• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    VACA
    VACA --- ---
    Mel bych na vas zase dve otazky prosim..

Umeli by jste mi doporucit nejake ne moc drahe VR bryle pro iphone 5S?

Mam nutkani si koupit nejake ty echt levne za ~3kila, protoze vubec nevim jestli me to nejak chytne. Muze se stat ze to 2x vyzkousim, a tim to hasne... Ale zase jestli by ty za 5~7kil mely bejt nejak dramaticky lepsi a zvetsi to sanci ze to hned neodlozim, tak vemu radeji ty...

Pak bych se rad zeptal k tomuto, je nejaka snadna moznost jak streamovat to video z kompu do iphone, abych to tam nemusel pretahovat...

Diky za podmety
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS; E2E4; E2E4; TIGU: dekuji vam za osvetu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    Nova featura u iphone SE. Kdyby to byla aplikace, tak bych ji nazval, jak dlouho vydrzis nez s tim prastis o zed :D.

MICKE
    MICKE --- ---
    On někdo ty emoji popužívá? Netušil jsem, že jsou i na touchbatu - na to jsem ani nepřišel. Asi jsem divnej
    TIGU
    TIGU --- ---
    VACA: iPhone šifruje data a má několik různých typů šifrování - například když máš odemčený telefon, používá se jiná šifra (symetrická), než když vyfotíš fotku z lockscreenu (asymetrická). Když telefon odemčeš, získáš symetrický klíč, který se používá na šifrování dat obecně. Po uzamčení se tento klíč z jádra zahodí. To ale znamená, že jím nemůžeš šifrovat fotky z lockscreenu. Ty se zašifrují asymetricky a po odemčení telefonu jsou přešifrovány symetricky. A takových fíglů je tam mraky. Pokud pak chceš dostat ty originální data bez klíčů, jsi celkem v řiti.

Pokud ale uživatel kliká, systém je odemčený, má šifrovací klíče a data jsou pro něj čitelná. Pak využitím správné kombinace děr jsi schopen udělat dobrou neplechu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CROSS: To taky, ale hlavne je velky rozdil mezi zasifrovanym diskem a minimem software okolo ktery to jen rozsifruje a celym operacnim systemem a prohlizecem. Beznemu uzivateli staci delat updaty systemu a je to )skoro( uplne bezpecne. Ale Kdo je nedela, tomu casem vykradou banku. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VACA: Ano, je to snadne.. napr pres prohlizec se neco spusti, pak se spust neco dalsiho co ziska superuzivatélska prava.. nebo ani ne a jen odchyta loginy do bank a cisla kreditek z browseru. Nebo ti pres mail resetuji hesla.. naklady cojavim tisice dolaru, masovka. neumime psat software tak aby byl bezpecny.

Naproti tomu zamceny telefon je zasifrovany silnejma siframa, od 5S vyse jsou dokonce klice na specialnim cipu.. na cernem trhu se da _nekdy_ koupit zranitelnost za miliony, nebo je ve svem arzenalu maji tajne sluzby, ale ani tam to neni jiste, je dost mozne ze dnska zamceny iphone nerozsifruje nikdo. Ostatne id AYOS nase policie taky nerozsifrovala pocitac (obyc ubuntu se zasifrovanym diskem). Umime delat sifry, ktere nikdo neprolomi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: na tomhle je zásadní, že se to v čase mění. Ve své době byla (nějaká) starší verze iOS bezpečná, protože ve stejné době nebyla známá (nějaká) chyba/díra v zabezpečení. Teď se o chybě ví, ale oprava může být pouze v poslední verzi iOS, ne ve starších (třeba iOS 9 a pod.). Nepíšu o konkrétní chybě, jen o principu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Emoji jsou super. Některý z nich mají vlastně dost komplexní významy. Je to něco jako nonverbální komunikace. Čím víc budeme trávit času on-line, tím víc budeme potřebovat i tenhle “emocionální” rozměr. Když si to tak vezmete, tak text je hodně pragmatická záležitost. Kdyby měl pračlověk kameru a facetime, tak písmo nikdy ani nevznikne.

A ještě řekněte, že nepoužíváte reactions na Slacku... bez toho by se dneska položil celej korporátní svět.
    VACA
    VACA --- ---
    E2E4: Na tohle bych se rad zeptal: To je vazne tak jednoduche dostat se do starsiho iOS, a vykradat majly, platebni karty, a identitu?

Jen me to napadlo, i v navazmosti na to, jaka bublina probehla okolo nabourani telefonu pro americkou vladu, potazmo fbi, cia, nbo co to bylo...
    Jak ukrutne drahe a "neprolimitelne" to bylo, a jak se na tom apple prsil ze ma ochraneny data/ personalitu uzivatelu.

LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Jako musim uznat, ze na vanocni party jsme s tim animovanym hovnem a pandou uzili dost srandy. Kdy se vam stane, ze vam vas cinsky kolega posle imessage s pandou, ktera si chce zasukat ("Hey Honza, you wanna fuck?") - vtip byl v tom, ze tou dobou byly zrovna pandy v Cine v riji, coz jsem samozrejme netusil. Koukal jsem na nej jak puk zatimco on se s dalsim cinskym kolegou valel smichy po zemi. Apple evidentne vi co vetsina lidi chce, no... :/
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOC256: Pro mě bylo (a už se to tu probíralo tehdy) uvedení touchbaru na MBP prakticky jenom o tom "hele, máte tady pásek na emoji"... a než jsem se setkal s tou pipkou tak jsem si říkal. Jako fakt? Firma která svýho času chrlila jednu pecku za druhou teď staví svůj marketing na smajlíkách??? WTF?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ERVIN: Taky nejsem priznivcem smajliku. Dokonce kde to jde mam je vypnute (skype), ale verim cemu pises, jinak by v applu do p**ovin nedavali tolik energie.

Staci mi sledovat nektere kolegyne jak za 7 sekund napisou vsemi 10ti zpravu a pak rozkliknou galerii smajliku a 15 sekund vybiraji toho vhodneho, aby se mi pak napsalo neco jako :holidayshake: (uz presne nevim...).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ERVIN: Nemam, na Touchbaru mam nudne jen ikonky menici mu pracovni stav (odchod na obed atp.) :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ONDRA_99: Nevěřim! Hádám, že ani na touchbaru na MBP nemáš galerii svejch oblíbenejch emoji... jako fakt nechápu, proč si ty jabka jinak kupujete...

A teď vážně. Absolvoval jsem rozhovor s jednou dívčinou, pro kterou emoji byl jeden čas takovej dealbreaker, že jako zatvrzelá anti-applistka uvažovala o investici. Jak se jí, podle jejích slov, ulevilo, když to přišlo i na androidy...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TIGU: Mam a nezkusil. :D
    TIGU
    TIGU --- ---
    ONDRA_99: Ty máš iPhone X a nezkusil jsi, jak bys vypadal jako animované hovno? O.o To by byla první věc, co bych zkusil!
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ERVIN: Asi sem divnej, jeste sem ty emoji vubec nepouzil (ani nezkusil) :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    TIGU: Co si maj co telefonovat, když maj na výběr z nepřebernýho množství emoji, k sakru?
    TIGU
    TIGU --- ---
    Growing number of iPhone X users unable to accept calls, Apple investigating | 9to5Mac
    https://9to5mac.com/2018/02/04/iphone-x-cant-answer-calls-issue/amp/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam