• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    VFISA
    VFISA --- ---
    sorry ale neznackovy IOT z aliexpresu je deravy jako svina, casto to ma hardcoded hesla a je to dire jako vrata. Snad to v praci nenapojujete na primarni wifi, lol.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CITRONAK: Nejsem elektrikář, ale tři dráty jsou Fáze, Nula a Ochranný vodič. Když máš dva, tak Nula a Ochranný vodič zapojíš na Nulu a bude ti to makat.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MADBANANA: Homekit resim pro zabavu v kanclu. Momentalne uz jsme tak lini, ze uz nic sami nezapiname :-D Svetla a zasuvky se spinani dle osob, ktere jsou v kancelari automaticky (dle iBeaconu, protoze lokace od homekitu je naprd.)y

K tvemu dotazu:
    1) drazsi: nedavno jsem narazil na
    https://www.aliexpress.com/item/32852301742/32852301742.html a cekam od nich na otestovani zasuvku a rgb zarovku. Mohu pak poreferovat, tak do 14 dnu by to mohlo dorazit.
    2) diy - levnejsi:
    https://www.aliexpress.com/item/32823039219/32823039219.html + preflashnuti na jiny frimware (u tohodle by to melo jit zatim i bez otvirani) + raspberry a na nem homebridge s pluginem pro jejich ovladani.

Momentalne mame v kanclu jeste komplikovanejsi variantu, kterou radeji ani nezminuji.

Pro variantu 2 mam jeden kus v kanclu, ale narazil jsem na problem, tak kdyby tu byl nejaky elektrikar, rad bych se na neco zeptal :-) Obecne jde o to, ze chce 3 kabely k zapojeni a my mame jen 2 :-D Soucasna varianta chce jen take 2 a proto tam furt je...

JYRKA
    JYRKA --- ---
    MADBANANA: HomeKit zacina. Nakonec jdu do kompatibility spis s Alexou.
    Jinak mi zpracovala popis toho, co si mam koupit, pani Minarova z Genialni dum.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Auditko HomeKit jsem nenašel, tak se zeptám tady :) Budu rád, když mě nasměrujete. Chtěl bych vypínače na světla, který namontuju místo klasickejch vypínačů do zdi, budou out-of-the-box fungovat stejně, jako klasický vypínače, ale budou napojitelný na HomeKit - tzn. remote ovládatelný a půjde zjistit on/off stav. Zatím jsem obejvil Elgato Wall Switch, který se neprodává ofiko do EU. Zkušenosti?
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    HAVANA: FUP a kvalita nahrávek ze streamu, FUP bohužel neovlivním, mám firemní tarif, kde máme 5GB a s tím výjdu tak akorát. Stahuji 320kbps a sluchátka co mám by snesla i více, ale to je daň za komfort. O to ale vůbec nejde, celé tohle omezování počtu alb a stažených nahrávek je totálně zbytečné a omezující.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Spotify má omezení nejen v počtu stažených skladeb (otázka je proč by někdo stahoval celou knihovnu v době lte internetu), ale i vcelkovym počtu alb v knihovně (což je horší)
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Já v minulosti používal apple music, kde jsem poté asi na dva roky přešel ke google music(vyhovovala mi možnost spuštění přes jakýkoliv web bez instalace aplikací a programů), abych dnes skončil u spotify, který mě sedí nejvíce. Jedna věc mě ale vysloveně dopálila a to je limit stažených skladeb na podivné číslovce 3333. Bral jsem si 128GB variantu hlavně kvůli muzice a normálně jsem měl tendence se vrátit k apple music. Bohužel jsem to zapnul a okamžitě chtěl zpátky Spotify...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    JYRKA: Myslím, že to všechno je jen o zvyku. Používám AppleTV a proto Apple Music, Spotify zatím není. Když jsem pořizoval dceři foun hledal jsem rovnou iphone 4s (levnej (výměna baterky za 250) a bytelnej), protože:

- schvalování nákupů
    - rodičovský dohled
    - jednotná platforma
    - jednotná správa
    - rodinné sdílení
    - Apple Music
    ...

Každopádně kdybych začínal na Spotify taky bych asi nechtěl přecházet a to že je Apple Music i pro Android by mě asi nepřesvědčilo :) Navíc Apple Music mělo podstatně později apku pro přehrávání na PC.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    FRANCIMOUR: Tak já bych si dal jeden myslivecký a jeden rybářský ;)
    Smarty: Pro všechny, kdo milují přírodu. On chrání
    https://www.youtube.com/watch?v=XtiOYNRLBT8
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    Pouzivate to nekdo?
    V nabidce Import nemam tu moznost import skrz wifi... Myslel jsem že to tak doma mám protože mám PC na kabelu ale nyní ani na NTB tuto možnost nemám. Verzi mám novější než požadovanou...
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    BOXY: Ahoj,

Priklanim se taky s dph.. my mame orientacni cenu 8.145,- s DPH
    BOXY
    BOXY --- ---
    JYRKA: Aha, já když tam byl, tak koukl do ceníku, kde měli asi jen cenu bez poznámky. K tomu, že je to vlastně + DPH bychom se počítám dostali ve chvíli, kdy bych je tam nechával. Já to už víc nezkoumal. Ta informace o ceně mi bohatě stačila k "děkuji, na shledanou". Jeho účastná poznámka na konec: "vy je asi je nemáte pojištěný, že?" tomu dala krásnou tečku. Takže za mě návrat k Pebble. Ale četl jsem, že někdo v Británii vyhrál soud s rozbitými AW, tak je zatím nechám v šuplíku :-).

A abych nebyl úplně OT - mám otázku k IP: Čeho dosáhnu, když v nastavení u "zvonění a výstrahy" vypnu "měnit tlačítky"? Pak tlačítky ovládám jen hlasitost medií a zvonění ne? To pak jen v rámci nastavení-zvuky a haptika? Ještě pořád, po víc jak roku od přechodu z Androidu, bojuju s tím, že nevím, jak nezávisle upravovat hlasitost bez toho, aby zrovna probíhala ta která operace.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOXY: Dneska jsem volal do istyle a opakovane mi pan rikal, ze je to bez dph.
    BOXY
    BOXY --- ---
    JYRKA: Ono je to celé trošku do vedlejšího fóra, ale chápu, proč to píšeš sem, asi tu bude víc lidí, kteří dělají u prodejců. Tak navážu - já myslel, že těch 7.600,- za výměnu v rámci Exchange je vč. DPH. Alespoň tuhle cenu mi řekli v iStyle. Protože tvá žena není sama. Mě po 3 měsících hrdého vlastnictví AW3 spadly z nočního stolku (strašných 45 cm výšky) na plovoučku a display je out. Tak bych měl doplňující otázku pro insidery - asi by bylo naivní čekat, že by někdy (v dohledné době) byla možná oprava jen skla/display za rozumnou cenu, že ano?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    JYRKA: Ja je mam za 9.164,- 38mm.
    Jinak se me na to neptej jsem z toho taky na vetvi....
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ahoj, vážně míněný dotaz na místní prodejce Apple.
    Žena rozbila Watch série 3, bohužel jsem je nepojistil.
    Možnosti řešení podle zemí:
    Česko:
    - výměna: 7600 bez DPH, 9400 s DPH
    - nákup nových 9790 + 3300 pojištění na dva roky.
    Německo:
    - výměna 6500 s DPH
    - nákup nových 369 EUR, takže 9400 Kč, pojištění Apple Care+ 65 EUR (tedy 1655 Kč). K tomu záruka dva roky i pro firmy.
    Je nějaký důvod, proč kupovat tady a já ho nevidím?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    jde někde zjistit počet provolanych minut za určité časové období? ios11

diky
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Sorry za spam, ale proc neusetrit :)
    Jen pripominam kdyby nekdo neco potreboval kupovat tak www.smarty.cz. Napiste mi sz co chcete a ja vam poslu ceny...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    HAVANA: Ja uz 2x zkousel prejit na apple music, ale vzdy jsem se vratil ke spotify. Rad bych presel, hlavne kvuli uplne integraci a podpore, ale neslo to. Nezvykl jsem si na to prostredi, spotify mi prislo sviznejsi a prehlednejsi, vic mi sedi spotify playlisty.
    Pak me vzdy vytacelo, ze i mi apple music zacal hrat vzdy, kdyz jsem ho v aute pripojil do nabijecky. A to i v dobe, kdy jsem mel pres bluetooth probihajici hovor. Nenasel jsem zpusob, jak to zakazat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam