• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    TIGU: diky, tu jsem nenasel...
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    Zdravicko, shanim nekoho kdo je zbehly v psani aplikaci s BT komunikaci pro iOS? Mel bych tu drobnou brigadku...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TILLIT: Skakani o dostupnych wifi jde vypnout.

A taky si myslim ze neni duvod wifi ani bt vypinat. Nedelal jsem to snad nikdy.

Vnimam tve rozpolozeni, ale kdyz si tu jdes pro radu zkus i vnimat to, ze mozna jdes necim proti proudu a zauvazovat, zda to nejde delat jinak...

Ja jsem treba rad, ze veci jsou defaultne funkcni a nemusim malem z prikazove radky je aktivovat...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TILLIT: Nemyslel jsem to niak zle, ani niak proti tobe. Jak psal VFISA, to otravne okno s vyberem wifi jde vypnout. Jeste novinka v iOS 11, ktera je super. Muzes u wifi (kdyz u ni tuknes na to tlacitko “i”) vypnout to, aby se to k ni pripojovalo samo. Takhle si clovek vypne automaticke pouzivani ruznych oc a fast food wifi, zaroven je ale muze rucne pripojit kdyz zrovna potrebuje.

Kdyz si tu hlasku o wifi vypnes, tak fakt nemas duvod vypinat wifi ani bt. Za me osobne je hrozne pohodlne vubec neresit pri beznem pouzivani jestli ho mam zrovna zaple, nebo ne. Osobne bych vazne spis hledal reseni jak se nebude svevolne zapinat handsfree. Prijde mne to ve vysledku konfortnejsi, nez furt zapinat a vypinat BT.
    VFISA
    VFISA --- ---
    TILLIT: Tak na dotazy na Wi-Fi je tlacidlo “ask to join known networks”

SHARK
    SHARK --- ---
    TILLIT: ikonku nastaveni pretahnin do spodni listy a pak pomoci force touch vyvolas tabulku kde ti to zkoci do primeho vypnuti bt

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TILLIT: Jinde, nez v nastaveni to nezmenis. Je to proto, ze dost funkci (hlavne ruznych synchronizaci mezi zarizenima) to vyuziva. Pritom jediny rozumny duvod to vypinat byvala spotreba. To uz ale ted neplati (jelikoz to sezere docela malo neaktivni).

Muze ti to pripadat jako blba rada. Ale hazes vinu spatne. Chyba neni u iPhone, ale u toho hansfree. Hansfree, ktere se samovolne zapne je debilni a kritiku (vymenu) si zaslouzi to hansfree.
    BOXY
    BOXY --- ---
    GIINGGER: No z tohohle pohledu by teoreticky vlastně mohlo. Ono tedy záleží na tom, jakou záruku při nákupu na IČO bys dostala u autorizovaných prodejců. Často to bývá rok, ale nutně nemusí, může být i ty dva roky. Možná někdo z lidí, kteří tu jsou a pracují u distributora budou vědět? Ještě mě k těm e-shopům, co nabízejí šedý telefony napadají dvě věci - kdybys to brala přes firmu a potřebovala odpočet DPH, zkontroluj si podmínky toho shopu, jestli je to přes ně možné. A pak samozřejmě klasika - kouknout na recenze a historii toho obchodu. Když jsem pročítal různé diskuse, někteří narazili na hodně svérázné obchody - třeba jim přišel použitej telefon, jiná velikost úložiště apod. Prostě u těch, kteří nabízejí neČR telefony je větší riziko než u official distributora, že ano..
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    BOXY: Rozumim, diky. Ale kdyz bych to brala na firmu tak to vlastne muzu vzit klidne tu EU distribuci, protoze zaruka na firmu je stejne jen rok, takze je to v tom pripade jedno, ne?
    BOXY
    BOXY --- ---
    GIINGGER: Rozdíl by kvalitativně žádný být neměl. Měl jsem takhle 6s plus. Ale je to "šedá" distribuce - nakoupí to třeba v Polsku (nebo kdekoliv jinde), kde jsou nasazený nižší ceny a přeprodají to. Problém je v tom, že to můžeš reklamovat jen u (pře)prodejce. Což u Apple ještě není tak hrozný, protože roční omezená záruka, takže je po ten rok vlastně jedno, kde v EU to člověk koupil. Jenže pak ten druhý rok už jde reklamovat jen v tom e-shopu. A ten už nemusí existovat nebo mají nějaký pochybný vlastní servis atd. apod. Takže je potřeba si dát na váhu cenu vs. tyhle věci kolem. Tak když jsem si nedávno kupoval 7, už jsem nechtěl tu "EU distribuci", ale ČR, protože budu pravděpodobně za rok kupovat nový a starý prodávat a určitě tomu klasická záruka prospěje. Jo a ještě mě pobavilo, že jsem měl předloni na faktuře z toho e-shopu tehdy napsáno 19% DPH, což od roku 2009 tak nějak máme jinak :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GIINGGER: Netusim. Tipuju ze u iPhone konkretne ne, ale radsi pohledej.
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    ONDRA_99: Dobre, diky :) a muzu se jeste prosim zeptat, jestli je nejaky rozdil v ceske a EU distribuci? Vidim, ze na nekterych eshopech maji tu EU levnejsi, tak v cem je hacek? :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GIINGGER: Nevim jaky ten rozdil ceny je se priznam, ale sel bych do novejsi verze. A to:

- o rok delsi support (pokud ho planujes mit dlouho)
    - lepsi prodejni cena (pokud ho chces po neake dobe prodat)
    - display je prej znat(ja mam X, kterej ma display jeste jinej, tak nemuzu osobne rict)
    - vykon, zrovna ted byl opravdu obrovsky skok ve vykonu (pristi generace takovy skok mit nebude), takze dele vse v pohode utahne
    - bezdratove nabijeni, podporuje standard QI, takze neni problem za dobrou cenu sehnat nabijecku a nabijet jen odlozenim je super a clovek o to mene musi resit baterku (to je fakt super pohodli)
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    Zdravim, prosimvas, myslite, ze rozdil mezi iP7 a 8 stoji za rozdil v cene? Dala jsem si je porovnat na strankach Applu a jediny odlisnosti co vidim jsou procesor, bezdratove nabijeni a pak nejaky drobnosti jako trochu jiny blesk u fotaku, coz jsou vsechno veci, ktere asi na vysledne pouzivani moc velky vliv mit nebudou. Je ten rozdil v procesorech nejak znatelny? A rozdil v displeji - 8 ma true tone, 7 ne. Je to nejaky zasadni rozdil co clovek pozna? Premyslim o prechodu z SE a zvazuju bud iP7 128GB nebo 8 s 64GB. Momentalne mam na tom SE 64GB a bohate mi to staci, mam pulku pameti volnou, takze 256GB mi prijde pro me potreby zbytecne moc - nepotrebuju na tom hrat nejaky super narocny hry ani koukat na filmy, chci rychle pracovni zarizeni s dobrym fotakem. Diky za nazory :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    FRANCIMOUR: Tak jsem to včera kontroloval a je to jenom na tom ochranném skle. Takže koupím nové a prelepim. Hurá.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Dotaz na vás, kdo máte jak ip tak Android...

Na ip mi Siri nabízí aktualizaci kontaktů, co najde v mailu. Ale dělá to jen, když ten mail otevřu.

1) dá se někde nastavit, aby siri prošla všechny maily a ty kontakty aktualizovala automaticky?

2) je nějaká obdobná funkce i pro android?

Díky...
    AILAS
    AILAS --- ---
    FLLIP: nepřibližuje se spíš telefon k uchu? :-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CHILDINTIME: Ale to by je nemela na tom novem telefonu.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    MYJKA: no, musi mit bud zaplou iCloud Photo Library nebo mit fotky zahrnuty i iCloud zaloze (coz si nekdy lidi vypinaji, protoze maji na icloudu zdarma jenom 5gb a zaloha s fotkama fotkama se tam nevejde). Pokud nema ani jedno, tak jsou fotky jenom v telefonu. (Lze je prenest do pocitace pres kabel, kde se iphone tvari jako fotak).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam