• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    OMI
    OMI --- ---
    MIKATCHOU: No tohle mě taky napadlo -- kdykoliv se mi (i "adoptované") děti (a pseudoděti) cpou někam, kde to znám, je mi znalost tý sceny spíš naškodu... asi jako dkyž se mi jedno netové idéčko občas svěří, s kým si povidá a já zalovím v deset let starých archivech a vyplavou na světlo takový věci, že se skoro sám někdy stydim, co tam na některý lidi mám :-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    OMI: nebyl zfotrovatělej, narodila sem se mu když mu bylo 21.... tak nevim no... spíš byl citlivější na vlastní děti a znal osudy spousty těch, jemž se punk vymknul z rukou
    OMI
    OMI --- ---
    MIKATCHOU: ...dky je to můj synek a mě opravuje a moralizuje... tak vyrůstá se mnou i s naší dobrou matkou v kompletní rodině...

Žvára jsem se rodičům taky snažil típat, zvláštní, tohle synek nedělá.
    Takže to byl už zfotrovatělej pankáč. Jó, nevěř nikomu, komu je přes třicet.. :_)
    Na ty blbý připomínky a omezování se snažím dávat majzla, ale nějak mi to furt nejde...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    OMI: to je rostomilé, takový synek.. bud za něj rád. On žije jen s matkou nebo co? Kdo ho vychoval?
    já si z dětství vzpomínam jen na to, že když sem tátu viděla ve společnosti kámošů co kouřej, tak si s nima někdy dal cigáro, což normálně nedělal když byl doma a to sem pak šílela že umře na raka... a snažila se mu cígo různě hasit. Ale stalo se to je párkrát. Jinak to bylo uplně normální všecko. Nechápala sem že by měl být nějaký rozdíl v punkovém a nepunkovém rodiči. Máma pankáč neni a mnohdy se chovala mnohem víc super než otec, kterej měl občas přehnanej strach když sem někam šla nebo naopak debilní kecy na muj první piercing, na muj první crazy účes apod... Rozdíl byl snad jen v tom že sem od raného dětství poslouchala trošku jinou muziku než jakou mejm vrstevníkům pouštěli jejich rodiče a když sem pakv cca 12ti letech hudbu začala trochu vnímat, nechápala jsem jak někdo může poslouchat něco tak trapnýho jako 2 unlimited, Dj Bobo nebo Jacksona.
    OMI
    OMI --- ---
    Mít tatu pankáče... hele, to by mě zajímalo víc než naopak, jaký to je?
    Můj synek občas má záchvaty morálky, kdy mi vysvětluje, že víno fakt nechce, že je ještě maličkej a že on pije šťávu. A žebych to měl taky někdy zkusit. A že bych neměl mluvit sprostě, když jsou tam děti, například on.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak sem zjistila že v televizi na jedničce existuje pořad Rodina škola a já. Řešej tam problémy dětí a rodičů, výchovu a tak... že pořad existuje jsem zjistla na základě toho že muj otec předevčírem natáčel jako host díl pořadu "když se z našeho dítěte stane punkáč" :)) sem na to zvědavá... budou tam různé scénky punkových dětí hádajících se s rodiči... můj otec tam bude vyprávět jak se chovat když je vaše dítě punkáč, protože on sám je pankáč. A jelikož sám vlastně tak uplně moc neví, co si s takovym dítětem počít, trochu sem mu radila co tam má říkat :)) tak se na to třeba ze srandy někdo mrkněte... možná to bude v telce už teď v pondělí...
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Ono to fakt dost pomůže. Mně pomohlo i jenom nepřijet párkrát z intru domů. Vandroval jsem o víkendu, žil tam z toho co jsem ve školní jedovně nasyslil a přijel jsem domu asi po dvou měsících. A byly karty najednou úplně jinak rozdaný.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MLEKAR_STEIN: njn... to stěhování mám v záloze...:)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    ZLATUSKA88:
    napada me jednoduche reseni, nosit doma spunty v usich.
    a nebo jedno slozite ale ucinne reseni, seber se a odstehuj. a s par kamaradama si pronajmi byt. neni to tak drahy, kdyz se to rozpocita na vic lidi.
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: jak řikám: lidi jsou divná cháska. A rodiče jsou taky jenom lidi.
    Na šéfa v práci taky můžeš narazit jako na pěknýho kreténa, co se bude vyžívat v sabotování tvý práce. Stát se může, každej máme nějakou tu jizvu na duši a holt někomu dělá dobře dělat jinejm nedobře a co naděláš -- zásobník má jenom devět patron.
    Prostě základem je pochopit, že to není objektivní hodnocení, které by mělo tovje podvědomí přijímat, ale jen deklamace jejího životního psotoje, kterou má tvoje podvědomí zaznamenat a k ní si zapamatovat jako další indicii. Ale neřídit podle toho svůj vlastní život.
    Zní to jednoduše, ale většině lidí se to nepodaří ani po těch deseti letech psychoanalýzy :-)
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Vydrž :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: bohužel...
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Některý jsou holt hodně vytrvalý -)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: jo, to dělám... a pořád nic :D už několik let
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Chce to vytrvat a prostě jí "umlátit" argumenty kdyby jsi měla pořád dokola říkat "To je moje věc, je to můj život"

ZLATUSKA88:
    No vždyť jsem to říkala :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: mno mě teď bude 20
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: podobné věty používám taky, ovšem jí to neumlčí ani neodradí. Začne s tím, že mi do toho naopak má co mluvit, protože sem její dcera... Pak přijde s tím, že mi žádné jedovatosti neříká a tak podobně. Ona si prostě na všechno najde argument a je jí jedno jak hloupej je. Hlavně, že má ona poslední slovo a pocit, že vyhrála. Většinou pak už ani nic neříkam, nechám jí ať mi to všechno řekne a nic jí k tomu neřeknu.. Jenže to mě prostě taky nebaví. Nechat si klovat díru do hlavy nesmyslama. Poznámky, že neumim vařit - protože pro ní nevařim - ty ignoruju. Vařit umim, a ona to moc dobře ví. Když u mě bydlel teď přítel dva týdny vařila sem mu každý den, pokaždé něco jiného. A spokojený byl. Jenže to by jí bylo proti srsti, protože by byl někdo na "mé straně"...
    GEDI
    GEDI --- ---
    OMI:
    Taky počítám že je jí minimálně o 10 až 15 let míň než nám :-)
    Má spoustu času .
    OMI
    OMI --- ---
    GEDI: jo, děvče, nám se to mluví, ale ona s s tím bude prát dalších dvacet let na psychoanalýze...
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Vím o čem mluvíš moje máti taky perlila a já z toho byla špatná.
    Ale pak mi došlo že je to přesně jak říká Omi její nevyřešený problém a já s ním bojovat nemusím protože je to stejně k ničemu
    Teď znám svou cenu vím jaká jsem a její pitomé poznámky že špatně vařím, špatně vychovávvám děti a špatně se ní chovám atd. mě už neberou
    Naučila jsem se pár základních jednoduchých vět "Zase mi řekneš nějakou jedovatost? Tak promiň na to nemám čas" "Není to tvoje věc nemluv mi do toho" atd. a funguje to naprosto kouzelně.
    Pokud chceš ozvi se do pošty.
    Hlavně si uvědom že Tvoje "cena" se neodvíjí podle toho co ona (kdokoliv) říká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam