• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: osobní rozhodně ne. ale kamarádka má velmi rozumnou a hodnou dceru. takže proto vím, že se to může přihodit i v reálu, že dítě je kooperativní a milé i v pubertálním věku.
    samozřejmě, že někdy je to smyčka: dítě prudí a je líné - neučí se - má problémy ve škole - rodič prudí, aby se učilo - tím míň ho to baví - problémy ve škole nemizí - atd.
    takže pkud k zacyklení nedojde, je to ideál. :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    GEDI:
    Ani já o tom neslyšela jen mě zajímalo jestli nemáš jinou zkušenost
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: jako od rodičů? no tak nenarazí. co já s tím? mým dětem se to nepovidlo. osobní zkušenost s takovou rodičovskou submisivitou tedy nemám. ale asi nastane něco jako ráj na zemi, ne?
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    A co když na vzdor nenerazí?:-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: cokoliv puboši dělají. většinou tedy navzdory rodičům... ;-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    To nepochybně. A co jako? :-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: ale psychologové říkají, že to je normální. :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    JUASINHA:
    Máš děti? Řekla by jsi jim něco takového?

MEG:
    Sdílím Tvé obavy :-)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: tipla bych si, že jinak, než vy. pokrok se nedá zastavit... ;-)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    GEDI: pro tvojí mámu
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    I mě otázka je jak se na to bude za pár let dívat on :-).

JUASINHA:
    Pro kterou stranu?
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    GEDI: spravedlivý,ale asi taky dost bolestivý
    MEG: právě,já si myslim,že hrají dost významnou roli(btw moje neteř prý také vypadá jako já v jejím věku...)
    MEG
    MEG --- ---
    GEDI: to mi připadá spravedlivý :-)
    MEG
    MEG --- ---
    JUASINHA: těžko odhaduju, co jsou geny a co odkoukané. ale měla jsem spolužačku, která byla adoptovaná a než jsem se to dozvěděla, tak bych přísahala, že je celá svůj táta... typ, postava, gesta, mluva. takže odkoukat se dá asi strašně moc.¨
    na druhou stranu můj mladší syn je strašně podobný mojí sestře (vizáž, mluva, gesta). a to se nijak pravidelně nestýkáme (respektive on s ní). takže tam zaúřadovaly geny zcela nekompromisně.
    GEDI
    GEDI --- ---
    MEG:
    Já myslím že takové mám :-).
    Nedávno máti pravila jak má náš syn alternativní rodiče tak jsem říkala že se fakt snažíme a že bych je taky chtěla. . .. a byl klid :-).
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MEG: no mně třeba připadá,že jsem strašně v myšlení a chování podobná tátovi(vzhledově taky),někdy si připadám,jak jeho kopie,vždycky jsem to sváděla na geny,až mě jednou kámoš doktor "ujistil",že geny v tomhle hrajou malou roli...ale já nevim,některé věci snad okoukat nejdou...
    MEG
    MEG --- ---
    JUASINHA: že dítě kopíruje chování rodičů zcela podvědomě, to je známá věc...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    jasně,taky jsem kolikrát slyšela větu...počkej,jak ty se chováš ke svým rodičům,tak tvoje děti se budou chovat k tobě úplně stejně...
    Rodiče totiž obecně nemají fantazii,taky už by si mohli vymyslet něco nového:-))

MEG
    MEG --- ---
    GEDI: mně zase kolikrát napadlo, co bych dala za děti, jako jsem byla já... ;-) život je velmi relativní záležitost.
    GEDI
    GEDI --- ---
    JUASINHA:
    Rodiče se musí vychovávat od mala :-).
    POA:
    V horším případě si tomyslí i oni o nás :-).
    ZELINKA:
    Jenže já fakt nebudu :-).Jsem uplně jiná :-).

JUASINHA:
    Odborně se tomu říká snaha překonat opozici. A většinou to funguje tak že si najednou uvědomíš že už to nemáš zapotřebí :-).

U nás byla hodně používaná hláška "Přeju ti děti jako jsi ty ". . . .tak jsem ráda že je mám :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam