• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    mno tak si rikam ze to je presne forum pro me...

Moje draha maminka... Nemam nikoho jineho krome ni a mladsiho bratra... Ovsem.. nekdy je toho uz i na me dost.

Otec se odstehoval kdyz mi byly ctyri roky. Od te doby sem ho nevidela (momentalne mi tahne na 20 let...) stale ziju u mamy a bratra, protoze mam cerstve dokoncenou stredni skolu a jeste nemam tak dobrou praci abyhc si mohla dovolit zit sama nebo s pritelem - je na tom co se tyce financi docela podobne a byt bysme spolu zatim neutahli.

takovy ty problemy ze se mame nelibi muj pritel se kterym sem uz pres tri roky, ona ho zna, nejdriv tvrdi jak patri do rodiny a pak jak je hroznej ze nechce jit makat k nam na chalupu... to uz prehlizim, sem na to uz zvykla.. ovsem ted me ma matka rozsekala uplne nejvic..

Dva roky sem ted chodila do jazykovy skoly. Skolny za ty dva roky cinilo neco kolem 14000 - 15000 dohromady (kurzy anglictiny jednou tydne). Ovsem v prvnim rocniku profesorka sotva umela anglicky, a ve druhym se vzdycky na neco zeptala a clovek ani nestihl otevrit pusu a uz odpovedela za nej a jeste si rekla jak spravne to rekla... Pristi rok samozrejme pokracovat v tomhle duchu nechci, a tudiz na tehle "skole" chci studium ukoncit. Ovsem hacek..
    Mamka prej ze kdyz sem neudelala ty postupovy testy do toho dalsiho rocniku tak si pristi rok musim platit sama. Oznamila sem ji ze uz tam chodit nechci, ze je to stejne na nic, protoze za cely ty dva roky me nenaucili nic noveho. I na te stredni prumyslovce sme toho brali vic nez tam. Mno a ma draha maminka na to ze mi teda sebere ty penize na ridicak - ktery mi mimochodem slibila a dala za maturitu a ze se z ni pristi rok zaplati. tak sem se samozrejme ohradila, at uz mi laskave teda nic neslibuje ani nedava kdyz mi to pak zakaze nebo sebere.

Tak prej ze teda ne, ze mi je necha, ale pristi rok (cca 9000 - 10000kc) si zaplatim sama. A pokud s tim prastim tak ji zaplatim ty predchozi dva roky tzn. cca tech 15000kc.
    Na jednu stranu ji chapu, ale na druhou stranu kdyz sem ji uz v pulce prvniho rocniku rikala jak to vypada a ze je to uplne na pytel, tak rekla ze ji to nezajima a ze tam chodit budu.

Mno nic, chtela sem si postezovat. Nastvala me tim, fakt desne
    GEDI
    GEDI --- ---
    LIZA2404:
    Doufám že to nebudeš potřebovat :-)
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    GEDI: Píšu si, v patřičné situaci použiju.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    TEMARI: tak to by u mě neprošlo snad ani jako humor.....
    GEDI
    GEDI --- ---
    TEMARI:
    Běž,
    A vezmi mi dvě dávky s dítětem jako jsi ty to budu potřebovat. . . . .
    OMI
    OMI --- ---
    To je ale pod důstojnost. .-)
    SPM
    SPM --- ---
    Kdyby dali tolik energie do práce, kterou daj do vymejšlení, jak vytáhnout z rodičů peníze... to by bylo :)
    OMI
    OMI --- ---
    Měkká matka.
    TEMARI
    TEMARI --- ---
    Přišla jsem na způsob, jak dostat z rodičů peníze. Vlastní zkušenost (vím, že to není hezké, ale když někdo potřebuje peníze, úchýlí se i k takovýmto řešením..)

Dítě: Ahoj mami. Potřebuju nějaké peníze
    Matka: A co s tím hodláš dělat?
    Dítě: Nevím, asi půjdu prodávat drogy..

Po 5ti minutách se u mě v pokoji objevila máma se stovkou v ruce..
    MARG
    MARG --- ---
    a EZEE mlci:D
    MEG
    MEG --- ---
    RYBKA: přesně tak to bývá... děti a rodiče se vzájemně štvou (eufemisticky řečeno) a dohadujou kvůli prkotinám a to podstatný mezi nima skomírá. odstěhování se je skvělý řešení!
    OMI
    OMI --- ---
    RYBKA: Přesně. Prostě jsem řekl, že dokud se spolu nebudeme bavit jako svéprávní lidé, nemá cenu, abych doma trávil víkendy. Po včasném nahlášení poruchy jsem zajel domů něco udělat, když se něco podělao, a zase hurá zpátky do lesa. Bylo to kásný léto, jeden dlouhej čundr, kdyby za intr chtěli víc než pade, těžko bych vydržel takhle frajeřit přes čtvrt toku, ale zabralo to. Pár hysteráků a přešlo ji to (matku).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EZEE: Já se odstěhovala a od té doby máme vynikající vztah :) Všechny hádky byly stejně kůli pitomostem typu neumyté nádobí nebo "já to dělám takhle, proč to tak neděláš?" :)
    GEDI
    GEDI --- ---
    OMI:
    To bez debat oni potřebují vědět že se jejich "děti" v životě neztratí :-)
    OMI
    OMI --- ---
    GEDI: JO, z posice "dospělého dítěte" se to dá, ale dokud se člověk pár měsíců neživí mimo domov, aby si rodiče uvědomili, že je fakt zas tak moc utně k životu nepotřebuje a začli se chovat k "dítěti" konečně jako k dospělému, byť máme o té "dospělosti" obvykle oprávněné pochybnosti... do té doby rodiče na svoji ratolest nazírají pořád přes tu hromadu posranejch plínek.

EZEE: Běžná alergie na rodiče a ošoupaná komunikační schemata. Dokud to schema neporuší aspoň jeden, nebo dokud se nezměníš, aby tě nenasíraly pořád stejný věci (někde to v tobě rezonuje, brnkne to na bolavou strunu a letíš znovu do vrtule) se to nezmění. A vo tom to je. Stanovit si pravidla diskuse, stopky (vyvážená délka dialogu nebo prosté "stop, nechme hlavy vychladnout"), nepomůže, dokud nezjistíš, čím tě ta situace dokáže tak vystřelit a proč. Až se dostaneš "sobě pod kůži", budeš zas o kousek dospělejší a respekt si zasloužíš, jinak to bude jenom dětské "mně se to nelíbí, neubližujte mi".
    MEG
    MEG --- ---
    EZEE: co 10000x opakuje a proč to opakuje? čeká, že to uděláš hned a ty to chceš udělat třeba někdy pozdějc? chápu to dobře?
    ještě dotaz - kolik ti je? přicházelo by v úvahu event. odstěhování?
    GEDI
    GEDI --- ---
    EZEE:
    Taky jsme se dost hádali než jsme stanovili pevná pravidla.
    Prostě něco se smí a něco se nesmí a hned je méně důvodů k hádkám.
    MARG
    MARG --- ---
    EZEE: hej a zkusil si ji to rict v klidu...rekni draha matko me proste rozrusuje kdyz mi neco tisickrat opakujes:D
    EZEE
    EZEE --- ---
    lidi vite co je nejvic v prdeli..denne se hadam s mamkou..nekdy si u ostre nadavame..ovsem az vse vzdycky pomine strasne toho lituju..ona ocividne taky..ale pak to nastane znova a znova..a takhle porad dokola...jen uz ted vim ze me to do budoucna bude strasne mrzet..az uz tady treba nebude a uz to nevratim...jak se treba vy pri takovychle hadkach chovate(reagujete)..ja proste nemuzu mlcet a vysrat se na to pac me vzdycky vyprudi uz jenom tim ze mi vsechno 10000x za 5 minut opakuje jak decku..
    OMI
    OMI --- ---
    A kdo by se s těmy harantama vztekal, když má aspoň v práci chvíli klid.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam