• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ONDRA_99: Myslel jsem prizpusobeni nejakych aplikaci pri otoceni telefonu na bok jako treba v Nastaveni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    INSOMNIA: Landscape by mel v pohode umet i XS.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    TLAMICKA: Diky za postrehy z uzivani. Ja jsem si v showroomu zkousel otevrit treba novinky.cz a na Maxovi se toho teda zobrazuje vic. Nektery appky podporuji i landscape mod. Laka me ta velikost primarne kvuli vetsi klavesnici, videu, cteni mailu a prohlizeni webu. Nicmene se trosku bojim ovladani jednou rukou a vypadavani z ruky.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    INSOMNIA: Mám ho od minulého týdne, původně jsem taky dost váhal jestli vzít menší nebo větší, ale nakonec z toho byl spíš díky náhodě Max.
    Popravdě je to dost pádlo a fakt bych se rozhodoval hlavně podle využití - jestli třeba hodně a často voláš, tak tě ta velikost a váha bude brzo štvát. Zase na hry to musí super, ale ty nehraju :) Pak to chce velké ruky a kapsy, respektive je to lepší a mě osobně se to paradoxně drží lip jak předchozí telefon díky té šířce - mám ruky jak lopaty a nemusím ten telefon tak svirat, ale to může být silně individuální. Jinak přecházel jsem z LG G6, který mi teď zpětně přijde jako dětská hračka, přitom má jen o malinko menší displej než obyčejný X/Xs.
    Co mě trochu mrzí, tak ten displej je poměrně nevyužitý - všechno je akorát větší, jinak množství informaci co se zobrazí je shodné s Xs, což mi přijde poněkud smutné, ale tady doufám v nějaké vylepšení časem skrz aktualizace. Každopádně kouká se na to porádně, já osobně jsem spokojený, tak nějak celkově - po třech letech s Androidem jsem zpět na iOS a je super, jak všechno funguje, jak je ten telefon i samotný systém hezký, jaký z toho mám pocit. Ale obecně jestli člověk nemá speciální důvod(y) proč jít do Maxe, tak bych asi doporučoval spíš menší Xs, který je přece jen poměrně výrazně kompaktnější a přitom v ničem nezaostává.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Mate nekdo uz Maxe? Neni to moc padlo pri kazdodennim pouziti? Porad se nejak neumim rozhodnout mezi XS a XS Max.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WERT:
    Tak zrovna u iPhone a Windows nemám problém. Ale každého volba jest...
    WERT
    WERT --- ---
    KOC256: mam to stejne, cemukoliv spojenym se system a pocitacema v cestine absolutne nerozumim...
    Preklady jsou casto dost nesmylny, a nedava mi to smysl :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Ahoj, jakou cenu ma podle Vas iPhone 5 (ve slusnem stavu zvenku, s trochu vysvicenym displayem, stav baterky dobry)?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KOC256: Tak nakonec fakt stacilo prihodit EN klavesnici (aniz bych ji mel aktivni) a z carky je razem tecka.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KOC256: Ta mi zase vadi, pac vetsinou pisu cesky.
    Pro EN system neni extra duvod. Jsem na nej ale na apple zarizenich zvyklej od doby, kdyz jeste nebyla ceska lokalizace. Kdyz jsem pak nekde v cz verzi, vzdycky tapu, pac mam vsechny cesty nauceny v EN. I ruzny problemy a navody automaticky hledam na webu v EN, tak se mi to pak lip resi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Btw: proč eng systém?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ABRAHAM: Eng klavesnice?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KOC256: Jasny. Ale nemam to kde nastavit. Ty appky mi nabizeji automaticky jen carku, bez moznosti zmeny. A jelikoz mam EN system, ten ji potom odmaze, protoze ji nepodporuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ABRAHAM:
    no u nas se desetiny oddeluji carkou. Pri jinych narodnich nastavenich teckou.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KOC256: Jsem schizofrenik, takze bych rad EN system, ale CZ keyboard. Co prosim myslis tim nastavenim “.”? Diky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ABRAHAM: ENG klávesnici? Případně nastavení na eng ".".
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Po prechodu na ios12 mi zacala delat problem klavesnice.
    Uvnitr nejakych aplikaci mi vyskoci klavesnice, kde zadavam hodnotu. Jako oddelovac desetinnych mist se ukazuje “,” ale kdyz to potvrdim, system ji ignoruje a misto 30,5 mi z toho udela 305. Da se to nejak resit? Mam system v EN. Kdyz to prehodim na CZ, funguje to. Ale rad bych zustal na EN.

TIGU
    TIGU --- ---
    BEEBLEBROX: Zkus ještě iphone otočit na ležato s klávesnicí :P

Případně na iPadu přepnout na českou QWERTY a přepnout jazyk iPadu třeba na angličtinu.

Jinak je to už na iOS 11 - reportoval jsem to
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: Já teda jedu ty dvě klávesy, přidržení mě dost zdržuje a vestsinou se u toho ukliknu. Zlatá plnohodnotná klávesnice u BB passport
    FTN
    FTN --- ---
    Na iPadu taky nově nejde přidat fotka ze zpráv. Pěkný no. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam