OMI: chce to tvrdou ruku... a asi bych mu zařídila nějaký fyzicky hodně náročný sport
nesmí mít v dosahu nic, čím by mohl škodit... děti zkouší, kolik vydržíme... jestli to dosud přecházíš s klidem, tak doporučuju rychlou radikální změnu... ale těžko se mi radí, když vás vůbec neznám....
ale klidně třeba přijedu na návštěvu... jestli mi nastříká kočár mýho dítěte tak budu zlá... autem bych k vám učitě nejela, když to slyším... můžu být ta zlá klidně já a pak mě můžete používat jako strašáka... klidně si ho vezmu k sobě... když zase něco provede... nebo s ním pojedu na biofarmu a bude kydat hnůj ...
poměrně často usměrňuji zlobivé děti třeba v nákupních centrech... rodiče mi pak většinou děkují... protože děti se s klidní a přimknou se k nim... netoužím po tom otevřít si dětský domov... jen nepotkávat všude samé spratky... říkám jim S-DĚTI
ale nevyčítej si nic... člověk nemá patent na výchovu a pokud je dítě hyperaktivní, je taky hůř zvladatelné a víc si dovoluje... ale má taky před sebou možná velkou budoucnost, pokud se ovšem naučí dodržovat určitá pravidla...