VFISA: baterka je v cajku, ale narozdíl od nejmenovaného recenzenta si nemyslim, že vydrží stejně jako 7 plus, co jsem měl před tím. Každopádně při mém používání je to jedno, akorát končim den místo se 70 % s 50 %. (Krom toho jsem ve výprodeji Ikea koupil Qi nabíječku, co mi leží v práci na stole, takže tim je to tak nějak vyřešený.
Velikost – jak jsem napsal, přešel jsem z Pluska, takže najednou mi to přijde do ruky malý, jinak velikostně je to takřka stejný jako standardní telefon (srovnávám se ženy šestkou).
Gesta – zvykal jsem si asi hodinu, jinak s tim nemám problém. Jediný gesto, který se mi občas nedaří, je nějaký to Day View nebo jak se to jmenuje, tj. z obrazovky notifikací potáhnout zleva doprava. Tam mi to jezdí nahoru dolů, místo horizontálně. Přijde mi to celkově intuitivní, nic jsem se nemusel „učit“, při vší inkonzistenci v iOS mezi telefonem a iPadem vyvolávání multitaskingu tahem zespoda je de facto zlepšení.
Face ID funguje tak, jak jsem zhruba čekal, ještě jsem nenarazil na situaci, kde by s tim byly systematicky nějaký problémy. Funguje i v autě z umístění na dashboardu, třeba i přes sluneční brýle s dioptrickou vložkou. Jediný mínus oproti otisku – Face ID funguje pouze vertikálně. Ale to mě osobně netankuje, neb i v autě telefon vozim vertikálně.
Jak už tu zaznělo, Xko je docela těžký.
No a specielně bych vypíchnul, že asi poprvé, co pamatuju, nebyl přechod na novej telefon problém, myslim přenesení dat, spárování s hodinkama a podobně, šlo to jako po másle, tentokrát to snad už vychytali.