• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRUIDies Irae - The Dominium Voice
    DRUI
    DRUI --- ---
    Aktuálně: Tajné laboratoře pod Prahou
    Že by přece jen existovaly vstupy do tajných laboratoří? Co je tajemný projekt CERBEROS?

    Naší redakci se na Síti podařilo zaznamenat podivnou zprávu:

    CERBEROS: Vstup do Projektu Cerberos bude otevřen: 07-10-06-16-00-00
    CERBEROS: www.cerberos.wz.cz/cerberos/cerberos.wmv
    CERBEROS: Vstup do Projektu Cerberos bude uzavřen: 07-10-06-17-00-00
    CERBEROS: CHYBA: Porucha osvětlení.
    CERBEROS: CHYBA: Porucha nouzového osvětlení.
    CERBEROS: CHYBA: Vstupní šachta blokována.
    CERBEROS: Nouzový vstup Brusnice Východ průchozí.
    CERBEROS: VAROVÁNÍ: U vstupu Brusnice Východ zaznamenána zvýšená aktivita civilního obyvatelstva. Doporučena zvýšená opatrnost.
    CERBEROS:CHYBA:Porucha primárních obvodů bezpečnostních senzorů
    CERBEROS:Možnost nepřátelských aktivit
    CERBEROS:Zavedeny bezpečnostní protokoly XT12 a TR6
    CERBEROS:Plánované otevření zrušeno
    CERBEROS:VAROVÁNÍ:Narušení obranného perimetru bude považováno za nepřátelský akt a původci budou zneškodněni automatickými obrannými instalacemi

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


    Co má zato zpráva znamenat? Jde o únik informací z nějakého tajného korporačního projektu, který se dostal na Síť díky nějakému obětavému freelancerovi? Redakce doporučuje se následující video opravdu podívat - i když to bude některým korporacím s pomalým připojením trvat déle... Co je tajemný projekt CERBEROS? Pokusíme se pro vás zjistit.
    A pamatujte - Tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Okenko šéfredaktora:
    Za zhoršených podmínek, ale i přesto pokračujeme! Připravujeme pro Vás přechod na nový redakční systém - spřátelená redakce Pražského Nočníku nám nabídla své technologické zázemí. Od doby, kdy před lety ukončila svoji činnost, žijí někteří její redakroři dodnes ve strachu ze světa ovládaného spiknutím upírů a vlkodlaků. Doufejme že používáním jejich serverů nepostihne i naše redaktory podobný záchvat investigativní fantas-žurnalistiky...
    Takže zatím zde - zůstaňte s námi a pamatujte - tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol, šéfredaktor Prague Courier
  • DRUI
    DRUI --- ---
  • Ze života šéfredaktora:
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Dr. Takezo Kato: Celosvětově jsem malá ryba
    Interview s přední osobností japonské společnosti Battosai
    Finální verze tohoto rozhovoru byla schvalována pozdě v noci z 4. 10. 2007. Pan Kato si přál aktuálně dodat: „Gratuluji Dominiu a US Steel k úspěšnému zásahu proti terorismu na území Prahy a velmi mne mrzí, že jsme se na tomto boji nemohli podílet.“ (útok vedený Inge von Machner a ozbrojenými silami Terra Nostra v podvečer 3. 10. 2007)

    Přední zástupci korporací mají hodně práce a málo času. Dr. Takézo Kato, který na našem území zastupuje korporaci Battosai, je toho důkazem. Vzhledem k časové tísni jsme se sešli v pozdních večerních hodinách 2. 10. 2007 (těsně po prvním útoku Terra Nostry) na Kavčích horách, kde pan Kato nyní pracuje. Prý proto, aby měl vždy přístup ke zprávám, které by mohl poskytovat svým nadřízeným v Japonsku.

    Q: Víte o tom, že členové korporace Terra Nostra napadli vyslance britské společnosti Dominium?
    A: Nevím o tom, zda byl útok veden společností Terra Nostra. K takovým informacím jsem zatím neměl přístup. Byly tu jisté náznaky, dokonce pan Montrose (vévoda Michael Montrose, hlava pražské sekce korporace Dominium, pozn. redakce) se mi svěřoval, že se na zdejším území obává Terra Nostry, která používá vpravdě mafiánské techniky. A já s ním docela soucítím. A obávám se, že několik mých mužů bylo napadeno lidmi z Terra Nostry. Ale nemohu to potvrdit. Je to pouze domněnka.

    Q: Jste v kontaktu s korporací Dominium?
    A: S panem Montrosem jsme studovali v Edinburghu, kde jsem byl na jedné ze stáží. Jsme občas i v kontaktu, hovoříme o některých obchodních záležitostech na území Prahy.

    Q: Zúčastnil jste se jednání v Bruselu nebo v Bernu?
    A: Byl jsem v Bernu. Dále tam byla společnost US Steel, Dominium a další, které nebudu jmenovat. Terra Nostra se jednání nezúčastnila.

    Q: Začala už jednání mezi Battosai a ostatními korporacemi?
    A: Jsme ve spojení s US Steel i Dominiem, Terra Nostra nás zatím nekontaktovala a nás to v podstatě trošičku i mrzí, protože Terra Nostra je zde takřka domácí.

    Q: Zmínil jste se o pochybnostech ohledně férových postupů Terra Nostry, zároveň nemůžete vyloučit, že hybatelem krvavých událostí dnešního večera Terra Nostra byla. V případě, že by se na vás tato korporace obrátila, budete s nimi jednat?
    A: Pokud nebudu mít zcela přesvědčivé informace o tom, zda zaútočili, či ne, jsem v pozici, kdy se pouze mohu dohadovat, a tak alespoň základní jednání mohu podstoupit. Nemohu přece z finančního jednání někoho vyřadit na základě domněnek. To by bylo neprofesionální.

    Q: Co nám prozradíte o Battosai?
    A: V Japonsku pracuje už poměrně dlouhou dobu. Trošičku mne mrzí, že některá evropská média nás občas dávají do souvislosti s Yakuzou. Proti tomu bych se ostře ohradil, to je pouhý výmysl, neboť Battosai striktně dbá na to, aby všichni zaměstnanci dodržovali zákony a vlastně i takovou určitou firemní morálku, která spočívá v tom, že je tam určitá úcta ke starším a nadřízeným a vlastně vše je podřízeno určitému řekněme jednání v rámci tradic. My jsme velmi tradiční organizace. Oficiálně jsme na světové trhy vstoupili nedlouho po Druhé světové válce, ve chvíli, kdy se uvolnil ekonomický tlak, který na nás byl vyvíjely USA. Tím nechci Spojené státy nějak napadat, je to pochopitelné, když jsme zcela ohavným způsobem napadli Pearl Harbor, ale tak už se prostě stalo. V dřívějších dobách jsme právě na území Japonska operovali jako menší obchodní organizace, sice s poměrně slušným vlivem, ale zdaleka ne tak významná.

    Q: Jak je možné vysvětlit váš rychlý vzestup v porovnání s ostatními japonskými společnostmi?
    A: Řekl bych, že je to právě tím historickým kontextem, protože my jsme plynule navázali na to, co bylo za původního císařství před druhou světovou válkou, jednali jsme v rámci tradic, zatímco nové firmy se musely postavit na troskách, které zbyly po druhé světové válce.
    Q: Jaké jsou vaše obchodní plány na území ČR?
    A: Jak už říkal pan Steel, který také obchoduje s elektronikou a technikou, zdejší trh je poměrně uzavřený vůči západu, potažmo i východu, v našem případě. Zatímco USA obchodují většinou s drahou hi-endovou technologií, my se snažíme zpřístupnit tuto technologii i běžným lidem. Jistě víte o tom, že v Japonsku se hi-endové telefony a podobné věci prodávají poměrně levně, takřka je to spotřební zboží, a tuto vymoženost bychom chtěli dopřát i vašemu trhu. Časové rozmezí je otázka toho, jak rychle zdejší trh reaguje, protože to je čistě ekonomická teorie - když řeknu, že to bude v horizontu jednoho, dvou let, tak je to skutečně jen domněnka. Nejsem ekonom, jsem zde především proto, abych zajistil dostatečné kontakty pro navázání následujících obchodních vztahů.

    Q: Dokážete odhadnout průběh vašeho vstupu do Evropy?
    A: Jsem optimista, ale poslední události v Praze, hlavně události posledních dvou nebo tří dnů mne poněkud rozladily a mám trošku obavy z toho, co nás na evropském trhu čeká.

    Q: Existuje podle vás vysvětlení toho, že se do Prahy stahují všechny výrazné světové korporace?
    A: Myslím, že konečně došlo k tomu, že světový trh uznal, že Praha je opravdu vhodným místem, křižovatkou evropské a vlastně i světové ekonomiky, jako byla před pěti sty lety. Ten trend byl v zásadě utlumen, ale nyní se opět vrací, jak je vidět, ekonomika postupuje kupředu a vrací se k osvědčeným starým schématům. Příjezd korporací v posledních několika dnech je způsoben hlavně bernskou dohodou, tam jsme se shodli na společném postupu, abychom co nejefektivněji využili potenciál zdejšího trhu.

    Q: Z jakého důvodu jste byl jako vedoucí člen Battosai na našem území vybrán právě vy?
    A: Řekl bych schopnost pracovat s médii. Vystudoval jsem totiž mediální vědy a mám z nich i doktorát. Pak také díky talentu na jazyky. Plynně hovořím pochopitelně česky, jinak bych se sem nedostal, japonsky, to je má rodná řeč, anglicky, rusky a v podstatě nemám problém naučit se během několika málo týdnů libovolný jiný jazyk, když na to přijde.

    Q: Můžete nám o sobě prozradit ještě něco?
    A: Jmenuji se Takézo Kato. Jméno Takézo je takový žertík mého otce, který byl velkým fanouškem šógunských válek, a když se mé jméno přepíše do znaků, čte sestejně jako jméno Musaši, což je jméno jednoho z nejslavnějších japonských šermířů ze 16. století.
    Od útlého mládí jsem byl veden k tomu, abych pracoval pro naši společnost. To je ostatně v naší zemi tradicí, že se člověk snaží být co nejužitečnější, a již od útlého věku je k tomu veden. Takže jsem byl v podstatě již ve svých šestnácti letech schopen nastoupit na Tokijskou univerzitu. Pravda, studium zakončené doktorátem, mi sice trvalo deset let, ale vzhledem k množství stáží, které jsem absolvoval, je to celkem pochopitelné. Studoval jsem mimo jiné v Edinburghu, kde jsem se seznámil s panem Montrosem.
    Je mi 36 let. V Japonsku mám ženu a koncem tohoto měsíce by se nám měla narodit dcera. Bohužel mé povinnosti zde v Evropě mi znemožňují, abych se účastnil porodu a byl u své ženy. Ale jsem oddaný Battosai a toto je cena, kterou musím platit. Manželku jsem sem nebral, protože bych s ní nemohl trávit tolik času a tam u nás v Tokiu má perfektní lékařské zajištění, osobního lékaře a je skutečně ve vynikající péči, což bych jí tady nemohl zdaleka zajistit.
    Možná by čtenáře také zajímaly některé mé koníčky, je to zejména Ikebana (aranžování rostlin. Někdo by řekl, že je to koníček pro ženy, ovšem pokud člověk uvolní svou mysl, dá se říci, že je to povznášející zážitek, který hraničí s náboženským vytržením, bych skoro řekl), občas se snažím o nějaké to pěkné Haiku (skládání jednoduchých krátkých básní, které jsou postaveny především na slabikách a na jejich rytmu). Bohužel, jak jsem zjistil čtením vašich překladů, většina těch veršů je nepřeložitelná do evropských poměrů, protože u nás jsou slabiky reprezentovány znaky, u vás je znak roven jednomu fonému. Nelze z nich tedy přenést éterický dojem, ale pouze pocit) a především se věnuji cvičení různých bojových umění.

    Q: jakou funkci zastáváte v hierarchii společnosti?
    A: Celosvětově jsem malá ryba, tady plním spíše funkci ekonomického předvoje. Mým úkolem je zajistit pro velké šéfy „dostatečné prostředí pro to, aby mohli jednat na úrovni“. Mám také otevřít zdejší trh naší japonské kultuře, která je zde přijímána poněkud rozpačitě. Snažím se své domovině zajistit co nejlepší pozici na světovém trhu. Je mi velkou ctí, že moji nadřízení vybrali právě mne na pozici vedoucí osobnosti pro zařizování obchodních kontaktů v Praze.

    Q: Jak dlouho se zde hodláte zdržet?
    A: Počítám tak tři až čtyři měsíce, ale nemohu to s jistotou tvrdit.

    Q: Jaké zde máte nejbližší plány?
    A: Vzhledem k současnému stavu, který hrozí útoky, mám poněkud strach o svou vlastní bezpečnost. A poměrně dost zvažuji, jaká bezpečnostní opatření budu moci, respektive muset přijmout, abych ochránil svou osobu. Nejsem přeci jen úplně obyčejná osoba a cítím ohrožení svého života, takže mám strach.

    Q: Jak bude zajištěna vaše bezpečnost? Zatím zde žádnou tělesnou stráž nevidím…
    A: Obávám se, že moje ochranka má v současné době pochůzky někde jinde. Poněkud mne to mrzí. A hlavně, my jsme sem nepřijeli s žádnou extrémní vojenskou silou, my jsme sem přijeli jednat a obchodovat. Nejsme vojenská organizace, jako někteří jiní.

    Q: Domníváte se, že zvýšený počet náhlých úmrtí má něco společného s příjezdem korporací do Prahy?
    A: Je možné, že nějakým způsobem to katalyzovalo napjaté podmínky, které zde nějakou dobu panovaly, ale bez dostatečného množství informací nejsem schopen dávat to dohromady. To by byly opravdu domněnky a to si nemohu dovolit.

    Q: Jak můžete reagovat na zprávy, že se ve své touze po výdělku nezastavíte před ničím?
    A: takové pomluvy jsou humorné, protože jsem bussinesman, od toho se odvíjí jisté mé postupy, ale zdaleka bych nešel přes mrtvoly nebo nějakým podobným způsobem bych neohrožoval ničí bezpečnost ani osobní svobodu. Takové věci jsou pro mne svaté. Sám považuji za největší dobro člověka jeho osobní svobodu a jeho život. Něco takového ohrozit či narušit je pro mne nemyslitelné.

    Q: Ostatní korporace naznačovaly charitativní úmysly. Plánujete něco podobného?
    A: My jsme uvažovali především ekonomicky, nemohu charitu vyloučit, ale ačkoliv to může znít krutě, není to naší ekonomickou prioritou. My jsme orientováni především na obchod a techniku. Mohu ovšem říct, že pokud budeme něco podporovat, tak to bude školství, protože z České republiky pochází velké množství kvalitních vědců, kteří pracují dokonce i pro nás, hlavně vaše technické vysoké školy jsou pro nás enormně zajímavé a my bychom byli rádi přímo u zdroje mozků, které hýbou světovou technikou. Tento projekt je hodně výhledový. My jsme ale trpěliví.

    Q: Je něco, co byste rád vzkázal našim čtenářům?
    A: Byl bych rád, aby nás nepovažovali za hrozbu z východu, neboť jsme lidé jako oni, pravda, poněkud fyzicky odlišní, ale máme podobné touhy, podobné pocity, a kultura, kterou přinášíme, pro ně může být pouze obohacením, stejně jako pro nás ta jejich.

    Ke konci rozhovoru se pan Kato zmínil, že ho zajímá evropská architektura. Nákup nemovitosti nicméně zatím neplánuje. Během víkendu by rád navštívil Pražský hrad. Překvapilo mne, jak samozřejmě pan Kato cestuje městskou hromadnou dopravou, navzdory tomu, že je vysoce postavený bussinesman. Bylo mi následně vysvětleno, že v Japonsku lidé upřednostňují bicykly a MHD před automobily. Třeba by se japonské kultuře povedlo k nám zavést alespoň tuto část svých zvyků. Naše přeplněné pražské třídy by to jistě uvítaly!
    Justýna Klouzková

    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Vévoda Michael Montrose je nezraněn
    U konkurenčních novin se objevily fámy o zranění vévody Montrose - tímto je s potěšením vyvracíme.

    Jedna z předních osobností Dominia se ukázala být nejen zkušeným vojenským vůdcem a diplomatem, ale také citlivým a chápavým člověkem se smyslem pro humor. Zde přinášíme fotografie z autorského čtení z městské knihovny na Novodvorské. Akce proběhla v odpoledních hodinách dne 3.4.2007 a sklidila obrovský uspěch. Dominium závěrem věnovalo štědrý obnos na provoz knihovny.

    Musíme také jednoznačně popřít nepodložená prohlášení konkurenčního tisku. Vévoda při akci na Palackém náměstí nebyl zraněn a těší se dobré kondici i náladě. Podařilo se nám ho zastihnout:

    "Prohlašuji, že jsem při napadení Terrou Nostrou neutrpěl žádné zranění ani jinou ujmu. Jsme rádi, že jsme napomohli zničení této zločinecké organizace síldlící v Praze, která měla navědomí zločin v Troje a na Staroměstském nám. Inge von Machner byla opravdu vzata do zajetí a očekává obvinění z teroristických činů.
    Doufáme, že nastane teď v Praze klid a mír."

    Dr. Michael Montrose
    Generální ředitel Dominium CZ

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    DRUI
    DRUI --- ---
    Tajná vojenská laboratoř?
    Spíše však místo srazů drogově závislých a bezdomovců

    Spolupracovník naší redakce se vypravil na ono místo, kde tři studenti Gymnázia Jana Keplera, kteří minulý týden podlehli zraněním způsobeným elektrickým proudem, velmi pravděpodobně pronikli do bývalé tajné vojenské laboratoře. Jak místo aktuálně vypadá můžete vidět na přiložených fotografiích...

    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    Standa Blábol

    DRUI
    DRUI --- ---
  • Inzerce:
    Pozor - snadný a rychlý přivýdělek!!! Z důvodů celkové vyčerpanosti redakce nabízíme autorské honoráře za články o dění v našem městě, případně odborné články na volné téma! Proto neváhejte a své výtvory posílejte na adresu drui@seznam.cz
    Standa Blábol
  • DRUI
    DRUI --- ---
  • Inzerce:
    Hledáme kandidáta na pozici PR Managera pro naši pražskou pobočku... CV zasilejte na bomd.al-arabia@iranhotmail.com, případně kontaktujte společnost Al-Arabia na tel. čísle 775131934 nebo skype: miscerius
    Al-Razíz
    Ředitel kanceláře a osobní tajemník šejka Džafara bin Azrafa
  • DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI:
  • Errata:
    Gooooood Morning, Prague! - událost se stala samozřejmě dne 3.10. v 19.30 místního času.
    Omlouváme se čtenářům.
    Standa Blábol
  • DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Gooooood Morning, Prague!
    Ve včerejších večerních hodinách porušila korporace Terra Nostra příměří

    Naše nejhorší obavy se bohužel potvrdili. Dne 4.10.2007 v 19.30 místního času jednotky korporace Terra Nostra zaútočili na spojené ozbrojené oddíly společností U.S.Steel a Dominium.
    Podle našich informací držela Terra v zajetí jednu španělsky mluvící ženu, kterou přivedla na místo střetu pod záminkou jejího propuštění doslova prošpikovanou vojenskými výbušninami. Později během akce došlo k hrůznému teroristickému činu, když nebohou dívku odpálila přímo velitelka útocných sil Terry Inge von Machner!!! Na tuto ostudnou akci zareagovala ochranka Dominia a USS razantní protiofenzívou, po níž se Terra stáhla a na místě zůstalo 8 tězce zraněných či mrtvých útočníků. USS a Dominium hlásí pouze drobná zranění.
    Celá Praha je touto událostí pobouřena a osud Inge von Machner zatím není známý - ovšem zatím stále probíhají identifikace mrtvých osob.

    Naše redakce tímto vyzývá všechny nadnárodní podnikatelské subjekty na našem trhu, aby se k události co nejdříve vyjádřili a uklidnili tak naše spoluobčany. To, co nyní naše město opravdu potřebuje, je opětovná stabilita a uklidnění napjatých vztahů nejen v oficiálních PR zprávách!
    Stane se Praha druhým Bagdádem? Máme se bát o své životy? Bude se korporační agresivita stupňovat? Chystá Terra Nostra další podobné útoky? Snad se dozvíme již brzy.
    A pamatujte - Tady jste to slyšeli jako první!

    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Dohra Trojské brutální vraždy
    Skutečná pravda o hlavním agresorovi v Praze. Budou útoky pokračovat?

    Dne 30.9. se ve 20.50 na Staroměstské strhla divoká bitka policie a podezřelého z vraždy p. Lenskiho. Informace Vám přinášíme až nyní, z důvodu dlouhé doby jejich ověřování. A také proto, že tento případ souvisel s řadou dalších událostí v našem malém hlavním městě. Po sehnání potřebných důkazů teprve nyní redakční rada zodpovědně schválila uveřejnění článku.
    Tehdy v neděli se policejní zásahová jednotka pokusila zatknout rusky mluvícího muže, podezřelého z hrůzné vraždy v pražské Tróji, kde bylo nalezeno tělo páně Jirziho Lenski. Pokud si dobře vzpomínáte, milí čtenáři, mělo na sobě v azbuce nápis ZRÁDCE. Nikdo se nad tím nepozastavil? Možná ano, ale neznal souvislosti…
    Lenski opravdu byl zrádce a zemřel ohavnou a brutálně veřejnou smrtí – aby ho tak Terra Nostra, která ho zabila kvůli jeho zradě, mohla použít jako záminku k ospravedlnitelné agresi proti ruské korporaci Rozoblačenije. Terra je tu dlouho – a spolupracuje s místní zkorumpovanou samosprávou a policií.

    Ale posuňme se dále. K oné neděli, kdy náš rusky mluvící – a takřka nepříčetný – podezřelý začal klást odpor zatýkání. Možná byl pod vlivem nějaké omamné látky – nevíme. Ale možná to bylo proto, že věděl, jaký osud ho čeká v cele. Stejný, jako pozdější osud dvou jeho "kompliců". Policie totiž po zásahu zatkla i dva rusky mluvící občany – muže a ženu v kapsáčích. Fotografii oné ženy můžete vidět pod tímto článkem. Muž měl knírek, dlouhé vlasy a na sobě hráškově zelenou mikinu s kapucou. Ovšem jakmile zatčení proběhlo, po oněch dvou se slehla zem. Naše redakce se opakovaně pokoušela jejich osud vypátrat a neúspěšně. Proto pokud poznáváte ženu na fotografii, ozvěte se nám!
    A dnes ráno se dozvídáme o obvinění několika vyšších důstojníků Policie ČR z nedbalosti a zamlčování důkazů. Prošetřuje se podezření, že některé složky policie jsou napojeny na organizovaný zločin. Nemohly oni obvinění důstojníci pustit pár žoldáků Terry, aby zpečetili osud zaměstnanců společnosti Rozoblačenije? Společnosti, která tak dostala jasný vzkaz: "Toto území je naše."
    Ale nezůstalo jen u tohoto. Včera večer jsme informovali o útoků jednotek korporace Terra Nostra na členy společnosti Dominium. Budou tyto agresivní a vypočítavé výboje pokračovat?

    Poznáváte o koho se jedná? Napiště nám!

    A pamatujte - tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Zpráva ČTKDI, 3.10. 13:00
    Policie ČR dnes po několika incidentech v Praze a důkladném prošetření všech důkazů obvinila několik vyšších důstojníků z nedbalosti a zamlčování důkazů. Prošetřuje podezření, že některé složky policie jsou napojeny na organizovaný zločin. Podezřelí zaměstnanci byli dočasně postaveni mimo službu.
    Připomeňme si některé nedávné události, které mohly policejní ředitelství k tak razantnímu kroku donutit: Výbuch a otrava plynem v Záběhlicích, včerejší řádění Vietnamské mafie ve Vysočanech, střet neznámých ozbrojených jedinců v Kobylisých a zejména brutální vražda v samotném centru Prahy.
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Mrtví studenti pronikli do tajné laboratoře
    Obyčejná "klukovina" se zvrtla ve hru o život - je Praha bezpečná pro naše děti?

    Praha (anp) - (2. října 2007) Tři studenti Gymnázia Jana Keplera, kteří minulý týden podlehli zraněním způsobeným elektrickým proudem, velmi pravděpodobně pronikli do bývalé tajné vojenské laboratoře. U jednoho ze studentů byl nalezen digitální fotoaparát obsahující fotografie pořízené v krytu, jehož majitelem je MČ Praha 6. Studenti do krytu sestoupili nezajištěnou větrací šachtou, ventilací pronikli do vnitřního prostoru bunkru, kde pořídili několik dokumentačních fotografií. Podle všeho se z krytu bezpečně vrátili.
    „Kluci šli dovnitř, protože někde našli nějaký souřadnice. Byli zvědaví, co tam je. Když vylezli, tak byli celí od prachu, ale nic jim nebylo. Říkali, že nahoře ve větrací šachtě našli nějaké zapomenuté věci. Ukazovali mi takovou knížku. Chtěli se ještě vrátit, ale někdo vstup do větrací šachty mezitím zavařil,“ vypověděla spolužačka zesnulých chlapců Anna P.
    Kryt označený "Keplerova (vstup od ulice Hádkov) – 835 - 1", který nyní patří do soustavy krytů Hl. m. Prahy, sloužil do července 1991 jako sovětská vojenská laboratoř pro výzkum a vývoj biotechnologie. V únoru 1990 tehdejší ministři zahraničí Jiří Dienstbier a Eduard Ševarnadze podepsali v Moskvě dohodu o odchodu sovětských vojsk. Odsun sledovala i smíšená parlamentní komise, jejímž předsedou byl Michael Kocáb. Protokol o ukončení odsunu byl podepsán 25. června a o dva dny později republiku opustil i poslední sovětský voják, tehdejší velitel generál Eduard Vorobjov.
    Dle nedávno odtajněných záznamů byla laboratoř odhalena demokratickou vládou při hloubkovém auditu materiálů nalezených po odsunu sovětských vojsk právě na doporučení generála Eduarda Vorobjova. Technologie, které se v laboratoři nacházely, se nepodařilo získat. Při zajišťování bunkru zvláštními jednotkami Československé armády unikla část vědeckého personálu větrací šachtou. Laboratoř byla zjevně již předem z větší části vyklizená a záznamy o výzkumu zmizely spolu s vědci. Vše nasvědčuje tomu, že sovětské technologie, které byly vyvíjené v laboratoři, překonávaly tehdy nejmodernější technologie nejméně o dvacet let.

    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam