pripadat ujety moje fotky z ruznejch akci a koncertu, kde se chlasta, pari, hraje nahlas hudba (coz, skoda, neni z fotek slyset ;o)) a vubec se tam dejou ruzna zverstva. A fotil jsem i na akcich, z kterejch jsem uplne "na vetvi" nebyl. Proste jsem chtel zachytit svet, jak ho vidim ja.
    Nekomu, kdo se ucastnil stavby posedu, muzou zas pripadat nenormalni vandalove, kteri posedy nici a jeste se u toho foti. Tobe takovahle vec normalni prijde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam