• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    VERKAH
    VERKAH --- ---
    Dekuju mockrat za odovedi, zrovna dvakrat me ale nepotesily.... Chtela jsem tudy jet na Altaj. Tak si aspon prohlednu Moskvu :-)
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    VERKAH: je tam vizum potreba, ted jsme prejeli hranice do Kazachstanu a stoji to asi 4h na celnicich( my teda jeli z Novosibirsku do Almaty), transitni asi staci, a netreba sbirat registrace v Rusku, staci udelat jednu delsi, na hranicich uz to nikdo nekontroluje, skoda penez, my meli jednu z Moskvy a stacila nam
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    VERKAH: Nejel jsem tím, ale řekl bych, že je třeba tranzitní vízum.
    VERKAH
    VERKAH --- ---
    Zkousel jste nekdo jet po transsibirske magistrale po te jizni variante ( Charkov -Samara - Ufa- Petropavlovsk-Omsk)? Jde mi o to, ze kousek tehle trasy vede pres Kazachstan. Je na to potreba Kazaske vizum, pokud si koupime listek az do Omsku?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    trochu OT, ale možná to taky trochu souvisí :)
    [ CROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte? ]
    WYMA
    WYMA --- ---
    JINDRICH: nezdá se mi dýmějovej mor, oblíbená to rozkoš místního lidu :)))
    WYMA
    WYMA --- ---
    JARAX: at se daří... a nejezte sviště grilovaný letlampou ;)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    jojo, palecky drzim!!! 8-)

Mongolsko je mazec...doporucuju hodne endiaronu a zasobu toaletaku ;-)
    JARAX
    JARAX --- ---
    Mongolská Mise 2008:

Koho bude zajímat, jak celou tu Mongolskou Misi 2008 zvládneme, tak tady online info:

http://www.mototrip.info

vyrážíme 28.6.2008, držte nám palce, podělat se může skoro všechno :)

Jarax
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    QWERTY: urcite se jed podivat na ostrov Olchon (z Irkutsku busem, cilova st. Chyzir) ...mazec velikej...poslednich cca 50 km uz neni silnice, jede se vyjetejma kolejema v prasny ceste, a ostrov sam pripomina 18. stoleti. (proud tam zavedli pred tremi lety)
    WYMA
    WYMA --- ---
    QWERTY: hmm bude fajn vejlet. já dneska bukuju taky rusko, akorát ještě trochu dál na východ. a teda ne vlakem, takže trochu OT....:)
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    tak jsme vcera koupili lupeny z moskvy do Irkutska na Bajkal a stal 2600 rublu, coz je asi 110 usd a jede 88 hodin
    LENINECK
    LENINECK --- ---
    CROSS: Takže typické místo pro milovníka zimy, koukám... No, tal snad to tam nějak přežiju, no :) Stalinův bunkr určitě navštívim.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LENINECK: byl jsem tam několikrát, jednou jsem tam jel autem z Moskvy. Celkově vzato mě to město u srdce moc nechytlo, ale v létě je pěkně u řeky, pokud se zrovna neděje nějaká ekologická havárie.

K navštívení doporučuju Stalinův bunkr (-47 metrů ;-]), hospodu tamního pivovaru (фон вакано), druhý břeh Volhy a rezervaci Samarská luka (jezdí tam přívoz). Rozhodně nějaký ten výlet po řece.

Jinak můj dojem ze Samary - špína, v zimě kosa, v létě vedro k padnutí, městská doprava nic moc, všechno je daleko. Ale místní říkají, že v okolí (auto nutnost) je pěkně.
    LENINECK
    LENINECK --- ---
    Ahoj - nebyli jste někdo v Samaře (konkrétně ve městě)? Mám tam trávit měsíc svého života, tak by me docela zajímaly nějaké tipy...
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    prodám LP Trans-Siberian Railway v AJ, poslední vydání, úplně nová-nepoužitá, 500kč, pošta
    KYNZAL
    KYNZAL --- ---
    Pokud planujete nekdo transib, tak z vlastni zkusenosti vzere doporucuji plackartu. Pri dlouhe ceste se tam clovek seznami s mnoha spolucestujicimi.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja nevim no, tak lepsi dyz clovek umi aspon neco zejo, jenze asi nekde muze dojit k tomu, ze dyz de poznat ze clovek neni rus, tak ojebavky zkusi
    AJDAM
    AJDAM --- ---
    Já jsem byl v Rusku poprve,priletel jsem do Moskvy a jizdenku do Vladivostoku jsem si dokazal poridit i bez Rustiny
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ROZUM: rusky docela umim (na koupeni listku u pokladny urcite), a stejne me vojebali. Pani se tvarila (na rusky pomery) docela privetive, ja jsem ji vysvetlil jaky misto ve vlaku chci, ona mi prodala mistenku, a kdyz jsem nastoupil do vlaku, zjistil jsem, ze mi prodala uplne neco jinyho (samozrejme daleko horsiho). Jenze stezuj si...v Rusku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam