• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MR3SKARastafari, I-tal, respect, peace,love and unity
    DRSH
    DRSH --- ---
    BOLDRIK23: tady prudil kemo
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    to vypovídalo něco o tomhle auditku, protože jestli někdo o rastafariánství něco ví tak je to právě Khuba afrikánec:)))
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BOLDRIK23: disciple tomuhle auditku moc neprospival.. a pokud hledas srandu, tak jsou tu jine kluby..
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    zlatej disciple to tu byla aspoň sranda. Piss love and unity!!!! sex, drogy,raggamuffin...
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    WENOUSH: OK....diky za rozsireni obzoru...:-)).
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    COULEEN: hezky česky je to královna ze Sáby....
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    JUASINHA: Prosímtě... "ateista, atheista >> stoupenec ateizmu; bezvěrec" " ateizmus-popírání existence nebo možnosti poznat boha"
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    STRANGERD:
    dekuju!:))
    COULEEN:
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    SHYLOCK: Lord of the lord,kings of the kings, the conqueror lion of tribu of Judah. Princ Ras Tafarai. Jediny "prokazany" primy potomek krale Davida a princezny Sheavy.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    CHE_GUEVARA: asi se v tom neorientuju přesně,ale není slovo ateista odvozené od slova Bůh???takže jestliže člověk věří pouze sám sebe a nevěří v žádného Boha,tak není ateista?
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    SHYLOCK: tak schvalne: z jakyho rodu podle tebe muze asi tak byt Haile Selassie I jakozto zastupce boha na zemi?
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    hele...vubec se v tom neorientuju,ale docele by me zajimalo,proc tak casto vídam rastafari obrázky spolu s Davidovou hvězdou?thx
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    SHEALA: OK, poslední Tvůj příspěvek mi dal finálně dost důkazů na to, abych sbalil pár pochodní, sekeru a šel tě upálit. ;-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CHE_GUEVARA: je mnoho veci... vlastne vetsina veci v lidskem zivote ve ktere neni nutno verit aby byly. Neni nutno jaksi verit ve stul v kuchyni aby byl ... pochopitelne nekteri socilogove budou tvrdit ze "verime" v jiste vlastnosti stolu, napr ze se nerozpadne pokud na nej dam hrnec s gulasem.
    Filozofove pak budou mluvit o vecech ktere existuji "samy o sobe" , nejsem filozofka, nemohu rict ze mluvi o stejne veci :-)
    Jestli tohle nazyvas virou, pro me to vira neni :-)
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    SHEALA: Kde proboha hledáš svobodu ve kterou nevěříš? :-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    COULEEN: verit muzes cemu chces, ale stav veci to neovlivni :-)
    SARKUF: tak prastim novinama pred tebe ... na kocku to funguje :-)
    CHE_GUEVARA: a kde je sakra nejaka svoboda ? ja si prosim svobodne neverim, nelibi se mi ze je mi furt podsouvano ze v neco verim, verici respektuju a nepodsouvam jim ze neveri :-) ceho se za to dockam ? nevdeku , takovyho nevdeku .... :-)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SHEALA: tak to se mi jako pitomost rozhodne nejevi a myslim si ze to tak je ale to je zas na kazdyho nazoru...a to by ses divila jak to novinama boli!.)
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    COULEEN: Souhlasím. Podle mého názoru neexistuje opravdový "rozený" ateista. Člověk je jaksi "stavěn" k tomu, aby v něco věřil, třeba i sám v sebe. Se strátou veškeré víry, ztrácíme cestu, ztrácíme sami sebe. Jak řekl tuším Voltair "Kdyby Bůh neexistoval, museli by si lidé nějakého vymyslet."
    K tomu co jsi rozebíral dále: Jsem rád že jsem se pochopili :-). Dále bych k tomu chtěl dodat, že je spousta lidí, která se dá členit podle mentality. A tedy i jejich víra, pokud opomineme zatvrzelé ateisty, se dá rozdělit do různých přístupů: dogmatické jedno náboženství z přesvědčení, ze zvyklosti (rodina/prostředí), jedno náboženství s přesvědčení ale se svobodomyslným přístupem. Pak můžeme brát lidi, co si vytvořili určitý systém svého náboženství, založený na jednom náboženství a jeho rozšíření, upravení atp podle zkušenosti a vědomosti, tak, jak to cítí oni. Nebo růžné nábožensko-filozofické fůze.
    WENOUSH: To je problém veškerých církví a veškerých sekt a spousty filosofií, že vždy to půjde jen z dalšího člověka. Je dobré mít svého guru, pokud vás "povede po cestě tak dlouho a tak dobře, dokud nepůjde sami a rozhodnete se, kam vůbec půjdete. Protože jak se mohl člověk vůbec před tím rozhodnout, když se teprve plazil v prachu bytí a neviděl ani metr před sebe."
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CHE_GUEVARA: víceméně souhlasím, můj hlavní problém v přejímání vlivů z náboženství je ten, že náboženství beru s velkou rezervou, prazákladem každého náboženství je totiž víra a ta je svým způsobem čistá a neposkvrněná a náboženství se ji snaží různými prostředky zprostředkovat lidem, naučit je, jak s ní zacházet, je to vlastně návod k lidské spiritualitě, ovšem vytvořen lidmi, čili vlastně náboženství, byť masově rozšířené, je původně subjektivním názorem jednoho člověka (nebo jedné skupiny lidí) a je tudíž pouze názorem člověka - tudíž něčím, co bych rozhodně v tak závažné věci nebral absolutně....
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    SHEALA: No tak promin, vubec nemam v planu podsouvat nekomu nejake myslenky a abych byl uprimny tak lide kteri si nechaji myslenky podsouvat me stejne nezajimaji. Nicmene jsem tak vyjadril svuj nazor, a abych byl uplne uprimny stejne neverim, ze jsou lide uplne bez viry. V dnesnim svete to podle me nejde.....ale RESPECT.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam