• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EZEE: Já se odstěhovala a od té doby máme vynikající vztah :) Všechny hádky byly stejně kůli pitomostem typu neumyté nádobí nebo "já to dělám takhle, proč to tak neděláš?" :)
    GEDI
    GEDI --- ---
    OMI:
    To bez debat oni potřebují vědět že se jejich "děti" v životě neztratí :-)
    OMI
    OMI --- ---
    GEDI: JO, z posice "dospělého dítěte" se to dá, ale dokud se člověk pár měsíců neživí mimo domov, aby si rodiče uvědomili, že je fakt zas tak moc utně k životu nepotřebuje a začli se chovat k "dítěti" konečně jako k dospělému, byť máme o té "dospělosti" obvykle oprávněné pochybnosti... do té doby rodiče na svoji ratolest nazírají pořád přes tu hromadu posranejch plínek.

EZEE: Běžná alergie na rodiče a ošoupaná komunikační schemata. Dokud to schema neporuší aspoň jeden, nebo dokud se nezměníš, aby tě nenasíraly pořád stejný věci (někde to v tobě rezonuje, brnkne to na bolavou strunu a letíš znovu do vrtule) se to nezmění. A vo tom to je. Stanovit si pravidla diskuse, stopky (vyvážená délka dialogu nebo prosté "stop, nechme hlavy vychladnout"), nepomůže, dokud nezjistíš, čím tě ta situace dokáže tak vystřelit a proč. Až se dostaneš "sobě pod kůži", budeš zas o kousek dospělejší a respekt si zasloužíš, jinak to bude jenom dětské "mně se to nelíbí, neubližujte mi".
    MEG
    MEG --- ---
    EZEE: co 10000x opakuje a proč to opakuje? čeká, že to uděláš hned a ty to chceš udělat třeba někdy pozdějc? chápu to dobře?
    ještě dotaz - kolik ti je? přicházelo by v úvahu event. odstěhování?
    GEDI
    GEDI --- ---
    EZEE:
    Taky jsme se dost hádali než jsme stanovili pevná pravidla.
    Prostě něco se smí a něco se nesmí a hned je méně důvodů k hádkám.
    MARG
    MARG --- ---
    EZEE: hej a zkusil si ji to rict v klidu...rekni draha matko me proste rozrusuje kdyz mi neco tisickrat opakujes:D
    EZEE
    EZEE --- ---
    lidi vite co je nejvic v prdeli..denne se hadam s mamkou..nekdy si u ostre nadavame..ovsem az vse vzdycky pomine strasne toho lituju..ona ocividne taky..ale pak to nastane znova a znova..a takhle porad dokola...jen uz ted vim ze me to do budoucna bude strasne mrzet..az uz tady treba nebude a uz to nevratim...jak se treba vy pri takovychle hadkach chovate(reagujete)..ja proste nemuzu mlcet a vysrat se na to pac me vzdycky vyprudi uz jenom tim ze mi vsechno 10000x za 5 minut opakuje jak decku..
    OMI
    OMI --- ---
    A kdo by se s těmy harantama vztekal, když má aspoň v práci chvíli klid.
    MEG
    MEG --- ---
    trošku to tu skomírá... že by slabé téma? ;-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PJANE: ty ses objevila na scéně, wow, tebe sem na nyxu nevyděla ani nevim :) ještě nedávno sem si myslela že máš malýho syna :) tak sem se asi spletla...
    PJANE
    PJANE --- ---
    ja jsem asi zacyklena i potom, co jsem se syna uspesne zbavila a vyexpedovala ho i s pritelkyni do spolecneho zivota - to byl nejlepsi krok pro vsechny zucastnene strany (zejmena tedy pro me ;o)))
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    Já znala jednu které měla pubertu uplně bez problémů a začala si to vybírat v 21 letech. A byly z toho obě překvapené jak matka tak dcera :-)
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MEG: já mám takovou jednu doma :-) Ikdyž už pubertálnímu věku odrostla :-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: osobní rozhodně ne. ale kamarádka má velmi rozumnou a hodnou dceru. takže proto vím, že se to může přihodit i v reálu, že dítě je kooperativní a milé i v pubertálním věku.
    samozřejmě, že někdy je to smyčka: dítě prudí a je líné - neučí se - má problémy ve škole - rodič prudí, aby se učilo - tím míň ho to baví - problémy ve škole nemizí - atd.
    takže pkud k zacyklení nedojde, je to ideál. :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    GEDI:
    Ani já o tom neslyšela jen mě zajímalo jestli nemáš jinou zkušenost
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: jako od rodičů? no tak nenarazí. co já s tím? mým dětem se to nepovidlo. osobní zkušenost s takovou rodičovskou submisivitou tedy nemám. ale asi nastane něco jako ráj na zemi, ne?
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    A co když na vzdor nenerazí?:-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: cokoliv puboši dělají. většinou tedy navzdory rodičům... ;-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    To nepochybně. A co jako? :-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: ale psychologové říkají, že to je normální. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam