• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRUIDies Irae - The Dominium Voice
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Inzerce:
    Přijmeme hostesku na výpomoc při pořádání VIP večírků...
    The Prague Courier
  • DRUI
    DRUI --- ---
  • Tiskové prohlášení, Board of Managing Directors Al-Arabia
    The Prague Courier
  • DRUI
    DRUI --- ---
    MUDr. Albert vyvětluje, radí, informuje
    Mr. Sandman, bring me a dream, Make him the cutest that I've ever seen...
    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Dopisy čtenářů: Nová knihovna...
    Faktem je, že i zveřejněná spodní patra působí tak trošku jak reaktor...
    The Prague Courier
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Nová knihovna nebo tajná laboratoř?
    Do naší redakce pronikly zprávy, že v nová Kaplického knihovna na Letné není jen kontroverzním architektonickým dílem.
    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Okénko šéfredaktora:
    Naše redakce netrpělivě očekává tisková vyjádření ostatních korporací. Jakmile vyhlásí USS vynaložení oné "nemalé částky" jako odměny za dopadení skutečného pachatele, určitě se o tom dozvíte jako první.
    Po schůzy hlav korporací tento víkend každý z nás doufal, že se situace v našem hlavním městě stabilizuje - ale i nadále tisk přináší svědectví o vraždách na ulicích. Jen se strategie přesunula z otevřeného boje na pole úkladných atentátů. Na koho tajuplný agresor zaútočí příště?
    Standa Blábol
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Tisková zpráva pražského zastoupení U.S. Steel

    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Aktuálně:
    S lítostí v srdci všem oznamujeme, že dnes v 19.30 místního času byl na Folimance brutálně zavražděn vévoda Michael Montrose, vůdčí osobnost Dominia na našem území. Po vrahovi se intenzivně pátrá a Dominium bude všem velice vděčné za jakoukoli informaci a pomoc, vedoucí k jeho dopadení.

    Kontaktní osobou je Lady Spencer - tel.č.: 605-476-165.

    Jakmile bude spravedlnosti učiněno zadost a tento nanejvýš hanebný čin potrestán, Dominium se zavazuje projevit svou vděčnost všem, co pomohli v jeho těžkých chvílích.
    Všichni v redakci doufáme, že se vraha podaří najít brzy a věnujeme tímto tichou vzpomínku památce velkého vůdce a laskavého a moudrého muže.
    Budeme vás dále informovat.
    Standa Blábol
  • DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Ernesto Che Guevara - byl by z něj odvážný Freelancer?
    Dnešního dne před 40 lety popravili bolivijští vojáci Ernesta Rafaela Guevara de la Sernu

    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
    Charlotte E. Spencer: Zásady společenského chování v korporátní sféře
    Společenské chování by měly mít korporátní špičky v malíčku - avšak stále si můžeme povšimnout některých nedostatků. Zde jsou menší rady do budoucna od představitelů Dominia.

    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
    Aktualita z právě probíhající schůzky zástupců korporací působících v Praze
    Už jste si zvykli, že v Prague Courier slyšíte vše jako první. Teď stále ještě probíhá schůzka zástupců korporací v Praze a už vás o tom aktuálně informujeme.

    The Prague Courier
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Redakční oznámení:
    V tuto chvíli již funguje náš nový redakční systém zapůjčený kolektivem Pražského Nočníku (Děkuju Tervi!!!). Pokud jste osoba s dostatečným prověřením, či náš stálý předplatitel, můžete nalézt offnyx podobu našeho deníku zde:

    http://tervi.nyemi.com/thepraguecourier/

    V redakčním systému stále ještě probíhají drobné úpravy - pokud budete mít jakékoli technické problémy, obraťte se na nás! A nemusíte se bát - naše redakce myslí na vaše pohodlí, a proto se budou upozornění na nové články a reportáže nacházet nadále i zde - pokud jste si zvykli sledovat nové příspěvky v tomto klubu.
    A pokud byste dosavadní úsilí redakčního teamu chtěli odměnit čtenářským příspěvkem, číslo účtu je 19132077 u banky DI.
    A pamatujte - zde i na nových serverech jste to slyšeli jako první!
    Standa blábol, šéfredaktor Prague Courier
  • DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Z poznámek odborníka (část I.)
    S obecnými účinky běžných drog jsme naše čtenáře již seznamovali. Jaké jsou však současné trendy v Praze?

    Deriváty kokainu
    Ty jsou poslední dobou velice oblíbené a dosti v kurzu. Uživatelům skýtají pocit euforie a na nějakou dobu, řádově se jedná o desítky minut, znásobují jejich fyzickou výdrž. Mohou dokonce dočasně na nohy postavit i člověka, který právě utrpěl vážné zranění a ocitl se v bezvědomí. (Ovšem jen dočasně.) Tento euforizující účinek jde až tak daleko, že v těle dochází k elektrochemickým reakcím, jejichž následkem je dobíjení „biobaterií“. Závislost se ovšem dostavuje dosti rychle, již po několika (dvou, třech) dávkách, a abstinenční stav se po několika hodinách projevuje mírným oslabením organismu – do té doby, než je závislému podána další dávka. To mluvíme o lehké závislosti – ta střední vzniká po šesti až devíti dávkách (záleží na kvalitě, původu daného derivátu – například kokainy z jižní Ameriky mají intenzivnější účinky a také závislost nastupuje rychleji), projevy jsou podobné, ale oslabení, není-li závislému podána další dávka, se dostavuje rychleji. Předávkování (více než dvě dávky do hodiny, resp. tři až čtyři dávky do 24 hodin) nese vysoké riziko poškození implantátů. Negativní vliv na základní biotechnologické rozhraní není znám.

    Deriváty metamfetaminu (Pervitin, D-metamfetaminhydrochlorid)
    Účinek se podobá kokainu, ale trvá kratší dobu a nedoprovází jej elektrochemické reakce – na druhou stranu ale závislost nastupuje mnohem pomaleji, ta základní přibližně po pěti dávkách. U slabšího pervitinu se abstinenční stav podobá kokainu: dojde k mírnému oslabení organismu trvajícímu do podání další dávky. Navíc je ale závislý v abstinenčním stavu paranoidní a podezřívavý. U silnějšího D-metamfetaminhydrochloridu (tzv. „Ice“) se závislý ocitne psychicky zcela na dně a déle trvající abstinence (probíhající přibližně v 8hodinových cyklech) může závislého nakonec i zabít. Nárazové předávkování (více než tři dávky do hodiny nebo pět až šest dávek do 24 hodin) způsobí uživateli značné zdravotní problémy (ekvivalentní silnému zranění). Účinky na základní biotechnologické rozhraní nejsou známy, ale při předávkování hrozí riziko zničení implantátů.

    Klasická léčba metadonem
    Jak je i laické veřejnosti celkem všeobecně známo, většinu drogových závislostí lze léčit pomocí metadonu. Jinými slovy, pravidelné užívání metadonu vede k postupnému snižování závislosti na různých drogách, má to ale samozřejmě svá úskalí: léčba nějakou dobu trvá a je nutné aplikovat větší množství dávek, řádově se jedná o desítky (podle stupně závislosti pacienta), náklady dosáhnou několika tisíc euro. A je nutné dodržovat určitý časový harmonogram – pokus nacpat do sebe spoustu metadonu v krátkém časovém horizontu rozhodně ohrozí zdraví pacienta a to mluvíme o případech, jejichž organismus je prost biotechnologií. Metadon totiž vyřazuje dočasně z provozu základní biotechnologické rozhraní a při intenzivní, urychlené léčbě existuje vysoké riziko jeho trvalého poškození nebo zničení. Když, a to je moudré rozhodnutí, se budete při odvykací kůře řídit radou odborníka, potrvá základní kůra několik dní a toto riziko odpadá. Stále ovšem občas nebude fungovat.

    Jiné náhražky?
    Nemáte-li jinou možnost nebo se vám z nějakého důvodu nechce navštívit lékaře, zkuste THC (marihuanu). Ta dokáže, byť ne nadlouho, nástup abstinenčních projevů pozdržet. Chcete-li bez abstinenčních příznaků vydržet déle, nezbyde vám nic jiného než, jak se tak laicky a mezi mládeží říká, „bejt zhulenej 24 hodin denně“. Jinými slovy, kontinuální intoxikace THC umožní závislému vyhnout se abstinenčním projevům silnějších drog. Jeho stav to ale nijak nezlepší, pouze „zakonzervuje“.
    - konzultováno s lékařem, Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam