• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    JUASINHA: No, tak jednoznacne cerne bych to nevidela :))
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    nejhorší na tom je,že člověk vše co dělá,myslí dobře....ale stejně se to obrátí proti němu....a ve výsledku je zase vše špatně
    POA
    POA --- ---
    MEESHA: ale klidně rej.... ano...mám problém.... teprve ve čtyřiceti se učím myslet taky na sebe a být sobec....

ale není příjemný být sama.... moje původní rodina taky vůbec v ničem nedrží pohromadě... mně se stalo totéž... nepovažuji to za životní výhru... to tedy rozhodně ne
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    JUASINHA: Jojo, poznamena to (navic, tata byl ucitel a segra taky je ucitelka .))
    POA: Nechci do tebe nejak rejt, jsi v tezky situaci, ale premejslelas, ze tu soudrznost rodiny nemuzes ustat ted spis ty? To ze jde dcera tam, kde vidi vlastni stesti je jen dobre, prece ne? U nas se vsechno omlouvalo a prekonavalo ve jmenu rodiny a prineslo to jen to, ze delame co mame delat a ne co skutecne chceme a to zpetne negativne ovlivnuje nase chovani a vnimani v ramci rodiny.
    POA
    POA --- ---
    JUASINHA: myslím právě, že schopná bych byla.... už jsem vymazala pár lidí, které jsem neskutečně moc milovala.... ostatně dalšího... manžela vymazávám nyní.... nikdo z nich sice nebyl moje dítě... ale o tom to není

jen vím, že bych se měla snažit to nějak zvládnout a nevymazat... ale je to těžký... když vím, že spolu bychom tu situaci jaká je zvládli daleko snáz a že to i slibovala.... já teď sháním hlídání malýho, tak, abych neukrajovala příliš z ne moc tučného rodinného rozpočtu.... abych mohla běhat po úřadech a řešit nutné.... a ji by to stálo jen to, být občas ve volném čase doma.....

místo občasné práce, kterou jsem už měla a musela zajištěnou a musela ji pustit teď ještě budu platit výživné.... nebudeme to s Marečkem mít snadný....
    POA
    POA --- ---
    JUASINHA: můj současný manžel není jejím otcem.... ona je z prvního manželství.... a já si docela včítám, že jsem raděj nezůstala sama

ona snášela a snáší hádky ještě hůř než já... mně už nedělá problém křičet... mně dělá problém zůstat potichu a tvářit se, že se nic neděje....
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    POA: ad k tomu protestfestu,myslim,že tohle by mě udělat každý rodič....A i pro to dítě je to fajn,že vidí,že rodič má zájem a nechce vidět jen ty špatné stránky těchto akcí....když jsem mámě řikala,že jdu právě na protestfest,tak se taky zajímala,ale nakonec se mě zeptala,jestli jsem jako anarchistka nebo co jako,prostě zase vše nepochopeno...nicméně kolikrát jsem si řikala,že by bylo fajn,aby semnou někdy jeli(když ještě byl)na czechtek a podobné akce a viděli to i z jiné stránky,nebo prostě jim ukázat co mě baví...podle mě to dost upevní vztahy....

A k té tvojí situaci....je to docela hustý,že odchod otce způsobí tohle...myslíš,že to je věc autority?když u tebe nebyla schopná nic respektovat a u něj jo....přeci když jste byli jako rodina,tak tě musela respektovat nebo jak jste to doma měli zařízené(jestli o tom teda chceš mluvit)....je fakt,že se říká,že matka bez otce(manžela)ztrácí oporu a někdy má s dětmi problém....
    jinak k tomu poslednímu příspěvku...myslíš,že bys toho byla schopna?vždyť jí musíš strašně milovat....
    POA
    POA --- ---
    GEDI: ono všechno má dvě strany mince.... já toho o dceři myslím vím hodně... bude jí sedmnáct... jen pro upřesnění ...

máme nebo měli jsme víceméně kamarádský vztah.... byla jsme s ní na Protestfestu.... ne přímo s ní.. ale byla jsem na Reggae meetingu, abych viděla jak tráví volný čas... musím říct, že to byl moc fajn víkend pod stanem...ne že bych neměla výhrady.... ale v rámci normy ....

a vyústilo to k tomu, že po odchodu manžela jako kdyby převzala jeho roli... chovala se jako přes kopírák...neustálé hádky... já ji nemám problém respektovat jako osobnost, ale ona mne ano.... já si ale nepřipadám ještě jako odepsaná ženská, jako obslužný personál rodiny.... a tak došlo z mé strany k nejhoršímu.... víceméně jsme ji vyhodila.... k biologickému otci.... a tam najednou bez problémů dodržuje to, kvůli čemu se se mnou neustále hádala....

je mi to strašně líto.... jsem z toho fakt neveselá.... když teď, když strašně potřebuju kvůli malýmu mít v sobě sílu, klid a nebýt úplně sama.... když ten puboš jde za svým pohodlím podle mě poněkud příliš sobecky na úkor soudržnosti rodiny... ale nic s tím nenadělám

jen mám pocit, že jsme jako rodič selhala taky, že neumím vytvořit, naučit, že soudržnost rodiny, těch nejbližších je hodně důležitá... ne-li nejdůležitější věc.... že v krizi by se rodina, nebo aspoň její zbytek měl semknout a překonat to společně.... já osobně mám co dělat, abych dceru úplně neodepsala.... abych ji nadále nebrala jen jako někoho, ke komu mám vyživovací povinnost a tečka
    GEDI
    GEDI --- ---
    BNC:
    A když si děti o rodičích myslí něco co by si myslet neměli to není špatné? :_)
    Já už na to koukám z obou strn. Na Tvém místě by jsem je někam vytáhla (nebo jednoho z nich pokud k němu máš blíž) třeba do restaurace aby nerušilo domácí prostředí a normálně by jsem pokecala. Až jim jednou dojde jak málo Tě znali určitě jim to bude líto.
    Nejspíš jen nechtějí vidět jak jsi "dospěl"
    BNC
    BNC --- ---
    POA: to není úvaha :) je to fakt a není z mojí hlavy ....x)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BNC: to máš pravdu,myslím si,že u spousty rodin ve vztahu rodič-dítě jde jen o to,jestli je dítko oblečené,nemá hlad,nechodí za školu nebo nebere drogy,toť vše...Myslím si,že strašně moc rodičů do svých dětí nevidí,netuší co by je mohlo trápit,zajímat...jaké jsou povahy apod....S komunikací by se mělo začít už před pubertou,jinak (imho)to jde do kytek....
    S tím alkoholem jsem se sekla,promiň:-))nenapadlo by mě,že v dnešní době bude mít někdo v sedmnácti k tomu takovýhle přístup...ale asi jsem se vždycky pohybovala mezi lidmi,kteří k tomu měli/mají kladný vztah:-))
    Jinak generace našich rodičů je tou dobou dost poznamenaná,myslim,že se jim to vůbec nemá zazlívat...pro ně je to taky těžké....
    Ad školství...myslim,že dnešní školství nepřipravuje děti k ničemu zvlášť konkrétnímu,ale na druhou stranu už tu jsou alternativní možnosti a doufám,že se budou rozšiřovat...mám na mysli alternativní školy apod...

A to mě vlastně napadá otázka pro ty,co už mají děti,máte děti na normálních zš,školkách,středních?nebo jste vyhledali nějakou alternativu...mám ještě děsně moc času,ale mám pocit,že tyhle školy mají budoucnost alespoň v tom,že se tam nesejdou děti,které už od třetí třídy řeší jaký kdo má telefon či značkové tričko....takhle na mě aspoň dnešní děti působí....strašně bych nechtěla,aby se moji potomci někdy ocitly mezi takovými dětmi 21.století....

MEESHA: je to jen pověra,nebo je pravda,že mít mámu učitelku je tak trošku blbý.....prostě že to povolání tu ženskou strašně deformuje...nikdy jsem totiž nepoznala nikoho,kdo by měl mámu učitelku....
    POA
    POA --- ---
    BNC: dnešní školství připravuje mladý na svět kterej už dávno neexistuje.... moc hezky řečený....

netvrdím, že absolutně souhlasím.... ale je to hodně zajímavá úvaha

BNC
    BNC --- ---
    GEDI: no ja jim vsechno rikam ale oni to berou tak strasne na lehkou vahu.. ja kdyz jim reknu ze sem se zamiloval tak se zasmejou.. mam pocit ze si mysli ze snad nevim co je láska.. a to me popravde zklamalo protoze aby si rodic myslel o diteti neco co by si myslet nemel je spatny...mam na mysli samozrejme povahove zalezitosti jednoduse receno me udivuje ze nekteri rodice svoje deti neznaji.

JUASINHA: no tak u me to rozhodne neni tak ze bych chodil po patcich na šrot domů nebo přespával někde kvuli tomu aby me nezmercili ozralyho... ja nechlastam proste alkoholu ja a moje pritelkyne neholdujem berem to jako hodne primitivni zpusob traveni casu... v praxi to stejne nema smysl.. ozeres se, chovas se jak vul ponizujes sam sebe, je ti spatne a rano akorat kocovina... opilej sem byl za zivot snad 3x a uz nikdy vic.. stacilo mi to.. nemam nic proti alkoholu jako takovymu ale vseho s mirou.. ja kdyz piju tak proto ze mi to chutna ne proto abych se ztriskal... jinak co se konicku tyce tak se to vetsinou tykalo pocitace... delam uz ctvrtym rokem webovou grafiku a pocitacum se hodne venuju... jinak mezi moje oblibeny sporty jsou - bojovy umeni (aikido, karatedo - 2 roky) florbal (6 mesicu) fotbal, fitness (rok).. ale vsechno krom fitka to bylo takovy hodne polovicaty ze sem misty chodil misty ne nakonec treba u aikida se nam na karline v roce 2002 zaplavila hala tak od ty doby uz nechodim... co se tyce podpory rodicu tak ta je vzdycky vesmes vsude primerena... ale to je jina vec me proste trapi to ze nasi rodice maji tendenci srovnavat nas mlady se svym modelem chovani a uvazovani kterej je uz 30 let pryč..stejne tak škola... jeden z nejvetsich svetovych GURU mezinarodniho byznysu řekl že dnešní školství připravuje mladý na svět kterej už dávno neexistuje...:X
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Ja to zazila he, ja mam mamu ucitelku :))
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MEG: no právě kvůli těm rodičům...prostě neexistovalo přijít ze školy a jen tak se flákat....jo školu jsem dávala v pohodě...asi to neumim vysvětlit,ale někdy se ta nějaká 3 naskytla,tak proč zevlovat,když si to vše můžu opravit,učit se dopředu apod....kdo to nezažil,tak to podle mě moc nemůže pochopit
    MEG
    MEG --- ---
    nějak to předstírání učení nechápu. přece je to znát na známkách, jestli se někdo učí nebo to jen předstírá, ne? a když je škola OK, tak proč hrát divadlo?
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BNC: a ptal si se jich,jak na tom byli oni v 17 ti? občas z těch nejbouřlivějších (v mládí) rodičů se stanou ti,kterým vadí právě ty divočejší mimoškolní aktivity svých dítek...Je fakt,že bych taky asi nerada,aby moje dítě ve čtrnácti povlávalo v pět ráno někde úplně na plech....Ale to,že netuší,že máš slečnu a chtějí po tobě pouze studium je asi trošku extrem...
    Jinak máš třeba nějaký "koníček"(blbý slovo,vím,ale vystihuje to...)?nemyslím tím poítač apod...spíš sport,umění atd...jestli ano,tak to určitě hojně podporují ne?
    Já jsem patnáct let tancovala v jednom souboru,což naši milovali,ale chudáci netušili,že veškeré naše soustředění,festivyly a zájezdy byly jen a jen alkoholu,cigaretách a kalbách...a to mi nebylo ani patnáct....
    A jelikož jsme měli vždy třikrát týdně zkoušky,tak to pro mě znamenal dost velký únik od předstírání velkého odpoledního učení a ubíjejícícho odpoledne s rodinou...(což myslim,že jsi asi taky nucen předstírat)....
    GEDI
    GEDI --- ---
    BNC:
    To by mi teda zajímalo o čem si s nima povídáš když "nevědí" že máš holku.
    Ale jinak je to dost rozšířený. .. .doufám že já to dělat nebudu :-).
    MEG
    MEG --- ---
    BNC: nějak špatně sis přečetl, co jsem napsala, nee? ;-) a mmch, dospělácký život se dost často smrskne na práce - práce - postel, ženská polovička to má ještě občas zpestřeno kuchyní... ;-)
    BNC
    BNC --- ---
    MEG: to bych vas chtel videt jakej by byl vas zivot omezit ho ted pouze na praci...:) to by byly protesty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam