• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POA: ty ty lidi na sebe snad nějak nabaluješ nebo co..přijde mi, že si magnet na problémy nebo že se kolem tebe vyloženě koncentrují, protože zatímco jiný lidi nepotkaj nesvéprávnýho člověka ani jednou za celej život, ty jich znáš hned několik...jak to děláš?
    POA: prosím tě a jak se soukromý záznamy od psychiatra dostanou ven? jak se vůbec může někdo (kdokoli, lidi ve škole/zaměstnavatel/sociálka) dozvědět o tom, že si brala nějaký léky na psychiku, pokud jim to ty sama neřekneš? (teď pomineme exmanžela, kterej to pravděpodobně nabonzoval...mě zajímá, jak je vůbec možný, že se něco takovýho dostane ven a že kvůli tomu můžeš mít problémy)
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Aha, no doufam ze to neni tak jednoduchy. ID Blondynka bych neresila, myslim ze ta ma po celym Nyxu zavarenou reputaci :)
    POA
    POA --- ---
    MEESHA: definuje se to tím, že přijmeš od lékaře nějaký ten receptík... a byť na čas jsi ochoten brát nějaké léky...

pročti si třeba tuhle diskuzi [ BLONDYNKA @ Brňáci!!! Chcípnul v Brně pes, nebo žijeme ve vířivém tempu velkoměsta? ]
    a jak se o mně vyjadřuje ID BLOND7NKA... pár let zpět o mě psala, že jsem nebezpečný psychopat... a to mou diagnozu pravděpodobně zná moc dobře, ale rozhodně ne ode mne!!
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    POA: Psychicky nestabilni jedinci to jsou snad vsichni na svete ne :) bo se to nejak definuje?
    POA
    POA --- ---
    OMI: já taky počítám do tisíce ve chvíli kdy moje matka otevře ústa... když mi začne vysvětlovat, že takhle jak to dělám to přece nejde...

my máme ve sklepě zásoby jídla ... to by nebylo řešení...
    POA
    POA --- ---
    NUFINKA: věř tomu, že to není ojedinělý případ

jakmile máš nálepku jen psychicky nestabilního jedince, jsi jednou nohou v pr...

já takhle málem přišla o dceru z prvního manželství, když se projevily na úřadu péče o dítě manželovy spasitelské sklony... až odvolací krajský soud a dobrá a ne levná advokátka mi pomohly zvrátit situaci... hlavní argument a snad i jediný byla moje diagnoza... nikoho nezajímalo, ani co chce dcera, bylo jí tehdy 10
    POA
    POA --- ---
    MEESHA: o tom bych mohla napsat knížku... věř tomu že ano... já kdybych poslouchala negativní sugesce personálu (myšleno lékařů) na pouhém Krizovém centru... tak je ze mně fakt ubožák nebo jsem si šla hned hodit lano... ale to by bylo na dýl a sem to nepatří...

já měla štěstí, že přestože moji rodiče nejsou rodiči mých snů... podrželi mě... a za to jim jsem fakt vděčná

mám další případ v mém okolí... dcera mého učitele Zeměpisu ze základní školy... nevím nic bližšího, ale hodně let se lěčí... jim už je taky kolem osmdesáti... připravili ji soudně o dítě... je v jejich péči... ona se s vlastní dcerou smí vidět, jen když oni mají dobrou náladu... a přitom už to evidentně nezvládají... ta dívčina je z toho strašlivě nešťastná... že nemůže svojí dceři, která půjde zanedlouho do školy ani přečíst pohádku před spaním, ani dát pusu a popřát krásné sny a klidný spánek... babička s dědečkem si to totiž nepřejí...

já při svých problémech vlastně procházím růžovým sadem... tohle nevím, jak bych zvládla
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    POA: ORIKA: když se někdo léčí na psychiatrii, je možné skoro všechno

Pockej pockej to snad zas ne :))
    OMI
    OMI --- ---
    REBECA: Spíš měl radost, že se ti nic nestalo. Plechy vem čert, nový děti si za ně nekoupíš.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    to zbaveni svepravnosti je zda se potiz jen tehdy, kdyz je to nutne...

znam mladika X jehoz otec byl na vysobe funkci v jedne univerzite zde v CR... Kdyz mu bylo 16 let, nasel jeho otec jeho sbirku erotickeho ctiva konkretniho otcem neschvalovaneho zamereni..... mladik stravil 5 let na psychitrii a nebyt skonu otce po nemz matka podala navrh prezkoumani, je tam dodnes
    REBECA
    REBECA --- ---
    v pondelok som forovi naburala auto...lol...skoda za 150L
    a celkom ma prekvapil jeho rozumny rodicovsky pristup,mozno je to len nahoda ze mal dobru naladu ale povedal ze ide len o to ci som sa poucila...
    samo ze som mu musela kupit mastnu flasu cabernet sauvignon..(=
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SHEALA: přesně tak, já s rodiči ani s kámošem problém nemam...
    OMI
    OMI --- ---
    SHAMPOO: Zvažovali jsme buď uměleckou školu, nebo pořádenj řemen. Uvidíme, co vyjde levněji.
    POA: Klidem? Já? To se chlapec špatně narodil. Tělesný tresty jsem zavedl už dávno, to bych se už probudil s vidličkou v oku (zatím jenom v uchu).

Von je hodnej, von se jenom hledá. Hledá ty hranice a protože když nejsme doma, hlídá ho bába, musí je pořád ověřovat. Dycky mu nějak vymezím svět a když přijdu domů, koukám, že bába ty hranice mezitím zrušila. No co má chudák kluk dělat, než si v tom dělat jasno pokusem.

Takže když jí přestříkal oblíbeného kocoura na zeleno a ona se dožadovala potretání, čistě jsem se jí vysmál a poslal kluka, ať si to s ní vyřídí sám (to bych ho řezal od slunka do slunka, to nejde) a hned mi tu výchovu sabotuje trochu míň.

Obecně -- tchýně patří do sklepa a zahodit klíč. Babičky jsou tu od toho, aby rozmazlovaly a utěšovaly, tak ať se nepletou do výchovy.
    POA
    POA --- ---
    OMI: chce to tvrdou ruku... a asi bych mu zařídila nějaký fyzicky hodně náročný sport

nesmí mít v dosahu nic, čím by mohl škodit... děti zkouší, kolik vydržíme... jestli to dosud přecházíš s klidem, tak doporučuju rychlou radikální změnu... ale těžko se mi radí, když vás vůbec neznám....

ale klidně třeba přijedu na návštěvu... jestli mi nastříká kočár mýho dítěte tak budu zlá... autem bych k vám učitě nejela, když to slyším... můžu být ta zlá klidně já a pak mě můžete používat jako strašáka... klidně si ho vezmu k sobě... když zase něco provede... nebo s ním pojedu na biofarmu a bude kydat hnůj ...

poměrně často usměrňuji zlobivé děti třeba v nákupních centrech... rodiče mi pak většinou děkují... protože děti se s klidní a přimknou se k nim... netoužím po tom otevřít si dětský domov... jen nepotkávat všude samé spratky... říkám jim S-DĚTI

ale nevyčítej si nic... člověk nemá patent na výchovu a pokud je dítě hyperaktivní, je taky hůř zvladatelné a víc si dovoluje... ale má taky před sebou možná velkou budoucnost, pokud se ovšem naučí dodržovat určitá pravidla...
    POA
    POA --- ---
    ORIKA: když se někdo léčí na psychiatrii, je možné skoro všechno

SHEALA: to byla reakce na ten můj popisovaný příběh?

mám další pikantní... tady tedy rodiče nesehráli klíčovou roli... a hlavně toho člověka jsem zatím potkala jednou, Jožku, o kterém jsme psala předtím znám deset let

chlap taky kolem 45 let, taktéž invalidní důchod s psychiatrickou diagnozou, taktéž zbaven svéprávnosti... sám přiznává, že je připoután psychicky hlavně k matce... ale jemu není poručníkem nikdo z rodičů, ale ženská na sociálce!! Dostává denní příděl 25,- na veškeré náklday, stravu, ošacení a tak... ona zajišťuje placení nájemného, které má velice nízké, odhaduji, že mu z důchodu zbyde tak 3-5000,- a ty mu údajně spoří... on ale netuší kde a jak... Dovedete si představit vyjít byť jen na stavu s 25,- na den? Já tedy ne.... zvlášť pokud je to chlap, který neumí moc vařit... ono by to šlo, ale člověku to na klidu nepřidá

jestli někdo znáte postup, jak změnit poručníka, jak zase nabýt svéprávnost, sem s radami... oni se z toho sami budou dostávat dost těžko, přitom jsou to oba neškodní, neagresivní citliví lidé... jen jejich psychika funfuje nestandartně...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POA: a na základě čeho ho nechala zbavit svéprávnosti? ono to není zas až tak jednoduchý, nějakej podklad to mít musí, jen tak pro její hezký modrý oči by to nikdo neodsouhlasil...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    OMI: no panečku a terapii jste nezvažovali?šikovnej kluk:)
    OMI
    OMI --- ---
    Jo, rodče pánbůh stvořil, protože ho jeho milá dítka krutě srala. Jako otec začínajícího puberťáka si to tvrdě uvědomuju každý den.

Když vezme geodetický spraye a sousedovi šedou fasádu natečkuje červeně a moje červené auto určené k prodeji souvisle přestříká nazeleno. Když si postaví skříň na ohu a "za trest" jí pochčije, aby si to pamatovala. Když moje nejčastější věta ve výchově je "pokus se to nedělat alepoň ve chvíli, kdy ti to právě zakazuju." Když se probudím a ležím na kompeltní sbírce angličáků. V pět ráno celkem blbé poležení. A to je mu teprv šest.
    HADES
    HADES --- ---
    dobra tema.. book
    ja by som moju matku najradsej niekedy ozaj prizabil!
    napr. :: uz 2tyzdne nam dobre nefunguje kotol, stale vypina, nemozem sa okupat, lebo po 30 sek. vypne a tecie studena (sice sa zase zapne a tak stale dokola), VCERA.. idem za matkou: "mama, mame nieco s kotlom, stale vypadava" ... "Co si s nim robil??? Pokazil si ho??? Ja nemam peniaze na opravara!!! Ja ked som sa kupala, tak isiel dobre, bla bla" ... Kukam len s uzasom :)) Ale mama ved nejde uz 2 TYZDNE! ... tak som do nej nahucal ze ja som s tym nic nerobil, nastiastie pochopila.

Dnes: Kupem sa a jeb. Kricim po matke ze kedy zavola kurenarovi co na to robil, nech sa nato pozrie...
    Matka odpovie razne: "Nemam cas" Jak ze nemas cas??!!! "Musim chodit do prace!" Ale to musi kazdy a maju vsetci cas.. Proste zase hadka.. teraz ked to pisem uz ma boli hrdlo :D Ja tusim moju matku nahram mp3 a dam na net.. jak bolo harcore familly :D
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    FREAZ: drzim palce, dej pak vedet jak to dopadlo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam