INSOMNIA: vycházel jsem z porovnání na theverge.com, teď jsem to zkoušel s týpkem z práce co má Xs, nebyl to teda moc vědecký test, ale:
- zkusili jsme pár náhodných webů v Safari, já jsem toho měl vždycky zobrazeného o kousek víc, ale nic dramatického (cca tři řádky navíc). Co mě překvapilo, že měl odhadem tak o 5-10% větší písmo, přitom oba jedem na defaultu a právě ta velikost písma podle mě určila to, že jsem měl navíc ty 3 řádky. Ale jemu to písmo přišlo stejně velké, takže jsem možná jenom slepý :)
- v Počasí mi to ukázalo předpověď po čtvrtek, zatímco jemu to končilo v úterý
Jinak moje dva minulé telefony doplatily každý na několik desítek pádů, oba sice fungují, ale displeje jsou domlácené jak po průchodu válkou, Max mi zatím nespadnul ani jednou, což je možná podvědomě tím, že se k němu prostě chovám líp a možná hraje roli i pouzdro - měl jsem vždycky telefony bez pouzdra, tady jsem si koupil ožené origo Apple a kromě toho, že tomu telefonu fakt sluší, tak se mi s tím i fakt dobře drží a nemá tendence mi padat z ruk (na druhou stranu menší Xs by na tom byl asi ještě líp, i když kolega z práce ho má v silikonovém obalu a ten jeho mi včera málem vypadnul).
A ovládaní jednou rukou není taková hitparáda, je fakt, že ho teď daleko častěji ovládám oběma rukama. Na jednu stranu je to opruz, na stranu druhou se teď aspoň nesnažím dosáhnout palcem ruky do opačného horního rohu displeje, což u té G6 vedlo samo o sobě k několika pádům :) Takže to beru z té pozitivní stránky. Menší telefon se bude vždycky ovládat líp, ale prostě když člověk jednou začne používat něco s větším displejem, tak k tomu menšímu se už nebude chtít vracet, i za cenu určitých negativ. Aspoň já to tak mám :)